Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy értessem meg vele, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy értessem meg vele, hogy munkát kell találnia, de gyorsan?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, egy éve házasok, én épp 5 hónapos terhes vagyok és van már egy 10 éves lányom előző kapcsolatomból. Volt egy nagyon rossz időszakunk egy éve mikor a férjem elveszítette a jól fizető állását. Szerencsére volt némi tartalénkunk és én sem keresek azért olyan rosszul, így kihúztuk, hogy fél évig nem volt munkája, de az utolsó hónapokban már sokat vitáztunk, mert én úgy éreztem, nem tesz meg mindent az ügy érdekében, eléggé válogatós, nem érti meg, hogy nem mindenhol lehet 400-500 000 nettó körül keresni manapság mint az előző munkahelyén.Pár hónap után elfogyott a tartalék, nehezen jöttünk ki az én fizetésemből, mindketten feszültek voltunk emiatt. Végul fél éve elvállalt egy munkát fele annyiért, de már ez is nagy könnyebbség volt a családi kasszának. Nem kellett minden fillért számolnunk, kezdtünk rendbe jönni, terhes lettem, nagy volt a boldogság. Erre egy hete azzal jött haza, hogy elküldték, mert nem hozta az elvárásokat (tényleg irreálisak voltak, láttam a számokat amiket hoznia kellett volna) és ki sem fizették az utolsó fizetését mondván levonják a benzinköltséget meg hasonlók, a férjem perelni fog ugyan, valószínű nyerni is fog, de jó darabig elhúzódhat. A lényeg, hogy pár napig kivolt bukva most megint állást keres stb, de látom, hogy megint válogat, sőt most majd még óvatosabb lesz én pedig pánikolok, mert hirtelen megint az én fizumból élünk, nem is tudom hogy menjek így szülni,miből élünk majd. Az teljesen felejtős lett, hogy esetleg elmenjek egy picit hamarabb GYEDre,jóformán az irodából kell menjek a szülőszobára, hogy legyen pénzünk. A babának alig vettünk még valamit, a nagyobb kiadások most jönnek, erre kiesett havi 250 000 egyik napról a másikra, örülhetek ha kijövünk belőle, nem még hogy vegyek kiságyat, kocsit, bármit. Teljes idegroncs lettem, a férjem meg úgy viselkedik mintha őt nem is érintené, nem töri magát a munka miatt. Ha kérdezem most akkor miből vegyünk kiságyat mondja, hogy ne szekáljam, majd megoldjuk, mindig minden "majd" lesz....mit tehetnék, hogy kicsit lenyugodjak, ő pedig kicsit érezze át végre a helyzetet? Nem fogja fel, hogy pár hónap és szülök, kiadásaink vannak, stb.
2015. ápr. 10. 11:10
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos másodszorra sem nézted meg rendesen, kinek szülsz.

Majd ha kikapcsolják a villanyt, talán észbe kap. Vagy nem. A fene tudja az ilyen nyámnyiláknál.

2015. ápr. 10. 12:01
 12/42 omba ***** válasza:
54%

Ennyi primkó marhaságot egyben...

1: "előbb kellett volna meggondolni" - ezt ne írd le, most most van, amit meg lehet gondolni, az az ami előttünk van.

2. a nő nem valakinek szül gyereket, a gyereket egy rár együtt vállal.

3. a gyerek nem pénz kérdés, bár pénzbe is került, - az életnek egy szükséges, jó része.

4. de azért ti ne vállaljatok, amíg nincs vagy 30 milka készenlétben (annyiba kerül kb. felnőttkoráig) - elég tragikus már így is a magyarországi IQ szint, és hát messze még az idő (de eljön) amikor meg fogjuk tiltani az ilyenek elszaporodását. :D

Az, hogy a férjed menjen GYEDRE viszonylag életképes megoldásnak tűnik, - legalább valami minimál szintet akkor ki lehet hozni a te fizetésedből.

2015. ápr. 10. 12:20
 13/42 anonim ***** válasza:
42%

Ismertem olyan párt, ahol a férj maradt otthon a babával, mert az asszony keresett többet, és nagyobb kiesés lett volna. Esetleg ezt megpróbálhatnátok ti is.

Ami megtörtént, azon már kár keseregni, bár én is jobban átgondoltam volna, de ez már nem játszik. Manapság már verseny van a munkahelyekért is. Az igényszintet muszáj lesz lejjebb adnotok, aztán hogy a férjedet hogy fogja formálni ez a helyzet, az más kérdés, van, aki megembereli magát, és elfogadja a kedvezőtlenebbet is, míg nincs jobb, és van, aki cserben hagyja a családját.

2015. ápr. 10. 12:25
 14/42 anonim ***** válasza:
18%

Most próbálom a férj szemszögéből nézni a dolgot:

"Elvesztettem a munkám, amit pedig szerettem, megbecsültek anyagilag is. Amíg volt félretett pénzünk, addig rendben ment minden, de amint az elfogyott, az asszony annyira elkezdett cseszegetni, hogy inkább elvállaltam az első vackot, csak nyugtom legyen. Erre amint ezt megtettem, benyögi, hogy terhes, oké, megkapott az élettől mindent, ő otthon lesz évekig babázhat, én meg húzom az igát feleannyiért, amit az ő veszekedése miatt vállaltam el. Nem igaz, hogy nem látott tovább az orránál, hogy ha vár még valamennyit, akkor megint évekig ugyanolyan fizetést vihetnék haza... plusz a karrierem szempontjából sem túl szerencsés ez, az önbecsülésemet meg ki le nem szarja, lényeg hogy ő megkapja, amit akar. Most meg hiába csináltam mindent, kirúgtak. Hát az 100% hogy még egyszer nem fogok erre a beszűkült agyú nőre hallgatni, aki csak cseszegetni meg vádaskodni tud, előre tervezni nem! Majd most úgy lesz, ahogy lesz, neki ott a babóka, amit egyébként mások minimálbérre vállalnak, úgyhogy ne nyaggasson tovább, bírja ki amíg olyan munkát találok, ami nekem is megfelel. Nem pénzeszsák vagyok a mindenségit! Hanem állítólag társak az életben!"

2015. ápr. 10. 12:30
 15/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, akkinek konstruktív volt a kommentje! Nos igen, elég komolyan gondolkodom rajta, hogy a párom kellene GYEDre küldeni. Nekem 5 éve stabilnak mondható állásom van. Lehet biztosabb anyagi hátterünk lenne ha én dolgoznék...bár ilyen téren eléggé ódivatú vagyok, nem igazán tudom elképzelni, hogy továbbra is gurizek reggel 7-től este hatig mint általában, a férjem meg otthon főz, takarít meg pelenkáz, vagy hogy? :-) Bár lehet, nem is hülyeség...Mondjuk nem volt ám a férjem mindig ilyen. Mikor megismertem 10 éve dolgozott egy helyen, jól is végezte a munkáját, szerette is csinálni, de sajnos jött a tulaj frissdiplomás fia, akinek állás kellett. Férjemnek ajánlaottak mást, de annyira megsértődött rajta, hogy inkább eljött onnan.
2015. ápr. 10. 12:30
 16/42 anonim ***** válasza:
69%
Beszéljétek meg, ha gondolkozol rajta, és szerintem próbőáljátok ki! Könnyen lehet, hogy annyira elege lesz, hogy két hónap múlva vissza akar menni dolgozni, és hirtelen találni is fog állást :)
2015. ápr. 10. 12:33
 17/42 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es, Ehhez azért annyit fűznék, hogy én nem akartam több gyereket eredetileg. Férjem minden álma volt és 2 éve rágta ezzel a fülem. Ahogy talált munkát az volt az első, hogy akkor ugye próbálkozunk...szóval nem "nyögtem be hogy erhes vagyok, hogy otthon évekig babázhassak", de köszönöm a hozzászólást!
2015. ápr. 10. 12:34
 18/42 anonim ***** válasza:
30%

Spórolsz,nehogy már ennyi pénzből ne tudj megélni.Azt mondod nem keresel rosszul gondolom a 300e simán megvan. Mi is annyiból élünk bár mi KETTEN keresünk annyit.Ne költs felesleges dolgokra,a férjednek meg mond meg hogy nem fogod etetni,és keressen állást sürgősbe

.Ne adj isten bajod lesz,kórházba kerülsz,ki fog eltartani? Jó egészséget kívánok neked és a picinek is.:)

2015. ápr. 10. 12:37
 19/42 anonim ***** válasza:
74%

"nem igazán tudom elképzelni, hogy továbbra is gurizek reggel 7-től este hatig mint általában, a férjem meg otthon főz, takarít meg pelenkáz, vagy hogy?"

35 éves vagy, tehát elvileg nem tapasztalatlan tini. Fel kell érned ésszel, hogy még akkor is, ha a férjed készségesebb munkavállalás terén, előfordulhatott volna olyan helyzet, hogy ez a logikusabb lépés anyagi szempontból.

Bizony, attól, hogy szülsz egy gyereket, még megtörténhet, hogy neked kell dolgozni, hogy normálisan meg tudjatok élni és a férjed marad otthon, akkor is ha nem ez az általános, vagy a hagyományos.

Ha az ember gyereket vállal, gondolkozzon el a lehetőségeken, mert nem mindig úgy működik, hogy juj, lesz egy cuki babánk és minden rózsaszín ködben úszik majd.

Tudom, hogy sz...r az élet, de ez van. :(

2015. ápr. 10. 12:47
 20/42 anonim ***** válasza:
60%
Jelen helyzetben szülés után fél évvel visszamennék dolgozni, és apuka lenne gyeden (ha jár neki) vagy gyesen, úgyis nagyon akarta a gyereket azt írod. Ez nem divatosság kérdése, ha kell a pénz az aktuális helyzetből kell a legjobbat kihozni.
2015. ápr. 10. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!