Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mire vagy büszke? - van két...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire vagy büszke? - van két csodás gyerekem. Ezt csak azok a nők mondják akiknek mást nem sikerült elérni az életben?

Figyelt kérdés

Próbáljátok ne provokációnak venni a kérdést. Ha egy nőtől megkérdezik mire büszke, mit ért el az életben és az a válasza rá hogy a gyerekei a mindene az azt jelenti hogy nem tud mást felmutatni? Szerintem a nő, elsősorban egy különálló személy, azon belül pedig vannak szerepei, mint feleség, anya stb és nem kéne hogy az anya háttérbe szorítsa az individuumot és utána már csak a gyereknek éljen, gyakran hanyagolva ezzel a férjet és önmagát... Én azért úgy szeretnék élni, hogy ne csak a gyerekeim tudjam felmutatni mint eredmény, hiszen (ha a csodától eltekintünk) gyereket szülni szinte mindegyik nő tud...

A kérdés nem azokra irányul akik büszkék a gyermekeikre és emellett más sikereket is képesek felmutatni, hanem azokra a nőkre akiknek ez az egyetlen épkézláb válaszuk a mit értél el az életben kérdésre.

2016. jan. 18. 18:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
54%

Simán lehet valaki büszke arra, hogy gyerekei vannak. Bár én személy szerint nem tudnám csak ezzel teljesnek érezni az életem.

Nálam pont a gyerek az ami sosem volt görcsösen életcél. Nincs is, és nem is lesz. Örültem volna neki, de ha nem hát nem. Ettől függetlenül már tőlem is kérdezte ezt ismerős, és válaszom is volt.

Büszke vagyok arra, hogy olyan munkám van amit szeretek, ahová szívesen járok be, amit sok ember nem mondhat el magáról.

Büszke vagyok a férjemre akit szeretek és örülök, hogy anno nem adtam fel az ismerkedést sok sok csalódás után, és végül sikerült megtalálnom az igazit benne. Ezáltal magamra is büszke vagyok, arra hogy erős voltam, és nem adtam fel.

Büszke vagyok arra, hogy hasznos dolgokkal töltöm a szabadidőmet a férjem mellett, rengeteget olvasok, és a hobbimat is imádom.

Én személy szerint azokat az embertípusokat nem bírom, akik kvázi lenézik azt akinek nem a gyerek az egyetlen életcélja, és képes anélkül is boldog lenni, és egy ilyen válaszra képesek benyögni, hogy milyen unalmas lehet gyerek nélkül..hogy az általam említett dolgok nem számítanak semmit.... hát az ilyen megmondóemberek elmehetnek a francba.

Max annak unalmas akinek tényleg az az egyetlen életcélja hogy gyereket szüljön és neveljen, nem jár sehová, nem csinál semmi mást. Van amelyik a férjével se törődik. Persze ilyen esetben csodálkoznak ha meg lesznek csalva, vagy elhagyják őket..

Kinek mi a fontos, alapvetően ez a lényeg. Én azt sem ítélem el aki a gyerekeire büszke, tőlem aztán lehet, csak ne kezdjen el beszólogatni nekem amiért nekem nem ez volt az egyetlen életcélom. És csak mert nekem nincs, ezért nekem csak szar életem lehet.

2016. jan. 19. 18:24
 22/34 anonim ***** válasza:
19%

Anyám sok mindent elért a karrierjében. Szakértő, új módszertani fejlesztő és oktató, szaknévsorban szerepel, elismert a szakmájában.

Mégis azt mondja, ránk a legbüszkébb. És apám is. És ha ez nem így lenne, kihalna az emberiség, mert az úgy normális, és úgy vagyunk programozva, hogy az utódunk MINDENNÉL fontosabb.

Persze minden faj megérik egyszer a kipusztulásra az ember talán épp akkor mikor nagyon karrierista és énközpontú akar lenni. Hopp! Ez pont most van. RIP homo sapiens sapiens

2016. jan. 19. 19:41
 23/34 anonim ***** válasza:

Nem mindenki azért nem vállal akinek nincs gyereke mert karrierista. Én azokat se ítélem el, akik karrieristák, és erre teszik az életüket, gyereket pedig kifejezetten nem akarnak emiatt, vagy más miatt de nem akarnak.

Szívük joga így dönteni.

Attól én nem félek, hogy azok miatt akik nem tudnak vállalni, nem akarnak gyereket, majd kipusztul az emberiség. Ez hülyeség. Így is több olyan ember szül gyereket, akár többet is, akinek nem kéne, mert piszokul nincsenek meg a normális körülmények a gyerekvállaláshoz, 1 szobában nyomorog 4 gyerek, és a híradóban panaszkodnak a szülők, éheznek és hasonlók. Illetve aki egyáltalán nem való anyának.

És ugye egyre több a meddő pár is. Erről meg marhára nem ők tehetnek. Örökbe fogadni pedig idegen gyereket, egyáltalán nem olyan mint a sajátodat várni, megszülni, nevelni.

2016. jan. 19. 20:19
 24/34 anonim ***** válasza:

Utolsó félreértettél.

Itt nem azzal van a baj, hogy ki hogy éli az életét. A meddőket ne keverjük ide, ők a sors furcsa fintoránál fogva amúgy is akarnak gyereket.

Itt az volt a kérdés, hogy AKINEK VAN gyereke az miért arra a legbüszkébb. Azért mert csak. Ez így természetes. És ha valakinek van és mégis a diplomájára vagy a cégére a legbüszkébb ott igenis elkezd kipusztulni az ember, mert kihalt nbelőle egy fontos ösztön.

Szóval ne érts félre és ne forgasd ki a szavaimat!

2016. jan. 19. 20:25
 25/34 anonim ***** válasza:
Nem forgattam ki semmit. Pusztàn szerintem külön kell választani a gyerekre vonatkozó büszkeséget és azt amit az ember elért az életben. Legyen az boldog kapcsolat, szeretett munkahely , elvégzett iskola vagy kreatív hobbi, esetleg màs.
2016. jan. 19. 23:27
 26/34 anonim ***** válasza:

Szerintem így ez egy elég sarkított kérdés...

Ha gyerek születése után feltenné nekem valaki (ezt az egyébként hü.lye kérdést) lehet én is ezt válaszolnám: a gyönyörű gyermekeim, vagy inkább: a családom. Számomra mindennél fontosabb a család, bármilyen karriernél. És azért már mutattam fel ezt azt az életben (egyetem, terápiás képzés stb.) mégis nem ezekre vagyok a legbüszkébb. Az anyaság és a család nálam is az első helyen van.

Azzal viszont egyetértek, hogy attól mert van gyereked, még nem szűnsz meg létezni...sőt!

Amúgy nem tudom erre a kérdésre lehet-e olyan választ adni, ami nem szül újabb provokatív kérdést. Ha azt válaszolnám, hogy a karrieremre vagyok büszke, nyilván azért szólnának meg, hogy milyen anya vagyok...

25-N

2016. jan. 20. 06:40
 27/34 A kérdező kommentje:
Amugy sokaknak nem sikerult felfogni a kerdest. "Mire vagy buszke?" nem a legbuszkebb... Legbuszkebb valoszinuleg en is a gyerekeimre leszek de buszke eleg sok mindenre
2016. jan. 20. 07:59
 28/34 anonim ***** válasza:
61%
27. Kérdező. Én ezért soroltam fel màs dolgokat:) A férjemet .Munkàt amit imàdok, kreatív hobbit, rengeteg olvasàst, szakvizsgàt ami szàmomra nagyon nehéz volt, jelesre csinàltam meg anno.Ha lenne gyerekem, akkor is büszke lennék ezekre is...de az nem adatott meg. Ettől még nem fogok Dunànak menni , amit kb elvárnak az olyan nők akik tényleg semmi màst nem csinálnak mint gyereket szültek és nevelnek. Ès csak ez tölti ki az életüket.
2016. jan. 20. 11:45
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
csak irigy vagy azokra a nőkre akiknek van gyermekük, mert te képtelen vagy rá
2016. jan. 20. 14:38
 30/34 anonim ***** válasza:
Ez elég undorító hozzàszólàs volt. Téged minősít. Egyébként pedig nekem nem volt kifejezetten életcél a gyerek. Mindössze örültem volna neki. De ha nem lesz akkor nem lesz. Nem görcsölök rajta. Szóval nincs mire irigynek lennem. Mellesleg rengeteg olyan esetről lehet hallani, hogy akinek azt mondtàk nem lehet gyereke, mégis lett. Szóval arra sem veszek mérget hogy semmi esély rà.
2016. jan. 20. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!