Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, férjek: zavar benneteket, ha a nő elhanyagolja kicsit a házimunkát? Nők, feleségek: Nektek is szokott lelkifurdalásotok lenni, ha "szalad a lakás? "
Bezzeg a Fizetni a Férfinek Kell Mindig-hez ragaszkodnál.
nekem ugyanez a bajom... bár 30 óra is kevés lenne egy nap...
én ezt úgy oldom meg h nem izgulok, ha nincs időm házimunkára :) van h házimunka helyett inkább lemegyek futni.. vagy pl. nincs kedvem vacsorát csinálni és csak egy salátát csinálok...
és van néha h párom csinál meg mindent adott héten... sőt, egyre többször... :) de őneki kicsit több ideje van.. a lényeg h kárpótolom valahogy..
nem érzem magam hanyagnak emiatt, amikor van időm megcsinálok mindent szépre
áh, ne viccelj. Nekem gyerekek és munka mellett?? ha állandóan patent lenne a lakás, tuti idegbeteg lennék. a férjem azt mondja, neki többet ér, hogy mosolygok, és laza vagyok, és nem piszkálom, h. ledobja valahová a cuccát, mint, hogy minden nap rend legyen. Van heti 2 max. 3 nap mikor totál rendet teszek, kitakarítok, aztán jön a kicsi, és durr ki a szörp, ki a ruha a szekrényből, (ezzel játszik) és a többi. Ennyi.
A férjem ha tud kicsit segít, de tudja, hogy én is dolgozom, én is tudom, hogy ő mennyit. a szeretet többet ér. Arra figyelek, hogy azért kosz ne legyen.
14: azért a te a helyzeted más, te anyukaként 0-24-ben szolgálatban vagy, el sem lehetne várni tőled, hogy minden élére legyen állítva a lakásban :) nekem viszont nincs gyerkőc, tehát ilyen mentségem nincs a rendetlenségre :)
De azért megnyugtattak az itt kapott válaszok :) Ugyebár az ember ritkán látja, hogy másnál mi a helyzet úgy általában. Többnyire én is csak megbeszélt időben megyek ismerősökhöz, olyankor pedig mindenkinél tök szép rend van. Ez nem tudhatom, hogy rendszeres, vagy csak azért van csillivilli tisztaság, mert megbeszéltük, hogy megyek. Most a kapott válaszok alapján beigazolódni látszik a gyanúm, hogy másoknál is szokott tornádó járni, nem csak nálam, de ahogy én is, úgy más is rendet rak, amikor vendégekre számít. :D Alapvetően a pasik tényleg lazábbak rend szempontjából, talán észre se veszik a rendetlenséget úgy, mint a nők. Remélem, hogy a férjemnek tényleg nem probléma, hogy időnként eluralkodik a káosz. Igyekszem szinten tartani a dolgot, de hát munka mellett nem is lehetne elvárható , hogy a lakás is csillogjon, meg a fenekem is kerek legyen.
Ketten laktok egy lakásban, nehogy ne lehessen már megoldani, ez a véleményem. A férjed segítsen be a házimunkába, és meg van oldva.
Én egyedül lakok, úgyhogy vagy én csinálom meg, vagy senki. Az esetek többségében patent rend van, de ha felhalmozódnak az egyetemi dolgaim, ha sokat kell tanulnom, vagy ha ritkán vagyok itthon, akkor bizony hajlamos vagyok kupit csinálni. Mondjuk nekem néha, ha a barátom átjön, ő szokott segíteni pl porszívózni meg ilyenek, illetve én is neki, ha átmegyek, és épp takarítani kell, pedig mi nem is lakunk együtt. Szerintem annyit a férjed is meg tud csinálni, hogy berak egy adag mosást.
Van gyereketek?
mert még azelőtt kellene bevezetni, hogy a férjed is min. 50%-át megcsinálja a házimunkának. A nők 90%-a ilyen hülye mint te, és hagyja bepalizni magát. Kinyalja a férfi seggét, még a sört is a kezébe rakja a vacsi után.
Aztán jönnek a gyerekek, szalad a lakás, ott van 2 kisördög vagy éppen beteg, figyelemigényes picur, a férj meg... fetreng a kanapén és vakarja a tökeit, mert a házimunka nem az ő dolga...
Hát mi a nagy büdös lóf****aszért nem? Később ér haza? Jajj egyem a szívét, akkor hétvégén csináljon legalább valamit. Beszarás, hogy te csinálsz meg neki mindent és még utána a parancsára kondizni is jársz, hogy megfelelő szexrabszolga is legyél.
Vedd már észre magad!
Én hasonló helyzetben vagyok, néhány hónapja járok edzeni. Nyilván a házimunka rovására megy. Egész pontosan azóta nincs olyan rend.
A mottóm:
Annyiban csinálom másképp, hogy a párom előtte is sok mindent megcsinált, de azóta kőkeményen ki kell vennie a részét a házimunkából. Tudom, nem tanácsot kértél, de fogadd meg: ne csinálj magadból biorobotot!
"nem szeretem, ha ő pakolászik, vagy mos, vagy akármit csinál, mert hiába magyarázom neki, hogyan kell" - tipikus női hiba. Tipp-topp háztartást akarsz vinni, a rendrakás, takarítás, pakolás szigorúan a te felségterületed, a te szabályaiddal, a te elvárásaiddal, aminek a férjed nem tud megfelelni. Néhány és múlva már majd nem is akar. Ebben az a csapda, hogy te magad sajátítod ki magadnak a vélt társadalmi elvárások alapján.
Mégis mi van akkor, ha máshova teszi a ruhákat? Legfeljebb reggel megkérdezed vagy kicsit előbb felkelsz, hogy biztos megtaláld. De még mindig jobban jártál, mintha neked kellene megcsinálni. Előbb-utóbb belejön, sőt még az is lehet, hogy te jössz rá, hogy valamit esetleg jobban csinál. Ráadásul mivel a lakásban nem a te rended uralkodik, hanem a közös rend, így ő át tudja venni a feladatot, ha valami miatt kiesnél. (Számomra egészen abszurd, hogy sok nő úgy megy el szülni, hogy előre kiporciózza és lefagyasztja a férjurának az ebédet!)
Azt egyébként aláírom, hogy kissé hanyag háziasszony vagyok. De nem biztos, hogy attól lesz boldogabb az ember, hogy tipp-topp lakásban hullafáradtan kerülgeti a másikat! A maradék erőnket szerintem értelmesebb gyerekcsinálásra fordítani, mint mosogatásra :D
Azt, hogy egy párkapcsolatban a házi munka mely része/kinek a feladata, a kapcsolatban élő 2 ember dolga eldönteni és nem a tiétek. Nem nyivákoltam és nem problémáztam azon, hogy a férjem mennyit segít. Teljesen elégedett vagyok a hozzáállásával, mert amit kérek tőle, azt meg is csinálja. A mosogatás például kimondottan az ő feladata. De ha semmit nem tenne keresztbe otthon, az is azért lenne, mert én úgy akarnám. Felnőtt ember vagyok, el tudom dönteni, hogy mi az, amit én szeretek csinálni és senkit nem kértem, hogy ebbe beleszóljon. Akik meg ennek ellenére nekiállnak itt hülyézni, azok legyenek kedvesek lapozni és inkább ne is szóljanak hozzá a kérdéshez, mert nem azt kérdeztem, hogy mennyi házimunkát kell a férjemre bíznom. Én azt majd tudni fogom magamtól, köszönöm...
Az értelmes és a kérdésemre fókuszáló válaszokat köszönöm! A többi pedig messze nem érdekel.
Én csak azt nem értem, hogy ketten éltek, egész nap dolgoztak, tehát du/este értek haza, mégis mitől lesz akkora rendetlenség?
Konkrétan egy mosást betenni 5 perc, a gombot bárki be tudja nyomni, a teregetés 10 perc.
Egyetlen dolgot tudok elképzelni, ami hétközben nagyobb rendetlenséggel jár, esetleg a főzés, de ott is, amíg az egyik készíti a másik mosogat például, így gyorsabban megvan minden.
Takarítani meg akkor kell szintén, amikor mindkét fél otthon van, felosztani a munkafolyamatokat, így hatékonyabban, rövid idő alatt lehet végezni a takarítással is.
Szóval, ha úgy érzed el vagy úszva, akkor nálatok mégsem jó a munkamegosztás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!