Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire vagy büszke? - van két csodás gyerekem. Ezt csak azok a nők mondják akiknek mást nem sikerült elérni az életben?
Próbáljátok ne provokációnak venni a kérdést. Ha egy nőtől megkérdezik mire büszke, mit ért el az életben és az a válasza rá hogy a gyerekei a mindene az azt jelenti hogy nem tud mást felmutatni? Szerintem a nő, elsősorban egy különálló személy, azon belül pedig vannak szerepei, mint feleség, anya stb és nem kéne hogy az anya háttérbe szorítsa az individuumot és utána már csak a gyereknek éljen, gyakran hanyagolva ezzel a férjet és önmagát... Én azért úgy szeretnék élni, hogy ne csak a gyerekeim tudjam felmutatni mint eredmény, hiszen (ha a csodától eltekintünk) gyereket szülni szinte mindegyik nő tud...
A kérdés nem azokra irányul akik büszkék a gyermekeikre és emellett más sikereket is képesek felmutatni, hanem azokra a nőkre akiknek ez az egyetlen épkézláb válaszuk a mit értél el az életben kérdésre.
Én is félreértettem a kérdést (14-es válaszadó), de azért szerintem kb így is használható a válaszom. (A hobbi valóban kimaradt belőle, de leginkább azért, mert most annyira kimarad sajnos az életemből, hogy nem jutott eszembe)
Szerintem viszont sokan akkor amikor az a kérdés elhangzik, hogy "Mire vagy büszke?", akkor ugyanígy félreértelmezik, mint mi most. Meg ez olyan, hogy ha megkérdezik, hogy mit csináltál ma, és egész nap tanultál, meg mellékesen elmentél a boltba, akkor azt fogod válaszolni, hogy tanultál, a bolt elfelejtődhet. Ennél konkrétabb választ szerintem általánosítva nem lehet adni, mert nyilvánvalóan helyzetfüggő ki mért ezt válaszolja. Szerintem nem zárja ki még így se, hogy mást is elért az életben, vagy hogy igényes, és ápolja önmagát is, a férjével való kapcsolatot is, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!