Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Időzavarban szenvedő férjjel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Időzavarban szenvedő férjjel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Rendre sikerül azon összevitatkoznunk, hogy egyszerűen képtelen bánni az idejével. Nem tudja megbecsülni egy adott dolog időigényét, illetve szimplán nem nézi az órát és nem tudja, hogy éppen hol tart a napjában.

Ha megkérdezem, hogy mikor ér haza, akkor ingerült lesz. Nekem akár az "este tíz körül" is megfelelő válasz lenne, tehát nincs nyomás rajta, hogy valameddig haza kell érnie.

Kötetlen munkaidőben dolgozik, úgy végez, ahogy ő intézi magának - de valamiért ezt ő reggel még képtelen megbecsülni, pedig adott napra már be vannak ütemezve a teendői.

Ma vágott azzal vissza, hogy bezzeg amikor én dolgoztam, én se tudtam megmondani (most fél éves babával vagyok itthon). Igen, de én személyi asszisztensként dolgoztam és akkor mehettem haza, amikor a főnököm felállt és hazaindult. Tehát ott függő helyzetben voltam, mert még a főnököm tervei is borulhattak, ha az ő főnöke este rátelefonált és kitalált neki még egy órányi munkát.

Van valakinek hasonlóan, az idővel rossz viszonyban levő rokona?

Nekem rossz így, hiszen az egész napom egyfajta tervezhetetlen "riasztási készültségben" telik. Nem tudom, hogy mikor mit tudok csinálni a baba mellett, vagy mikor ér haza a férjem. Már kezd nagyon nyomasztani ez a tervezhetetlenség, hogy nincs egy támpontom a napban, amikor tudom, hogy ettől-eddig tudok valamit nyugodtan, megszakítás nélkül csinálni.

A munkahelyemen is zavaró volt, de ott úgymond kifizették a kellemetlenségeket.

Korábban én is dolgoztam kötetlen munkaidőben, akkor maximum egy órás intervallumban meg tudtam reggel mondani, hogy este mikor végzek, pedig ügyfelezős-rohangálós munka volt.

2015. jan. 27. 08:04
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Nem vállalkozó, hanem egy magáncégnél középvezető. A munkája műszaki jellegű, amihez nem értek, így besegíteni nem igazán tudok.

Néha levelezésekbe (tudok udvariasan rámenős lenni, ő meg ebben gyenge) segítek úgy, hogy részletesen a számba rágja, hogy milyen műszaki/szakmai/jogi paraméterek vannak. Ezek hatóságoknak, partnereknek írt levelek. De ez talán heti 1-2, nekem meg levelenként 10 perc.

Komolyabban nem tudok besegíteni, mert nem vagyok a cég állományában. Asszisztense nincs, csak szakmai alkalmazottak. De asszisztensnek is úgy lenne értelme, hogy bent ül a cég telephelyén és koordinálja az információkat.

Közben vizsgára is készülök, de hát az se túl érdekfeszítő, eléggé száraz az adott tantárgy, inkább magolós, mint kreatív :(

2015. jan. 27. 11:31
 22/40 A kérdező kommentje:

Munkába visszaállást tervezem ősszel, legkésőbb év végén, bölcsődei beszoktatás eredményétől függően.

Mondjuk utána végképp meg lesz lőve, mert én legjobb esetben is este hétkor szoktam végezni, bölcsődéből pedig muszáj lesz időben elhozni majd a gyereket.

2015. jan. 27. 11:33
 23/40 anonim ***** válasza:
68%

En is hasonlo helyzetben vagyok.11honapos babaval.en mondjuk nem allok keszultsegben.de kb azzal megy el az egesz keso delutan h apat varjuk haza.tegnap pl.elrohant az ido meg is lepodtem h 8ra itthon volt.mert az elozo ket hetben ejfel elott nwmigen ert haza.:(pedig itt dolgozik 5percre.neki sincs ugymond munkaideje.de vannak hataridos feladatok amikkel vegezni kell.multheten volt olyan h hajnali 1kor hazajott 6ra ment be ujra mert este nem sikerult befejwzni az anyagot.nalam rajon meg az a dilum h aggodom erte..mivel alig eszik mert arra sincs ideje..de cigi meg a kave az megy boven..:(

Ha rosszabb napunk van es is sokszor hivogatom..de meg du 6kor sem tudja megmondani h mijor vegez.a masik meg attol h azt mobdja h mindjart jon es 4ora mulva beesik azzal csak ront a helyzeten.

Az elozo hazassaga ez miatt is ment tonkre...en meg turelmes vagyok,mwghat ebbol elunk.muszaj....ugyh kitartast neked is.es probalj kulon programokat csinalni.sokszor en is kibukok akkor jol megmondom a magamet...o bolcsen meghallgat es ennyi...

2015. jan. 27. 14:07
 24/40 anonim ***** válasza:
47%

Valahol érthető, hogy kisbabával számítanál arra, hogy fixen x órakor hazaér a férjed, és rá fél órára ő fürdeti a gyereket. Ez sajnos az esetetekben nem így van. Én a helyedben három dolgot vennék fontolóra:

- online élelmiszer rendelés és házhoz szállítás

- kajarendelés (főtt)

- Napi 1-2 órára rokon, bébiszitter, vagy pótmama áthívása rendszeresen.

Ha a férjedre (ebben) nem számíthatsz, akkor oldd meg te.

Valahol őt is értsd meg, ne akadj ki nagyon, ő ilyen. Most te érzékenyebb vagy, de el fog múlni. :)

2015. jan. 27. 15:28
 25/40 A kérdező kommentje:
Á, a fürdetés kétemberes feladat. Olyan, mintha egy atomreaktorra kötött ventillátort fürdetnénk. Imádja a vizet, hatalmas vigyorral csapkod az összes végtagjával. Egy ember tartja egy kézzel a fejét, hogy ne forduljon hasra, másik kézzel valamennyire próbálja lefogni a lábait, a másik meg gyorsan csutakol, aztán rohan a mopért és feltörli az árvizet. Utána átöltözünk száraz ruhába.
2015. jan. 27. 16:47
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyerekem, meg férjem sem, de maximálisan megértelek! Nekem a nővérem ilyen, és most karácsonykor eljutottam odáig, hogy engem nem érdekel, FELRÚGOM!!!!

Soha sehova nem képes időben odaérni. A munkájába állítólag igen, de ennyi. És még nem is ez a baj, hanem a szándék sem érdekli. Kvázi leszarja. Ő akkor indul el otthonról, amikor a találka meg van beszélve! A párom is teljesen ki van rá.

Karácsony: mentünk a nagymamámhoz. Direkt felhívtam, most indulunk Pestre egy óra és ott vagyunk. (Már eleve később indultunk egy órával, mert ezt kérte.) Mire mikor mi indultunk benyögte, hogy még meg se vette az ajándékokat, most indulnak az Auchanbe!!!! Pénteken! Karácsony előtt!!!! Szerintetek? A legszebb az egészben, hogy aznap nem is dolgozott, sem ő sem a párja! És nem volt képes megvenni egy whiskey-t!Mi vidékről felértünk Pestre és még ott is 1,5 órát vártunk rájuk. Minden évben megfogadom, hogy soha többé nem megyek vele. De azt hiszem tartani is fogom magam ehhez, hiába kerül felébe a benzin, ha egy kocsival megyünk...

Egy másik eset. Mentünk fel hozzájuk, akkor nem volt különösebb programunk. Megbeszéltük, hogy mire a párja hazaér, akkor elmegyünk plázázni. Oké, ez nem egy hű de program, DE! Mikor felértünk Pestre kb egy óra volt a párja hazaérkezésééig. Hogy de ő még elmegy futni a kondiba előtte! Még ezzel se lett volna gond, egy óra alatt megfordult. De 10 perccel azelőtt indult el, hogy a párja megérkezett. Mi még 3-an elmentünk hamburgerezni is, mire visszaért a futásból. Úgy volt, hogy 5-kor megyünk vásárolni...8-ra oda is értünk az Árkádba...

És hogy mit csinál? SEMMIT. A szó legszorosabb értelmében. Dumál, gépezget, filozofál, aztán megiszik egy kis ezt, megeszik egy kis azt. Felpattan, nézegeti magát a tükörbe stb.

Legutóbb apánkkal volt program. Asztalt foglalt étteremben. Úgy volt, hogy fél 12-kor találkozunk apámnál, és akkor kényelmesen megiszunk egy felest és átmegyünk az étterembe fél egyre. Na kérlek, ő bizony délben indult el! És mikor apám hívta 10-kor, hogy hogy állnak MÉG ALUDT. Ami még mindig nem lett volna probléma, de még egy órát várt, hogy felkeljen.

Szintén karácsony. 25-én mentünk anyámhoz, ők 24-én. Úgy volt, hogy 25-én már ebédre a párja családjánál lesznek. Végül anyámnál ebédeltek ők is... A párja egész ebéd alatt érezhetően feszengett, be is vallotta, atrt tőle mit fog kapni az anyjától, aki ebédre várta őket az egész famíliával...

De az egészben a legidegesítőbb, hogy nyíltan közölte, hogy ő tulajdonképpen baromira leszarja, hogy szétcseszi mindenki napját, neki legyen jó és kényelmes, a többi nem érdekli.

Nem, így nem lehet élni. De nekem legalább a testvérem, akivel nem kell együtt élnem, és igyekszem redukálni a közös programokat vele... Ami szerint viszont én vagyok a bunkó és nem szeretem eléggé a családom. Pedig csak megőszülök...

2015. jan. 27. 18:11
 27/40 anonim ***** válasza:
51%
Ne haragudj, de miért kell lefogni fürdés közben a gyereket? Miért baj ha hasra fordul, meg pancsol???
2015. jan. 28. 08:16
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az én sógornőm is ilyen, már közel van az 50-hez (bár kinéz vagy 30-nak) két már felnőtt gyereke van, és sokszor megfordult a fejemben, hogyan nevelte fel őket???

Ő is brutálisan kényelmes, általában negyedévente egyszer eljön hozzánk pár napra. (250 km-re lakik) De már ott kezdődik az idegeskedés, hogy

1. fogalma sincs még egy nappal előtte sem, hogy mikor indul és hogy mivel (vonat vagy autó)

2. miután kitalálta, hogy mikor jön, tuti, hogy változik még 17-szer (legutóbbi esetben úgy indult, hogy kedden délután jön, vártuk, majd este telefonált, hogy szerda délelőtt, aztán szerda délután hívott, hogy csütörtök délután jön, aztán csütörtökön hívott, hogy pénteken délelőtt érkezik. Végül péntek este jött, és már nekünk is leszervezte a rokonlátogatást, ugyanis nem hozzánk jött egyből, hanem a rokonhoz, és hívott, hogy már azonnal menjünk mi is oda! )

Aztán ha itt van, akkor látunk ám tisztán, hogy hogyan is osztja be az idejét, ugyanis a tabletje nélkül 2 métert nem megy, éjjel 2-ig nyomatta, aztán másnap meg délben kel. Mindig szétszervezi a napjait, ha nálunk van, és mindenhonnan elkésik (barátokat látogat). Általában az indulás napja a legdurvább, mert eltervezi, hogy délelőtt 10-kor indul, de azért előtte este fenn van 1-2 óráig legalább a tabletje előtt... És neki az indulás napján jut eszébe, hogy jaj, nem epiláltam, még hajat is kell mosnom, fürödnöm is kéne (az 5 nap itt-tartózkodás alatt 1X sem fürdött) merthogy már nem haza megy, hanem leszervezett magának egy többnapos randit....

ÁÁÁÁÁ, szóval lehetne még erről mesélni, voltak ettől durvább dolgai is, és tényleg az van, amit egy másik válaszoló mondott, hogy ha kicsit ingerültebben válaszolsz, vagy megjegyzed, hogy miért csinálja ezt, még ő van felháborodva, és konkrétan lesz@@@@rja, hogy neked folyamatosan keresztülhúzza a számításaidat... Az önzőség felsőfoka.

2015. jan. 28. 09:14
 29/40 A kérdező kommentje:

"Miért baj ha hasra fordul, meg pancsol???"

A hasra fordulással az a baj, hogy van egy olyan születési rendellenessége, hogy nem fejlődtek ki a kopoltyúi.

A "pancsolás" pedig úgy néz ki, hogy felhúzza a lábait majdnem az arcáig, majd teljes erőből lecsapja és ezt ismételgeti. Eközben úgy 5 liter víz terül szét egyenletesen a padlón. Ő nagyon élvezi, a parketta kevésbé.

2015. jan. 29. 07:15
 30/40 anonim ***** válasza:
Miért nem nagy kádban fürdeted? Lehet kapni fürdetőkarikát, amibe bele lehet ültetni. Az enyémek nagyon élvezték. Akkor pancsolhat kedvére, és el sem dől vele, tapadókorongos az alja.
2015. jan. 29. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!