Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van hogy a férfinak idősebbnek kell lennie 5-10 évvel?
Ez egy ideál. Azt mondják...
Apám 4 és fél évvel fiatalabb anyámnál. Akivel most alakul a kapcsolatom, ő is pont ennyivel fiatalabb, illetve az ő anyja is 3-4 évvel idősebb az apjánál, sőt a bátyja élettársa is 5 évvel idősebb. 😊 Bár ennek ellenére más ilyen párt nem ismerek, főleg ilyen halmozottan...
N
Abszolút nem KELL. Nincs ilyen szabály. Inkább csak annyi a társadalmi konvenció, hogy a férfi legyen idősebb (akár csak egy hónappal), de még soha senkit nem köveztek meg azért, mert nem tartotta magát ezekhez a konvenciókhoz.
Amikor összejöttem a párommal (8 évvel fiatalabb nálam) eleinte furcsa volt, de aztán körülnéztem a közvetlen környezetemben, és rájöttem, hogy a párkapcsolatok/házasságok 20-30%-ában a nő az idősebb. Csak ezt a megszokás miatt nem nagyon vesszük észre, kivételesnek és ritkának gondoljuk, pedig egyáltalán nem olyan szokatlan.
Egyre elterjedtebb, hogy már szerencsére nem gondolkodnak sokan így... Azért alakult ez ki, mert régen úgy működtek a dolgok, hogy addig nem adták a szülők (ki a kezük közül) a lányukat, amíg a pasinak nem volt megfelelő egzisztenciája...
Dédpapám egyszerű parasztlegény volt 1890 es években, miután összetalálkoztak nagyanyámmal, kettesben egyáltalán nem is találkozhattak a házasságig, az pedig addig nem jöhetett létre, dédnagyanyám apukája kikötötte, hogy legyen háza, 2 lova, szekere, 4 disznója... Ezt 2 év alatt összeszedte, addig pedig udvarlás ment...
Mára már nem előírás, hogy a pasinak kell jobb egzisztenciával rendelkezni, a nők maguk is el tudják tartani magukat, gyerekeiket...
Nem kell.
Kinek mi...
Nézz meg egy 55 éves férfit és egy pont 55 éves nőt, aztán lehet Te is adsz némi választ a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!