Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen házasságellenes mostanában mindenki? Miért nem akarnak az emberek manapság megházasodni? Mi az oka, hogy nem merik elkötelezni magukat? Ráadásul épp a Szerelmük oldalán?
Mindenhonnan, de tényleg mindenhonnan azt hallja az ember, hogy "az csak egy papír", "nem jelent semmit", meg hogy "nem attól lesz tartós egy kapcsolat, hogy összeházasodtok", "ugyanúgy elválhattok", "úgysem attól maradtok együtt, hogy összeházasodtok"...
Ezeket nap mint nap mondják azok az emberek, akik ellene vannak a házasságnak, mert nem mernek megállapodni, nem mernek elköteleződni a Párjuk oldalán. Nem is értem... Ha szerintük úgyis el lehet válni, akkor mit számít? De tényleg.
Miért félnek az emberek elköteleződni? Miért nem akarnak a párjuk mellett véglegesen megállapodni, ha közben azt állítják, hogy Ő az igazi és le tudnák vele élni az életüket? Ha így érzik, akkor miért félnek felelősséget vállalni? Ha meg mégis tévednek, akkor sincs semmi, elvégre ők maguk érvelnek azzal, hogy a házasság sem garancia semmire, bármikor elválhatnak... ha úgyis el tudnak válni, akkor mégis mitől félnek?
Nem néznek le senkit, aki házas, azt nézem le, aki túl hülye ahhoz, hogy felfogja, hogy mások máshogy látják a világot.
Van, akinek a házasság nem a legmagasabb fok, nem az elköteleződést jelenti. Mert nekik alapból megy.
Már leírtam ezt a példát: ha holnap be kellene mennem az önkormányzathoz, hogy aláírjak egy papírt, hogy szeretem anyukámat/a rántott tököt/Bon Jovi-t, nem tenném meg, mert felesleges, és nem változtatna az érzelmeimen.
Engem nem zavar, ha valakinek szüksége van a házasságra. Az zavar, ha azt hiszi, mindenkinek szüksége van rá, és lenéz emiatt másokat.
" Aki amit hozott viheti az a magánvagyon."
Ez ma is így van.
Én nem vagyok házasságpárti, nem is házasodtunk össze párommal. Miért lenne bármivel is több elkötelezettség, mint ha nem lenne házasság? El lehet válni. Csak nagyobb hercehurca, és költség. Mind a házasodás, mind a válás. Nem a házasság az elköteleződési faktor. Igazából nem is lehet ilyesmit megnevezni. Vagy szereted, vagy nem. Ha egymáshoz valók vagytok, jól megvagytok együtt, akkor együtt is maradtok. Ha meg már csak egy papír tart össze, az meg kinek jó? Nem hiányzik a jogi hercehurca, és kényszerből együtt maradtok. Az se jó. Kellemetlen légkör, félrelépések (ami igazából egy halott kapcsolatnál, ahol csak a papír tart össze, már nem is igazi félrelépés). Ez jobb? Hagyjuk.
a házasság egy maradi intézmény. Kapcsolat anélkül is lehet. Ugyanúgy, ahogy hit is lehet vallás nélkül. A vallás az intézményesített hit, intézménye az egyház. Megmondja mit higgyél, és miért, és emberek ezt nevezik az "ő hitük"-nek. Nekem is van hitem, világnézetem, de nem vagyok vallásos, és elhatárolódom mindentől, ami bármit is intézményes keretek közé szorít. A házasság is pont ez a kategória, intézményesített párkapcsolat.
Ha a hàzassàg maradi, akkor ennyi erővel azok akik együtt élnek hàzassàg nélkül évekig, azok erkölcstelenek.
Miért lenne maradi? A mai napig él és hàzasodnak emberek. Ha maradi lenne, senki nem tàmogatnà.
Mindig elfelejtem mekkoràt fordult a világ. Most divat leszólni a hàzassàgot, és az összebútorozàs a szent gràl, ami semmi felelősséggel nem jàr a pàrunkra nézve
"Most divat leszólni a hàzassàgot, és az összebútorozàs a szent gràl, ami semmi felelősséggel nem jàr a pàrunkra nézve"
Aki nem akar felelősséget vállalni a párjáért, az házasságban sem fog. Ha meg ketten úgy mennek bele a kapcsolatba, hogy kölcsönösen vállalják, azok akkor is vállalni fogják, ha még csak együtt sem élnek.
26-os, jogos.
És igen, egy kicsit maradinak tartom azt, hogy bármit is a házasságtól tegyünk függővé. Mi nem vagyunk házasok, nem is vágyunk annyira rá. Okok fentebb részletezve. Ezen felül mindenkinek szíve joga házasodni (világnézetem szerint a melegeknek is!!), én senkinek nem mondom, hogy "hülye vagy te, mi az anyádért házasodsz", de nekem se mondja senki (se rokon, se ismerős, se hatalom), hogy márpedig össze KELL házasodni (mert úgy illik, úgy szokás, blabla satöbbi...).
Csak, hogy tömör legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!