Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Sokszor hallom, a férj és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokszor hallom, a férj és a feleség eltérő műveltségét konfliktus forrásként emlegetni. Ki a művelt? Akinek papírja, vagy akinek tudása van?

Figyelt kérdés
A mi ismeretségi körünkben legalább az esetek felében a kettő köszönőviszonyban sincs egymással.

2015. máj. 15. 07:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
46%

Aki tanult sem feltétlenül művelt, mivel műveltség alatt mást értünk mint intelligencia, tájékozottság, tanultság alatt. Az utóbbi három inkább, ami megkülönbözteti a diplomás és diploma nélküli embereket. De művelt és olvasott az is lehet, aki egyàltalàn nem tanult, bár ez nyilván a ritkább eset.

Persze Magyarországon valahogy minden szakmunkás azt képzeli, hoy ő művelt, és az összes diplomàs hülye...

2015. máj. 15. 09:13
 12/29 anonim ***** válasza:
41%

Emlékszem, a legyen ön is milliomos játékban, egyszer egy postás elég magasra jutott.

Érdeklődés, nyitottság.

Általános konfliktus pl nő és férfi között az ezotériára való nyitottság, általában (nem mindig) a nő nyitottam horoszkóra, energiagyógyászatra, bioélelmiszerre, stb, a férfi meg kétlábon áll, amit lát, azt hiszi csak el.

2015. máj. 15. 09:16
 13/29 anonim ***** válasza:
35%

jó, hát akkor ezek szerint a szuperművelt munkások és síkhülye diplomások világában élünk. akkor nyilván valamit félreértettem.

de mindegy, egyébként ismerem ezt a fajta logikát, nem újdonság a számomra, évekig dolgoztam gyárakban, és a munkások mind lenézték és nagyon nagy részben gyűlölték is az irodában dolgozókat. Olyan beosztásom volt, hogy mindkét oldallal érintkeztem, így eléggé tudom, mit gondoltak.

2015. máj. 15. 09:22
 14/29 anonim ***** válasza:
46%

"szuperművelt munkások és síkhülye diplomások világában élünk." ilyet senki nem írt csak te!

két eltérő végzettségű embernek is lehet hasonló érdeklődési köre. vagy szeretheti annyira a másikat hogy megpróbálja megérteni miért érdekli annyira ez vagy az a téma. esetleg megpróbálja vele együtt élvezni az adott tevékenységet!

a másik meg az idézett szöveg alapján és síkhülye diplomás vagyok és egy szuperművelt munkással házasodtam? vagy mi? baj hogy megértjük egymást? egyébként kolléganőm is mondta hogy nem egy ilyen párt ismer. de te hidd csak azt hogy mások itt lepontoznak, szapulnak stb és ate világmeglátásod az egyetlen jó és helyes. ha neked így jó...

szép napot!

2015. máj. 15. 09:30
 15/29 anonim ***** válasza:
67%
Nos, 13, az mondjuk téged jellemez, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy másnak más a tapasztalata. Nekem pl volt szerencsém nem diplomaskent egy iskolában, tanárok között dolgozni. Hát annyi buta embert egy rakason még nem láttam. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy az összes tanár hülye.
2015. máj. 15. 09:33
 16/29 anonim ***** válasza:
27%

2,8,13. Neked valami komoly lelki bajod van. Mi az hogy művelt valaki? Attól miért művelt valaki ha filozófiai baromságokat olvas? Az az ember miért nem művelt akinek szakmunkás végzettsége van de jól elboldogul a mai világban?

Arányaiban pont annyi művelt van a szakmunkások között mint a diplomások között. Magyarországon ez a diplomás dolog túl van misztifikálva, Oxfordban pl a tanszékek falán a vezető neve van csak kiírva mindenféle Dr, PhD, Prof, Dsc stb nélkül.

2015. máj. 15. 09:41
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kettő általában összefügg. Nem sok olyan embert ismerek, aki 6 általánossal rendelkezik és a klasszika-filológiai műveket bújja. Persze ott vannak a ritka ellenpéldák is. gy tudom Veres Péter egyáltalán nem járt egyetemre, és mégis kiemelkedő műveltsége volt.

Meg vannak olyan bölcsészek-jogászok-orvosok, stb., akik kábé 3 könyvet olvasnak el az egyetem alatt a tankönyveken kívül.

2015. máj. 15. 09:44
 18/29 anonim ***** válasza:
56%

16-os szerintem nem tudod, mit takar a műveltség szó. segítek, nem a világban való boldogulásra utal. ahhoz semmi köze. üss föl egy szótárat.

egyébként 15-ös: de, elfogadom, hogy másnak más a tapasztalata. DE azt fenntartom, hogy az egy kivételes tapasztalat, és semmiképpen sem általánosítható. nem gondolom, hogy nagyobb szellemi különbségeket megfelelően át lehet hidalni egy kapcsolatban. kivéve, ha az egyik félnek arra van szüksége hogy a másikhoz képest felsőbbrendűnek érezhesse magát. vagy, ha csak hiszi, hogy olyan nagy az a szellemi különbség, és nincs igénye a (valamivel) műveltebb félnek sem intellektuálisabb beszélgetésekre.

Mindenesetre, amint látjuk, itt olyan emberek tartják magukat műveltnek, akik még ennek a szónak a jelentésével sincsenek tisztában. Innentől persze kicsit nehéz a vita.

2015. máj. 15. 10:01
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is diplomás vagyok, 2 diplomával, de nem ettől tartom magam műveltnek, hanem azért, mert sokat olvasok, nyitott vagyok szinte mindenre, tájékozódom, és kimeríthetetlen tudásvágyat érzek több terület iránt is. Szóval, akiben vannak kétségek, és ezeket igyekszik eloszlatni magában, utánajárással, érdeklődéssel, az műveli magát. Fontos, hogy tudjuk, nem a diploma tesz azzá. Ismerek hajléktalant, akinek max érettségije van, de bizonyos területeken jobban képben van, mint én. :)
2015. máj. 15. 10:10
 20/29 anonim ***** válasza:
32%
jah még annyit hogy a barátnőméknél is ugyanez a felállás mint nálunk! és tök jól megvannak. én két példát hoztam saját/közeli ismerős tapasztalatából + más is megerősített már ebben (kolléganőm) De te csak a saját tapasztalatod alapján elküldesz mindenkit a fenébe, megsértődsz és kijelented hogy akkor is csak neked van igazad! még egyszer gratu!
2015. máj. 15. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!