Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Időzavarban szenvedő férjjel mit lehet kezdeni?
Rendre sikerül azon összevitatkoznunk, hogy egyszerűen képtelen bánni az idejével. Nem tudja megbecsülni egy adott dolog időigényét, illetve szimplán nem nézi az órát és nem tudja, hogy éppen hol tart a napjában.
Ha megkérdezem, hogy mikor ér haza, akkor ingerült lesz. Nekem akár az "este tíz körül" is megfelelő válasz lenne, tehát nincs nyomás rajta, hogy valameddig haza kell érnie.
Kötetlen munkaidőben dolgozik, úgy végez, ahogy ő intézi magának - de valamiért ezt ő reggel még képtelen megbecsülni, pedig adott napra már be vannak ütemezve a teendői.
Ma vágott azzal vissza, hogy bezzeg amikor én dolgoztam, én se tudtam megmondani (most fél éves babával vagyok itthon). Igen, de én személyi asszisztensként dolgoztam és akkor mehettem haza, amikor a főnököm felállt és hazaindult. Tehát ott függő helyzetben voltam, mert még a főnököm tervei is borulhattak, ha az ő főnöke este rátelefonált és kitalált neki még egy órányi munkát.
Van valakinek hasonlóan, az idővel rossz viszonyban levő rokona?
Nekem rossz így, hiszen az egész napom egyfajta tervezhetetlen "riasztási készültségben" telik. Nem tudom, hogy mikor mit tudok csinálni a baba mellett, vagy mikor ér haza a férjem. Már kezd nagyon nyomasztani ez a tervezhetetlenség, hogy nincs egy támpontom a napban, amikor tudom, hogy ettől-eddig tudok valamit nyugodtan, megszakítás nélkül csinálni.
A munkahelyemen is zavaró volt, de ott úgymond kifizették a kellemetlenségeket.
Korábban én is dolgoztam kötetlen munkaidőben, akkor maximum egy órás intervallumban meg tudtam reggel mondani, hogy este mikor végzek, pedig ügyfelezős-rohangálós munka volt.
Ezt a fürdetés dolgot én sem értem, négy gyerekes apa vagyok, mindig simán (??? :D) ment a dolog, egyedül.
Azt se, hogy akkor hogy lehet, amit írtál:
"A gyerekkel nincs gondja, imádja és rengeteget foglalkozik vele. " - mikor, ha te is csak random látod?
Attól még nem helyeslem a viselkedését, felnőtt ember meg tudja becsülni az egyes dolgok időigényét, - ha téved is néha.
Hol írtam olyat, hogy egy évesen bölcsődébe adom?
Másik válaszolónak: este és hétvégén foglalkozik vele. Azért 7-8-ig legkésőbb haza szokott érni, csak tényleg nagyon szóródik, hogy délután 3-kor ér haza, vagy 5-kor, vagy 7-ig megcsúszik, ez a része kiszámíthatatlan.
Fürdetés meg - más gyerekkel nincs tapasztalatom - ő viszont rettentően ficánkolós, úszik minden körülötte. Járunk vele babaúszásra, gondolom ott megszokta, hogy teljes erővel csapkodhat minden végtagjával.
Itthoni körülmények között a terpeszben, kifeszített lábbal csapkodás csak neki vicces, nekünk vizes lesz a ruhánk és úszik a padló :)
Nagy sarokkád van, amibe egyedül is kissé balesetveszélyes beszállni, abba nem merem beletenni, amíg legalább ülni nem tud stabilan.
A sarokkádnak vastag a pereme, én meg alacsony vagyok (férjem se éri el a 170 cm-t), így én is úgy tudok beszállni, hogy egy kézzel támasztom magam, amíg átemelem a lábamat.
Berakni még csak-csak, de a vizes gyereket onnan kiemelni... egyelőre nem merek ilyen akrobatamutatvánnyal próbálkozni a járólap felett.
Illetve hely sincs hova letenni, úgyhogy ugyanúgy vihetnénk ki a nappaliba megtörölni.
A nagy káddal megvárom a stabil ülést, szerintem maximum egy hónap már csak.
De örülök, hogy a férjem időbeosztásáról ilyen mélységekben áttértünk a fürdetés technikájára.
Jézus mariskám! Még jó, hogy igazi problémáid nincsenek.
Egy gyerek megfürdetése 2 emberes feladat, a kádból nem lehet kivenni, a szemét férjed meg képes későig dolgozni.
Basszus, vezessetek közösen időnaplót neki, a többi meg nem hinném, hogy probléma lenne. Akik egyedül vannak, ott is megfürdik a gyerek, sőt van ahol több is, és egy anyuka fürdeti, látja el mind.
Neked tényleg agyadra ment az otthonlét, hogy a semmiből is problémát gyártasz!
"Munkába visszaállást tervezem ősszel, legkésőbb év végén, bölcsődei beszoktatás eredményétől függően. "
Pontosan itt említetted.
Év végén már lesz másfél éves. Írtam azt is, hogy a beszoktatást meglátjuk, hogy hogy sikerül. Ha nem szereti, akkor értelemszerűen tolódik.
Ne haragudj, de ez már kötekedés a részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!