Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagykitty kérdése:

Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Nemrég a legjobb barátnőmről kiderült, hogy nem lehet gyereke. A férjével tíz éve vannak együtt. A férfi nem képes megérteni a barátnőm helyzetét, és folyamatosan azzal jön neki, hogy gyerek nélkül nincs jövője a kapcsolatuknak. Szerintetek ez normális hozzáállás? Én kiakadtam a férfi viselkedésén. Nektek mi a véleményetek erről? Valaki, aki hasonló helyzetben van, mit tudna tanácsolni?

Előre is köszönöm a rendes, segítőkész válaszokat!

2015. máj. 13. 19:00
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom,hogy milyen stílusban reagálta le a férj a dolgot,de azt kell mondjam,hiába fájó,de normális hozzáállás.Írta valaki,hogy 10 év kötődés után nem így kellene reagálni.De viszont a férjet senki nem érti.Ő meg 10 év után tudja meg,hogy nem lehet gyereke a párjának?Lehet ő egész életében saját gyereket akart.Az ő érzéseivel ki törődik.Nagyon szomorú,sajnálatos történet.Nem mindenkinek felel meg az örökbefogadás,mint kompromisszum.Sajnos jobb,ha elválnak,mert ennek így nincs jövője.
2015. máj. 13. 19:37
 12/39 anonim ***** válasza:
41%
Ha nagyon szeret valaki valakit,ez miatt nem lép le.Ha mégis,jobb is talán,mert a férfi részéről eddig se állt stabilan a kapcsolat érzelmileg.Ezek után az örökbefogadást se vállalnám be,mert bármelyik pillanatban megint kibukhat ugyanez,hogy neki saját kellett volna,nem az ő gyereke,stb,és lelép.Ha ennyire fontos neki a gyerek,elengedném az útjára,és remélhetőleg találnék olyat,aki máshogy áll ehhez a dologhoz.Ilyen problémák felmerülésekor látszik meg igazán,ki milyen.
2015. máj. 13. 19:39
 13/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2015. máj. 13. 19:40
 14/39 anonim ***** válasza:
83%
11-es vagyok.Azt még hozzátenném,hogy én nő vagyok,férjezett,még nincs gyerek.Én nem hagynám el a páromat,ha nem lenne nemzőképes.Jobban szeretem,mint egy meg nem született gyereket.De megértem azokat,akiknek a SAJÁT gyerek minden vágyuk.
2015. máj. 13. 19:45
 15/39 anonim ***** válasza:
63%
Valahol meg lehet érteni a férj reakcióját, hiszen ez nagyon nagy lemondás és biztosan fájó pont lehet. Viszont, szerintem ha valaki úgy választ párt, hogy ezzel az emberrel akarok lenni, és tőle akarok gyereket, nem pedig úgy, hogy ő jó lesz, mert vele tudok családot alapítani, akkor szerintem ezt simán el lehet fogadni, fel lehet dolgozni. Nem a levegőbe beszélek, én például szerettem volna gyereket, viszont a férjemnek eléggé úgy fest, nem lehet. Egy régi betegség miatt nem nagyon vannak életképes spermiumai. Nem védekezünk már vagy 10 éve, mégse jön össze. Ezt tudtam fiatalon is, elfogadtam. Vagy összejön, vagy nem. Nem bánom, én őt választottam, nem pedig a "bárki jó lesz, csak csináljanak nekem gyereket" hozzáállást. Így is teljes az életünk. :)
2015. máj. 13. 19:49
 16/39 A kérdező kommentje:
Igen, mindig fontosabb szerintem a párunk egy megnem született embernél. Sokan sajnos csak a rossz oldalát nézik annak, ha valakinek nem lehet gyereke. De szerintem az élet ettől nem áll meg. Tökéletes, teljes életet lehet élni gyerek nélkül is. Ez csupán hozzáállás kérdése.
2015. máj. 13. 19:56
 17/39 anonim ***** válasza:
27%

Bezzeg, ha a ffinak nem lehet gyereke, akkor az okés, ha a nő elhagyja, mert, jaj, úristen, de gáz...

Szerintem korrekt, hogy közölte a pali, bár ezt illett volna a kapcs. elején megmondani.

2015. máj. 13. 19:57
 18/39 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező "Igen, mindig fontosabb szerintem a párunk egy megnem született embernél." -ezt én is pontosan így gondolom, és mindig csak sajnálni tudom azt az embert - ha férfi, ha nő - akinek csak olyan "társ" (és kapcsolat) jut, aki számára még egy majdani, tervekben létező gyerek is fontosabb, mint a párja, párkapcsolata.
2015. máj. 13. 20:04
 19/39 anonim ***** válasza:
87%
Az ember egyik legalapvetőbb életcélja és vágya önmaga reprodukálása. Ez ösztön, nem lehet csak úgy kiirtani magunkból. A szerelem könnyebben elmúlik, mint ez az érzés. És nem egészen ugyanaz a dolog szerelemben élni, és családban. Egyértelműen nagyon szoros az összefüggés, de mégsem ugyanaz. Vannak, akik 40 éves korukig nem vállalnak gyereket, mert kettesben akarnak világot látni, vannak, akik elfogadják, ha nem lehet gyerekük, mert annyira szerelmesek, vannak, akik már réges-régen nem szerelmesek, de együtt vannak a gyerek(ek) miatt, és vannak, akik emiatt szakítanak... vagy azért, mert nincs gyerek, vagy azért, mert van... senkit nem lehet hibáztatni, mindenkinek egy élete van, saját vágyai, amiket csak pár évig van lehetősége valóra váltani. Van, akinek a saját gyermek fontosabb, mint egy szerelem, még akkor is, ha csak jövőbeni az a gyermek. Ez van, ezt el kell fogadni. Nagyon szomorú a barátnő helyzete, de nem várhatja el a férfitól, hogy ő is saját gyermek nélkül élje le az életét, csak mert neki nem lehet. Ha egy ilyen fontos dologban ennyire különbözően gondolkodnak, akkor tényleg nincs jövőjük.
2015. máj. 13. 20:04
 20/39 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó voltam.

Ezeket mind úgy mondom, hogy én magam nem tervezek gyereket, és nem támogatom, ha valaki azért csinál babát, mert "kell", mert mindenki másnak is van, és kell az utód. Egyértelműen szerelem párti vagyok, de sajnos ettől függetlenül meg kell értenünk a férfi álláspontját is, ez nem olyan dolog, amit erőltetni lehet.

2015. máj. 13. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.