Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, férjek: zavar benneteket, ha a nő elhanyagolja kicsit a házimunkát? Nők, feleségek: Nektek is szokott lelkifurdalásotok lenni, ha "szalad a lakás? "
Nálunk általában csak a szennyes jelenti a problémát.. Ha meg nem rend várja itthon a férjemet, akkor lelkiismeretfurdalásom van, hiszen én is szép lakásba szeretek hazaérni. Őt kevésbé zavarja egyébként.. Ha elmegyek egy hétvégére, akkor gyakran arra jövök haza, hogy a konyhában elszórva egy két tányér, pohár. A ruhák nincsenek leszedve, stb. Láthatóan őt ez nem zavarja, tehát ha én hagynám az se gond.
Ez inkább csak nekem gond.
Az egyedüli a szennyes, amiért szólni szokott. Azt is normálisan. Mielőtt elmegy munkába, megkérdezi, hogy mosnék-e ma 1-2 adagot. Ilyenkor veszem a lapot és mindent kimosok. :)
A rend titka egyébként a folytonosság. Épp emiatt van, hogy csak a szennyes, ami áll.
A szoba rendben van, mert szépen teszem le a ruháinkat, és reggel beágyazok. Mosatlan soha nincs, ha én itthon vagyok, mert már főzés közben mosogatok, és ha eszünk valamit, akkor azonnal elmosom. Napközben ha leszáradt, akkor leszedem.
Porszívózni gyakran kell, a portörlés pedig semeddig nem tart szerencsére.
Ha valamiért mégis kupi marad, pl. le kéne szedni a ruhákat, meg el kéne pakolni őket, akkor szokott lelkifurkám lenni. :) Viszont ezt a részét utálom és húzom, mint a rétestésztát.
Nekem az erről a véleményem, hogy ha együtt élek valakivel, együtt lakunk, nem vagyok háziszolga, a lakásunk meg nem hotel, akkor nyugodtan kiveheti a részét a házimunkából!
Ha mindketten dolgozunk, ez a minimum, hogy a lakás rendben tartása is közös feladat!
lehet én vagyok túl modern, de szerintem a háztartás vezetése a 2 ember feladata. elmúltak már azok az idők, amikor a férfi dolgozott csak. most ha dolgozik mindkét fél , akkor miért kéne csak a nőnek elvégezni a házimunkát?
elnézést ha ez nem illik a kérdéshez, de kikívánkozott belőlem. nyugodtan ő is beindíthatja a mosógépet,ha látja,hogy már ömlik a szennyes a tartóból. te meg hazamész és mondjuk kiteregetsz. munkamegosztás..
A férjed miért nem kimosni? :)
Osszátok be a házimunkát.
Köszi, ez megnyugtató, hogy másnál sincs katonás rend :)
A munkamegosztás nálunk több szempontból is nehézkes. Egyrészt a férjem később ér haza, mint én, aztán sokszor még otthon is kell dolgoznia. A másik, hogy én nem szeretem, ha ő pakolászik, vagy mos, vagy akármit csinál, mert hiába magyarázom neki, hogyan kell, mint egy fogyi, képtelen megtanulni. Pedig látom rajta, hogy nagyon akarja, nem direkt csinálja. Sokszor leszedi a ruhákat "meglepiből" a szárítóról és elpakolja, de nekem ez sem segítség, mert nem jó helyre teszi őket, nem jól akasztgatja fel vállfára, stb. Szóval jobb szeretem én csinálni.
Hihetetlen, KÉTSÉGBEEJTŐ, hogy még mindig itt tartunk. Mint már mások is írták, maga a kérdés is azon az alapon nyugszik, hogy A Házimunka A Nő Feladata.
Ez r.ohadtul nem így van. (Abból indulunk ki, hogy mindketten dolgoznak, mint az esetek legnagyobb részében.)
Tehát, ha kicsit megrengettük ezeket az alapokat, akkor tárgytalanná válik a kérdés, nem igaz?
Felezzétek el a házimunkát (nem "besegít"!!!), és simán fog idő maradni másra is, neked is.
Egyébként hétvégén szokott segíteni a nagytakarításban. Ő a kis pucolós feladatokat szereti :) villanykapcsolók letörölgetése, ablakpucolás, stb. Szóval nem egy lusta disznó.
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy egy nap 24 óra és nem 30 :D 30ba bőven beleférne a munka, házimunka, kondi, pihenés és még a körmömet se este fél 12-kor kellene festegetni hulla kómásan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!