Reflex szerű ellenszegülés probléma megoldások esetén. Normális ez?
Egészséges az, ha valaki mesél egy problémájáról vagy egy problémás helyzetéről egy másiknak és az rögtön nem hogy próbálná megérteni az első személyt, inkább rögtön a harmadik (problémát okozó) fél helyzetébe képzeli magát és próbálja védeni azt?Anélkül hogy tudná a probléma forrásának alapjait?
Normális ez,vagy az első személy a hülye?
Minek ennél több konkrétum, személyeskedni nem fogok, erre a viselkedésformáról szeretnék többet tudni, hogy mi lehet ennek az oka.
Már kaptam egy választ ami alapján már elindultunk a válasz felé...
Másrészt ki vagy te, hogy Drágaságozz itt vadidegeneket? :D
Valahogy gondoltam én is erre (mivel én vagyok az első személy, remélem ez lejött az 55%-os olvasónak is), és nem ilyen offenzívan válaszoltam a helyzetre, de én is úgy éreztem ahogy a párod...mintha már az én véleményem és álláspontom a helyzetben nem is számítana..
Amúgy bizonyos helyzetekben ez a viselkedés elég naivnak tűnhet,szerintem.
Néha úgy érzem hogy az illető aki/akik így gondolkoznak nagyon át se gondolják az én helyzetemet hanem már rögtön ugranak a 3., problémás személy helyzetébe.Vagy legyen ez egy helyzet ami számomra problémás.
#9 így hatvan felé azért annyira naiv nem vagyok :)
azért nem gondolja át a te helyzetedet, mert te ott vagy, hogy érvelj, és lehetőséged van meggyőzni ... persze van olyan szitu, amikor gondolkodás nélkül neked adok igazat (az egyszerűbb fogalmazás érdekében személyesítelek meg, bocs) ... ez akkor fordulhat elő, ha:
1 első pillanatra teljes mértékben felmérhető és egyértelmű a te igazad
2 jelentéktelen az ügy, de neked jóalvasi tényező, hogy igazat adjak
viszont sosem adok igazat elsőre, ha olyan a szitu ami máskor is bekövetkezhet veled, és rá akarlak venni, hogy a dolgokat próbáld a másik szemével is látni, mert abszolút igazság nincs (csak az Abszol Úton :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!