Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért ilyen házasságellenes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen házasságellenes mostanában mindenki? Miért nem akarnak az emberek manapság megházasodni? Mi az oka, hogy nem merik elkötelezni magukat? Ráadásul épp a Szerelmük oldalán?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan, de tényleg mindenhonnan azt hallja az ember, hogy "az csak egy papír", "nem jelent semmit", meg hogy "nem attól lesz tartós egy kapcsolat, hogy összeházasodtok", "ugyanúgy elválhattok", "úgysem attól maradtok együtt, hogy összeházasodtok"...

Ezeket nap mint nap mondják azok az emberek, akik ellene vannak a házasságnak, mert nem mernek megállapodni, nem mernek elköteleződni a Párjuk oldalán. Nem is értem... Ha szerintük úgyis el lehet válni, akkor mit számít? De tényleg.

Miért félnek az emberek elköteleződni? Miért nem akarnak a párjuk mellett véglegesen megállapodni, ha közben azt állítják, hogy Ő az igazi és le tudnák vele élni az életüket? Ha így érzik, akkor miért félnek felelősséget vállalni? Ha meg mégis tévednek, akkor sincs semmi, elvégre ők maguk érvelnek azzal, hogy a házasság sem garancia semmire, bármikor elválhatnak... ha úgyis el tudnak válni, akkor mégis mitől félnek?

2016. febr. 11. 17:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%
17:56-os válaszoló, ha lehetne, vagy tíz zöld kezet nyomnék a hozzászólásod alá. Precíz, részletes, mindenre kiterjedő megfogalmazás lett. Mindent elmondtál a házasságról, amit eddig ilyen összefoglalóan még sosem írtam le.
2016. febr. 11. 18:43
 12/27 anonim ***** válasza:
64%
Nem is feltétlenül nem merik. Mert pl amúgy milyen az, hogy papír nélkül nem is szeretik egymást? Meg hogy az állam áldását kell rá kérni, hogy ők most együtt vannak? Plusz lehet, hogy a felhajtást sem szeretik. Meg nem is akarják magukhoz se láncolni a másikat, lehet, hogy fölösleges is. Úgy is simán szerethetik egymást, hogy nincsen róla papírjuk, meg ez a házassági szerződés, csak most jutott eszembe, hogy valaki mondta, hogy abban már rögtön benne van az is, hogy mi lesz, ha elválnak, szóval benne van már a válásra készülés is, meg lehet, hogy a vallásukhoz nem is kötődik ez, az is lehet, hogy lázadnak. Vagy még egy zárójeles opció lehet pl az, hogy hallották, hogy a házasságok nagy része válással végződik, minek carakodjanak vele, amíg simán csak élvezhetik is, amíg együtt vannak, meg ez a te az enyém én a tied, ezt is mondta valaki, hogy ez is milyen már, hát a másik az nem tulajdonunk, meg hogy ha már "megszerezte " -házassággal- akkor lehet, hogy unalmassá válik, és elkezd kacsingatni más felé, meg ez olyan is még pluszban, hogy esetleg korlátozzuk a másikat, de miért, hogyha szeretjük, miért nem örülünk neki, hogyha boldog, de ezt is csak így zárójelbe- én amúgy a "papír nélküli hűség " híve vagyok, mert miért jobb az nekünk, hogyha lesz róla papírunk? Hát értelme nem tudom, mennyi van, mert akit szeretek, és ő is engem, azzal együtt vagyok. Meg minek álljon ott a szekrényben, vagy mutogassam, hogy én most milyen "menő" vagyok, hogy "elkeltem" vagy mi, és ott lobogtassam és dicsekedjek vele? Van olyan fogadalom is, hogy nem holtomiglan-holtodiglan, hanem amíg boldogságot okozunk egymásnak, és hogyha adott esetben veszekedésbe torkollna a dolog, akkor simán szétmennek, nem pedig várni kell adott esetben éveket, hogy a bíróság mondjuk vagy kicsoda kimondja, meg arról is legyen papír, meg fölösleges procedúra. Ha szeretek valakit, vele vagyok, de ha már nem jó, hogy együtt vagyunk adott esetben, akkor lehet különválni simán, és akkor ennyi.
2016. febr. 11. 18:53
 13/27 anonim ***** válasza:
61%
Nem a házassággal van itt gond manapság, hanem azzal, hogy az emberek eljussanak odáig. Ott ugyanis már nincs helye sunyiskodásnak (ahogy eleve addig sem a kapcsolatban). A gond, hogy sokan kötelességként élik meg ezt, pedig ha igazán szeretnék a társaukat, akkor ez már csak a megkoronázása. Anyagi értelemben cinkesebb, mert mi van, ha arra utazik egy nő, hogy megházasodjon, aztán el akar válni és viszi a vagyon 50%-át, amit mondjuk a férfi halmozott fel évek kemény munkájával. Emiatt is félhetnek emberek, manapság sose tudni. Megígérsz mindent, aztán 1-2 év, és bukik az egész. A nők házasságban amúgy hajlamosak nagyon elkényelmesedni, ahogy bizonyos férfiak is. Talán ez is egy félelem faktor. Mi lesz, ha összedől az idilli kép, amit addig kialakítottak valamilyen szinten egymásról?
2016. febr. 11. 19:10
 14/27 anonim ***** válasza:
68%

Az a baj, hogy te összekötöd a házasságot az elköteleződéssel.

Nem mindenki gondolja így. Én le tudnám élni egy ember mellett az életemet, véglegesen megállapodva, elkötelezve, de erről nem kell egy bármikor felbontható szerződés.

2016. febr. 11. 19:37
 15/27 anonim ***** válasza:
56%

Tényleg nem a házassággal van a gond, hanem a telhetetlenséggel.

http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__megcsa..

2016. febr. 11. 20:02
 16/27 anonim ***** válasza:
85%

Nekem nem azt mondom, hogy ettől függ a kapcsolatunk, de nagyon örülnék annak a kérdésnek, hogy leszel e a feleségem. Ki honnan nézi. Egyrészt van a jogi oldala, másrészt a lelki. Ha jól megvagyunk a kedvesemmel, elvileg nem kéne feldúlnia ezt a házassági papírnak - ha nem oszt nem szoroz állítólag. Anyagilag... lehet házasság előtti szerződést is írni akkor már. Ha meg közös szerzemény, akkor is közös és úgy kéne elosztani ha szét megy a pár, mintha lenne házassági papír.

Szerintem sokan börtönnek élik meg vagy én csak erre tudok gondolni, hogy ami jó volt, utána ugyan az már nem jó... Párom mondta nekem: majd ha jól leszünk, megkéri a kezem. Mondtam neki, figyelj; jobb ha tudod olyan nem lesz hogy idill, hogy nem veszekszünk soha. Mi az ha jól leszünk? Később is így leszünk ahogy, rajtunk múlik veszekszünk e vagy szeretjük egymást, ez nem attól függ. De ha erre vár, sosem vesz el, mert olyan, hogy minden tökéletes nem lesz... Ha meg akar csalni megteheti most is, de akkor is, nem lesz rajta bilincs. Normál esetben

nem kéne, hogy a házasság gondolata lelombozó legyen, az volna (én gondolatom szerint) a lényeg, hogy a két ember kapcsolata szintet lép.

Minde

2016. febr. 11. 20:13
 17/27 anonim ***** válasza:
66%

Az a bizonyos "papír" eléggé zavaró tényező, válni macerás is lehet, ha nem terveznek véglegesen a párjukkal, és idővel találnak is mást. Például.

Akik házasság ellen vannak szeretik hangoztatni, hogy a szerelmük nem ezen múlik.

A házasodók, házasok pedig úgy vannak vele, hogy szeretik egymást, semmi akadályát nem látják annak, hogy hivatalossá, a törvény által elismertté tegyék a kapcsolatot. Férj és feleségként hivatalos hozzátartozói lesznek egymásnak. Ez egyébként sokat számít bizonyos dolgokban.(orvosi tájékoztatás, ha a házastárs kórházba kerül, gyerek apasága, örökbefogadás, öröklés, vagyon)

Páran próbálják úgy beállítani, mintha csak az élettársak lehetnének boldogok, és jönnek a válási statisztikákkal. Itt az hibádzik, hogy élettársi kapcsolat is rengeteg megy szét, csak ugye a legtöbbről nincs semmi regisztráció, mert összebútoroznak, pár hónap-év után szétöltöznek, következő partnerrel ugyanez ... követhetetlen. Ezért a válások kapnak nagyobb hangot. Ettől még a válás nem több mint a szakítás. A kapcsolat felbomlása ugyanúgy sújthatja az élettársakat, mint a házasokat, ha nincsenek benne 100%-ig mindketten a kapcsolatban, nincs tisztelet stb.

Az az igazság, hogy a legtöbben nem akarnak ilyen módon a párjukhoz tartozni. Hogy mi az oka ennek (bizonytalanság a kapcsolatban, vagyon- szabadság féltés stb) ezt mindenki maga tudja.

Alapvetően mindenkinek a magánügye, csak nem szeretem ha valakit azért lenéznek, mert szeretne házasságban élni. Mert már kb tényleg ott tartunk, hogy 2016 van, és annak kellene gyakorlatilag magyarázkodni aki nem óhajt barát/barátnő, élettárs maradni egész életében, hanem házastárs szeretne lenni.

2016. febr. 11. 20:37
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

Házas vagyok, sosem kellett még magyarázkodnom. És még olyannal sem találkoztam, aki azt mondaná, hogy csak az élettársak lehetnek boldogok. Nyilván tudják a legtöbben, hogy az élettársi kapcsolatok is felbomolhatnak és fel is bomlanak adott esetben.

Inkább azt szoktam olvasni/hallani, hogy azokat minősítik, akik nem szeretnének házasságot kötni. Jellemzően azzal, hogy félnek elköteleződni. Szerintem aki ezt mondja, az legfeljebb magából indul ki. Mivel ő szeretne házasodni, csak azzal tenné, akivel szívesen elköteleződne, akivel nem, azzal nem házasodna össze semmiért sem. Viszont meg sem fordul a fejében, hogy másképp is lehet állni ehhez a témához.

2016. febr. 11. 20:55
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

"Anyagi értelemben cinkesebb, mert mi van, ha arra utazik egy nő, hogy megházasodjon, aztán el akar válni és viszi a vagyon 50%-át, amit mondjuk a férfi halmozott fel évek kemény munkájával."

A házasság előtt szerzett vagyon sosem lesz közös.

2016. febr. 12. 11:10
 20/27 anonim ***** válasza:
72%
Hogy QA istenbe lehet isten áldása nélkül együttélni? :-)
2016. febr. 12. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!