Társasházban élők! Másnál is van ilyen probléma a szomszéddal, vagy ez nem normális eset?
Az alsó szomszédom éjszaka dolgozik, így a szabadnapjain is éjszaka éli az életét otthon. A TV ezért rendszeresen áthallatszik, de nem durván, csak duruzsolás szinten. Hallani, hogy féri, vagy nő beszél, ha pedig zene jön a TV-ben, az jobban kihallatszik. De csak akkor zavaró, ha már csönd van és már aludna az ember. De ez ilyen éjjel 12-től reggel 5-ig akár.
Ilyen probléma más társasházi lakásoknál is van? Vagy csak én fújom fel nagyon? Vagy ezért már lehet szólni a közösképviselőnek? Mert ha megy a TV duruzsolása, felébredek rá, és nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudok elaludni tőle.
Igen, ez sajnos így van minden min. 100 éve lakóháznál. Nálunk is hallatszik, amikor az alsó szomszéd haverokat hív magához és buliznak, érződik, amikor cigiznek, hagymásat-fokhagymásat főznek. Mondjuk eléggé jól alszok, így nem zavar.
Egy másik helyen volt olyan, hogy az elsó szomszéd rendszeresen burrogtatta sokáig az 500 cm3-s motorját az orrunk előtt, ekkor rendszeresen hangosan hallgattam a Nóta TV-t, de csak pont akkor, amikor burrogott, azután lennébb húztam a hangot :)
Amúgy Németo.ban is ugyanígy van a min. 100 éves házaknál, egyik ismerősöm mondta, hogy még azt is hallja, amikor az alsó szomszéd fordul a recsegő ágyban :)
és ara nem gondolsz, hogy mikor ő aludna nappal, te az edényekkel csörömpölsz, mosógéped centrifugáz... stb.
én 3 műszakban dolgozok, megtanultam alkalmazkodni... aki nem tud, neki nem való a társasházi élet... nem téged akarlak bántani, de több szemszögből is kell nézni a dolgokat
Sajnos ilyen a panel, de a szomszéddal kellene beszélni, nem a közös képviselővel. Lehet éjszaka is élni, viszont elképzelhető hogy kifejezetten hangosan TV-zik, nem figyel oda arra hogy éjszaka van. Én ha éjjel fent is vagyok, kussolok, mert tekintettel vagyok másokra. Nyilván ha a szomszéd elmosogatna éjjel vagy ilyesmi az nem érdekelne, de hogy este 11-től hajnal 5-ig csapja a hangzavart, az rohadtul irritálna, a műszaktól függetlenül. Más is éjszakás, 3 műszakos, mégis tud csendben maradni.
Beszélj a szomszéddal, nyugodtan, ne bunkón, emberek vagyunk mindannyian, biztos megértené szerintem (ha nem egy paraszt)
4-es, sajnos parasztnak tűnik, mert éjjelre állította be a mosást, és a centrifuga üti veri a falat, így erre keltem éjjel 1-kor párszor. Amióta szóltam a közösképviselőnek, ez abbamaradt és "csak" este 8-ig tart a centrifuga dum-dum.
Viszont én is arra gondoltam, hogy személyesen neki szólok majd, nem a közösképviselőnek. De hogy bonyolítsuk, még albérlők is.
A konfliktust előállítottad azzal hogy megmondtad "apucinak". Mindenki utálja a spicliket, ha először szóltál volna neki több alkalommal, akkor nem szólhatna semmit.
Én minden esetre eltenném a kinti lábtörlőt, nehogy "véletlenül" rászarjon egy kutya.
Te fújod fel nagyon, a társasházi lét ilyen.
Fölöttünk is van egy szomszéd, aki hajnali 5-kor már alkalmasnak tartja az időt a mosásra, rendesen áthallatszik a centrifuga, de senkit nem zavar különösebben...
Én is "éjszakai életet" élek, bár igyekszem nem hangoskodni, biztos, hogy néha egy-egy tányércsörömpölés vagy hasonló áthallatszik... a macskáim gyakran megkergülnek hajnalban, fel-alá rohangálnak, ugrálnak, hangos.
A szemközti szomszédunk hajnali 3-ig üvölteti a tévét, szabályosan tudjuk, melyik csatornát nézi, de rengetegen járnak haza, pláne hétvégén a legkülönbözőbb éjszakai, hajnali időpontokban, na ha nyitják a kaput, azt a legfelső emeleten is észrevenni...
Eddig még senki nem panaszolt be senkit, valamilyen szinten ez a normális, mindenkinek megvan a maga életritmusa, társasházban alkalmazkodni kell.
Felnőtt ember vagy, nem az a megoldás a problémára, hogy szaladsz az első illetékeshez beköpni a szomszédot...
Ha ennyire érzékeny vagy, költözz kertesbe, mindenki tudja, hogy a közös élet ezzel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!