Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Sokszor hallom, a férj és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokszor hallom, a férj és a feleség eltérő műveltségét konfliktus forrásként emlegetni. Ki a művelt? Akinek papírja, vagy akinek tudása van?

Figyelt kérdés
A mi ismeretségi körünkben legalább az esetek felében a kettő köszönőviszonyban sincs egymással.

2015. máj. 15. 07:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%

nem tudom, miért kell dühöngeni egy ilyen kérdésen, kedves 76%-os. a barátom is diplomás, még kutatói ösztöndíja is volt egy időben. DE nem olvas évek óta, szakmunkásként dolgozik, nem érdekli a kultúra, neki a színház egy büntetés.

Bizonyos dolgokon túl tudom magamat tenni, mert őt is érdeklik dolgok, de az ember mégis érzi, hogy egyszerűen mások a szellemi igényeink. Nem tudom, téged hogy érint, hogy nem tudod megbeszélni a férjeddel a téged foglalkoztató gondolatok 80%-át mondjuk? Engem érdekelne, hogy hogy oldod meg, mert én is szeretnék megoldást találni. csak egyre inkább úgy tűnik, hogy nem fog menni. pedig egy nagyon szeretetreméltó, kedves, drága emberről van szó. de én jelen pillanatban úgy látom, ez hosszú távon (életünk végéig) nem lesz elég. Szóval tényleg érdekelne, hol vezeted le a szellemi feszültséget?

2015. máj. 15. 10:16
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom, téged hogy érint, hogy nem tudod megbeszélni a férjeddel a téged foglalkoztató gondolatok 80%-át mondjuk?"

ezt nem tudom honnan vetted! de mindegy is! Lehet hogy abból adódik hogy megértjük egymást hogy mindketten kisebb falvakból származunk. Mindketten tudjuk honnan jöttünk és hogy ahová elértünk odáig vér meg veríték vezetett (a szüleinké is). A beszélgetésekről annyit hogy sajnos sokat én beszélek. Ő nagyon ritkán nyílik meg nekem de ilyenkor csüngök minden szaván. Mondjuk ez már nem műveltség tanultság kérdése hanem beállítottság.

vannak dolgok amiben alakultunk egymáshoz, én voltam a rumlisabb és próbálok jobban rendet tartani ő meg elnézőbb. Soha nem gondolta vna hogy valaha lecseréli a cukrot meg a fehér lisztet édesítőre meg zablisztre vagy hogy ennyire szeretni fogja a sushit! Igen volt időszak amikor mondogatta nekem majd úgyis egy magasabb végzettségű vki kell majd. Sajnos ez azért volt mert több helyről ezt durozsolták a fülébe. Azt soha nem kérte vna hogy hagyjam abba az egyetemet sőt igazi hajcsár volt ha vizsgaidőszakról volt szó! :D

A szellemi feszkó nálam abból adódik, hogy gondolkodom, gondolkodom nem jutok egyről a kettőre és már zsong a fejem! na ezt meg kell tanulnom levezetni ezért gondolkodom meditációs technikák elsajátításán. (Tény: a férfiak ennél egyszerűbbek a jelenre koncentrálnak a jelen problémákat akarják megoldani és nem foglalkoznak azzal mi lesz 10 év múlva!) amíg elfogadja hogy én meditálni akarok és nem röhög körbe meg cikiz ki, addig nem érdekel hogy ő nem hisz ebben! Neki is van igénye a szépre jóra kultúrára! Meg másra is amire meg nekem nincs! A lényeg hogy elfogadjuk ami van és semmit ne erőltessünk. én tisztelem azt hogy ő kétkezi munkából él meg ő pedig azt hogy én tanultam és azért tudtam elhelyezkedni!

Nem tudom mit írhatnék még. 2, 8... ha kérdésed van írj privátot!

2015. máj. 15. 10:46
 23/29 anonim ***** válasza:
12%
Nekem elég sok diplomás ismerősöm van, és olyan életképtelen a 80%-a, hogy az valami szörnyű.. És most felhozhatnám ellen példának a jó munkást, aki keveri a betont, és talicskázik egész nap, de ő fura mód mégis az ujjából kirázza az alap dolgokat, mert több rálátása van az egészre, és talpra esettebb, életrevalóbb, attól függetlenül, hogy neki nincs diplomája. Nem kéne így szelektálni az embereket, és általánosítani, mert semmi különbség nincs egy diplomás, és egy munkás között, csak annyi, hogy az egyiknek van papírja, a másiknak meg nincs...
2015. máj. 15. 11:45
 24/29 anonim ***** válasza:
4%

Itt mindenki azt tekinti műveltnek aki sokat olvas. De mitől művelt az aki pl Tolsztojt olvas, azért mert valaki azt mondta. A könyvek általában egy ember látásmódját tükrözik ezzel valaki vagy tud azonosulni vagy nem, ettől még nem művelt. Itt senki nem tudja definiálni mi az hogy művelt valaki vagy sem mert nem is lehet.

a mostani diplomások meg legfeljebb csak el vannak szállva maguktól de amúgy segg hülyék. Elég jól ismerem őket.

2015. máj. 15. 12:13
 25/29 omba ***** válasza:
43%

8-as, ne a pontokkal törődj, érthető a problémád. (én is kiléptem a kapcsolatból, ugyanezért, pedig neki volt diplomája, - ez inkább típus kérdése).

A kérdés viszont arról szólt, hogy a házasságban okoz-e ez konfliktust.

A te példád azt bizonyítja, hogy nem, mert ha nagy a különbség a két ember között, akkor abból nem lesz házasság.

És kb. mindegy, hogy a nagy különbség műveltségben van-e, vagy bármi másban.

2015. máj. 15. 12:13
 26/29 anonim ***** válasza:
61%

Amúgy meg egy olyan országban ahol a való világ, éjjel nappal Budapest és társaik a legnémetebbek nincs értelme műveltségről beszélni.

A magyar emberek többsége amúgy is általában retardált.

2015. máj. 15. 12:16
 27/29 anonim ***** válasza:
67%

Az én papírom jóval nehezebben megszerezhető mint a férjem papírja, tovább is tartott a képzésem jóval, mindkettőnknek felsőfokú vegzettségünk van de a férjem általános műveltségi szintje akármikor veri az én béka segge alatti szintemet, s nincs is ezzel semmi baj (legalábbis nekem, de ő se panaszkodik, hogy be zokni vagyok, hogy nem tudom ezt se azt se amazt se), engem csak az érdekel amivel foglalkozom s az ezzel kapcsolatos témák, hidegen hagy, hogy ki ki volt, ki mit csinált, történelem, földrajz, irodalom, pszihologia, stb stb, de abban amit csinalok jo vagyok, ő állandóan olvas s nem csak azt ami a szakterülete, ő a műveltebb.

31N

2015. máj. 16. 08:23
 28/29 anonim válasza:
100%

Ki a művelt? Aki több nyelven beszél és nem hanyagolja el azokat. Aki nem ponyvát hanem szépirodalmat olvas szabadidejében. Nem néz tévét, de szerintem kell hogy tájékozódjon az aktuális hírekről. Aki mer saját véleményt formálni és alá is tudja támasztani azt (ez volt korábban). Érdeklődik a kultúra iránt legyen az éppen zene színház vagy képzőművészet.

A saját kapcsolatunkban is vannak ezzel problémák. Én: elit gimnázium. Gyerek korom óta múzeum, színház. először a szüleim vonszoltak aztán mentem magamtól. 1,5 diploma. Harcművészet, 3 nyelv.

Ő: Nehéz családi háttér, introvertált személyiség, 1 diploma, pszichológia, meditáció. Viszont nyitott a dolgokra, de nem tudja fejleszteni őket, mert angolul tanul és dolgozik.

Nem nézhetünk meg egy TED konferenciát vagy egy filmet angolul, mert nem érti. Filmnél nem gond feliratot pár perc alatt találsz, de egy youtube videónál, ami érdekes és izgalmas dolgokat vet fel, már gond van. Pl: Szuperkvazárok mibenléte, városintegráció, hangya robotok stb. Igen mindkettőnknek természettudományos végzettsége van.

Szóval, ha per definicionem műveltebb az egyik fél, fel tud e jönni a másik, ha fel akar? Hogyan tudtátok ti megoldani, ezt a problémát?

A diploma korrelál a műveltséggel és van közte összefüggés szerintem, de lehet hogy szakonként eltérő lenne a dolog. (p<0.05) A bölcsésztudományt művelők talán a legműveltebb, bár belebuknak természettudományos kérdésekbe.

F 28

2015. jún. 5. 11:35
 29/29 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászólónak: azt, hogy egy pár nem tud egy ismeretterjesztő filmet közösen megnézni, nem látom különösebb problémának, mert hiába beszélek négy nyelven, ha az adott film (könyv, cikk vagy bármi) pont olyan nyelven van, amit csak a párom ért (aki viszont csak azt az egyetlen idegen nyelvet beszéli). Egyébként ha a párod angolul tanul, az éppen azt jelenti, hogy fejleszti magát. Ahogy gyarapszik az angol tudása, úgy fog egyre szélesedni a paletta, addig meg az is egy tartalmasan eltöltött idő lehet, hogy nézitek a filmet, és te közben fordítasz neki. :)
2015. okt. 10. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!