Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy értessem meg vele, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy értessem meg vele, hogy munkát kell találnia, de gyorsan?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, egy éve házasok, én épp 5 hónapos terhes vagyok és van már egy 10 éves lányom előző kapcsolatomból. Volt egy nagyon rossz időszakunk egy éve mikor a férjem elveszítette a jól fizető állását. Szerencsére volt némi tartalénkunk és én sem keresek azért olyan rosszul, így kihúztuk, hogy fél évig nem volt munkája, de az utolsó hónapokban már sokat vitáztunk, mert én úgy éreztem, nem tesz meg mindent az ügy érdekében, eléggé válogatós, nem érti meg, hogy nem mindenhol lehet 400-500 000 nettó körül keresni manapság mint az előző munkahelyén.Pár hónap után elfogyott a tartalék, nehezen jöttünk ki az én fizetésemből, mindketten feszültek voltunk emiatt. Végul fél éve elvállalt egy munkát fele annyiért, de már ez is nagy könnyebbség volt a családi kasszának. Nem kellett minden fillért számolnunk, kezdtünk rendbe jönni, terhes lettem, nagy volt a boldogság. Erre egy hete azzal jött haza, hogy elküldték, mert nem hozta az elvárásokat (tényleg irreálisak voltak, láttam a számokat amiket hoznia kellett volna) és ki sem fizették az utolsó fizetését mondván levonják a benzinköltséget meg hasonlók, a férjem perelni fog ugyan, valószínű nyerni is fog, de jó darabig elhúzódhat. A lényeg, hogy pár napig kivolt bukva most megint állást keres stb, de látom, hogy megint válogat, sőt most majd még óvatosabb lesz én pedig pánikolok, mert hirtelen megint az én fizumból élünk, nem is tudom hogy menjek így szülni,miből élünk majd. Az teljesen felejtős lett, hogy esetleg elmenjek egy picit hamarabb GYEDre,jóformán az irodából kell menjek a szülőszobára, hogy legyen pénzünk. A babának alig vettünk még valamit, a nagyobb kiadások most jönnek, erre kiesett havi 250 000 egyik napról a másikra, örülhetek ha kijövünk belőle, nem még hogy vegyek kiságyat, kocsit, bármit. Teljes idegroncs lettem, a férjem meg úgy viselkedik mintha őt nem is érintené, nem töri magát a munka miatt. Ha kérdezem most akkor miből vegyünk kiságyat mondja, hogy ne szekáljam, majd megoldjuk, mindig minden "majd" lesz....mit tehetnék, hogy kicsit lenyugodjak, ő pedig kicsit érezze át végre a helyzetet? Nem fogja fel, hogy pár hónap és szülök, kiadásaink vannak, stb.
2015. ápr. 10. 11:10
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
72%

oh a kisasszonynak a gyűrű leesne az ujjáról ha takarítani kéne? kakis pelus kilőve? öö tudja hogy egy kakáló gyereke lesz, aki sajnos nem szobatisztán születik?!

minek neki gyerek?

dolgozni nem nagyon szándékozik, csak ha 500e-t kapna

házimunka kilőve

gyes megalázó

te mi a jóistennek szülsz egy ilyen embernek? mert ez nem ffi...

2015. ápr. 10. 20:38
 32/42 anonim ***** válasza:
91%
No, én ezek után páros lábbal penderítettem volna ki a palit (még terhesen is). Menjen a fenébe az ilyen.
2015. ápr. 10. 20:46
 33/42 A kérdező kommentje:
Mert egyébként egy nagyon szerethető és nagyon okos ember a hibáival együtt. Épp hogy nagyon is férfi,sajnos. Régen profi szinten sportolt, bejárta így egész Európát, mai napig nagyon fontos neki, hogy jó kondiban legyen, hétvégén edzés, hétköznem konditerem...én sem tudom őt háztartásbeliként elképzelni, hogy őszinte legyek. Valahogy tényleg vicces kép ahogy őizomsága egy babával a kezében főz/takarít egész nap :-)
2015. ápr. 10. 20:48
 34/42 anonim ***** válasza:
93%

a ffi nem ott kezdődik hogy izmos...

ott h nem mond olyat h a gyes megalázó, meg h a kakis fenekű gyerek közelébe se megy.. az ilyen csak annyit lát, hogy cuki gyerek, játszok vele, aztan ha bekakál belenyomom anyuka kezébe..

és h tervezed? melózol szülsz gyes babázol háztartást veetsz, aztán ő meg addig vakargatja az izmait?

de védd nyugodtan. ez a nagy "ffi" semmirekellő, mert se nem dolgozik, se nem segít majd a gyerek körül!

2015. ápr. 10. 20:51
 35/42 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nem segít semmit a gyerek körül, hisz van hogy most is segít a lányommal, vagy megfőzi a vacsorát, ha későn végzek, vagy hozok haza melót. Csak arról, hogy ez napi szinten 0-24-ben tényleg nem neki való, mert még jobban magába fog fordulni attól tartok. Azt kellene kitalálnom, mivel tudom őt valahogy motiválni. Mikor megismertem maga volt a 2 lábon járó önbizalom, de a jól fizető munka elvesztése nagy érvágás volt neki, nem tudom hogy hozhatnám vissza a melankóliából...
2015. ápr. 10. 20:58
 36/42 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, egy igazi férfi nem lusta, és nem szégyelli kivenni a részét a család közös dolgaiból (még ha az a kakis pelenka is adott esetben). Ti most egy kellemetlen szituációba keveredtetek, a férjed meg válogat, mint hogyha lenne választása, pedig nem azt a világot éljük, verseny van a munkahelyekért, tapasztalatból mondom, és az sem számít, hol éltek. Most lenne lehetőség, hogy amíg többet besegítene otthon, addig ő maga is felturbózná magát a munkára, és akkor talán még arra is lehetne esélye, hogy jó állást kapjon, ha ügyes hozzá, de így igazából neked egyedül kell majd eltartani az egész családot (ami, ha jól számolom, jelenleg 4 főt jelent), amíg őméltósága nem hajlandó megemelni a fenekét, ráadásul mindezt csökkentett fizuból a baba miatt.

A párodnak túl nagy az egója.

2015. ápr. 10. 20:58
 37/42 anonim ***** válasza:
78%

mentesegd nyugodtan

itt a te nagy párod senkinek nem kéne, jó hogy neked igen.

te eltűröd, más nő nem tenné.

2015. ápr. 10. 21:00
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Amikor főiskolára jártam, voltak velünk kismamák is, akik baba mellett tanultak. Egy férfi ugyanígy benne tud maradni a pörgésben gyerek mellett (ha nem így van, akkor nem ők az erősebbik nem...). Igazából ez az állapot nem is lenne, ha ő nem válogatna annyira a munkákban, de válogat, és ezt a helyzetet - amíg nem talál olyan munkát, ami neki is megfelel - így lehetne a legjobban kibekkelni. És akkor ez még nem is a legrosszabb. Na, és akik távmunkában dolgoznak otthonról, mert olyan a szakmájuk, hogy lehet, és a munkáltató is belemegy? Attól még nem tunyulnak el, hogy közben még otthon elintéznek ezt-azt (én is szoktam itthonról dolgozni, igaz, csak alkalmanként).
2015. ápr. 10. 21:02
 39/42 A kérdező kommentje:
Én megértem, hogy egy kívülálló szemében a férjem nem tűnik jelenleg egy főnyereménynek, nehéz is így látatlanban megítélni egy helyzetet. Tudjátok az előző házasságom épp a férjem kissebbségi komplexusa miatt ment lassan tönkre, talán ezért hatott rám üdítően mikor megismertem a jelenlegit. Az előző férjem diákszerelem volt. Gimiben ismerkedtünk meg, szerettük egymást, természetes volt, hogy együtt vagyunk, házasodunk, majd jön a gyerek. Minden szép volt, jó volt, én közben jelentkeztem levelezőn fősulira és elkezdtem fejleszteni a nyelvtudásom. Exemnek se ideje, se kedve nem volt ilyesmire, de én ezt egyátalán nem nehezményeztem. Már a fősulis éveim alatt kicsit piszkált, hogy nehogy majd lecseréljem valami okostojásra, meg hogy miért kell nekem állandóan olvasgatni meg tanulgatni, pedig mindig igyekeztem a családot az előtérbe helyezni, nem hanyagoltam őt. Az igazi bajok suli és nyelvvizsgák után jöttek mikor találtam egy szuper állást. Sokkal több lett a keresetem mint az övé, céges autó, céges iphone,ez-az-amaz... több felelősséggel járó munka. Akkor teljesen depis lett, vádaskodott, hogy biztosan lenézem őt, majd jól összeszűröm a levet valamelyik nagymenővel a környezetemben meg ilyenek, a végén már csak sajnátatni tudta magát. Pedig én SOHA nem éreztettem vele, hogy ő kevesebb lenne, vagy nem elég jó. Hisz úgy szerettem bele ahogy volt, nem értette, hogy értünk akartam többet keresni, nem magamért. Válás lett a vége. A sors fintora, hogy a jelenlegi férjem tényleg munka kapcsán ismertem meg két évvel később. A volt férjem szöges ellentéte. Magabiztos, magára sokat adó, mindig jókedvű és sorolhatnám. Teljesen magával ragadott a stílusa, a mindig pozitívan gondolkodó, nem féltékenykedő, inkább motivál ha valamibe belevágok, nem azt kapom, hogy minek kell ez, csak idő, pénz , bármi...Nagy szerelem volt ez első perctől, még mindig nagyon szeretem és hálás vagyok neki sok mindenért, nem akarom ezt eldobni egy rossz időszak miatt, csak nem tudom mit tehetnék, hogy jobb legyen...bocsi ha hibásan vagy rosszul fogalmaztam, mobilról pötyögök
2015. ápr. 10. 21:37
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Neharagudj,de én ezek után úgy vágtam volna ki,mint a huzat.

Mi az hogy csak a pici közös,a nagyért nem fog rohangálni,stb?

Akkor ha meglesz a pici,olyan durva különbséget fog tenni a két gyerek között,hogy ihaj.

A párom kemény fizika munkát végez,folyamatos 3műszakban,mert ez van. Mellette,mivel vidéken lakunk segít a kertben,illetve házfelújítunk.

Nekem is van egy 5éves fiam,a közös pici pedig a napokban érkezik.

Soha nem hagynám,hogy én gyerekem,te gyereked legyen. Ugyanúgy viszi az oviba,elhozza,meccsre járnak. Mióta én már nehezebben mozgok,ő jár boltba,postára,stb.

Igaz,otthon nem kell a háztartásba besegítenie,mert az az én dolgom,nem is szeretem ha belepiszkál.

Szerintem a párod sajna egyre válogatósabb lesz. A gyerekek érdekében muszáj a sarkadra állni,mert ez hosszútávon biztosan nem lesz igy jó.

2015. ápr. 11. 06:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!