Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan magyarázzam el ezt a férjemnek?
5 hónapos lesz a kislányunk. Karácsonykor mindenki nálunk volt, mert nem akartunk vele sokat utazni. A családi ebéd után anyósom játszott vele, amíg én beszélgettem a többiekkel. Egyszer feltűnt, hogy anyósom eltűnt a gyerekkel. Kint találtam meg a konyhában, és épp egy sárgarépát toszkolt bele a gyerek szájába. Nagyon mérges lettem, mert a kislányom még semmit sem kapott anyatejen kívül, most pedig egészben nyomta bele a szájába a levesből kivett répát.
Elvettem tőle a gyereket, és mondtam neki, hogy többet ezt meg ne próbálja. Kicsit besértődött, mert nem sokkal később haza is ment.
Hetente egyszer járok tornázni. Az eset óta csak akkor ér rá látogatóba jönni, amikor nem vagyok otthon.
Nem vagyok rá mérges, nem kiabáltam, nem beszéltem vele csúnyán, azon kívül, hogy kijelentettem, a gyerek még nem kaphat mást, csak anyatejet.
Férjem szerint fél tőlem, ezért nem akar akkor jönni, amikor én otthon vagyok. Engem viszont nagyon zavar, hogy nem vagyok ott, amikor jön. Bevallom, félek, hogy újból ilyesmit fog csinálni, amikor nem vagyok ott.
Sokan írták, hogy 5 hónapostól simán adható répa. Valakinek feltűnt, hogy karácsonykor történt az eset és akkor még csak 4 hónapos volt vagy még annyi sem?
Én is kiakadtam volna, ha TITOKBAN kilopódzik vele, hogy adjon neki a megkérdezésem nélkül valamit, amit sejthetett, hogy még nem kapott...
Beszélgess el az anyósoddal, adj neki egy listát, hogy ezeket már megeheti, de ha lehet, akkor ne etesse titokban mindenfélével a beleegyezésed nélkül.
Gyerek a szüleihez tartozik nem a nagyihoz. Ha a nagyi nem ért egyett akkor mondja el a véleményét amikor megkérdezik. Ha ez nincs akkor csak csendben mosolyogjon.
Persze a gyerek nem hal bele a répába de majd az édesanyja, édesapja ad neki.
16. vagyok.
Már önmagában mérges lennék amiatt, hogy tuszkolja, nem kínálja az ételt. Függetlenül attól, hogy mit lehet etetni és milyen formában, azzal lehet megutáltatni az evést (és ezzel rossz evővé nevelni a gyereket), ha erőltetjük.
Nem tudom, anyós és némelyik válaszoló, aki lehúzza a kérdezőt, szokott-e úgy étkezni, hogy erővel tömik a szájába az egyébként egészséges ételt, amit ő
1. vagy nem kedvel, nem szokott enni;
2. vagy épp akkor (olyan mennyiségben) nem kíván.
Ha nem, akkor miért természetes, hogy az 5 hónapos babát tömi az anyós?
16 hónapos babánk van, 6 hónapig csak anyatejet kapott és azóta is csak kínálva etetjük, de sosem tukmáljuk. És érdekes, nálunk mindkét nagymama érti ezt, egyik sem erőlteti az ételt. Talán nem véletlen, hogy jó evő a gyerekünk!
Persze, titokban lopózik ki, hogy a tiltás ellenére direkt lenyomjon a gyerek torkán egy egész répát:D:D:D Nem néztek ti egy kicsit sok horrorfilmet?
A legvalószínűbb az, hogy anyós kiment a konyhába pakolászni/nassolni, a gyerek követte, és ő is meg akarta kóstolni a répát. Anyós meg honnan tudná, hogy még nem kapott? Nem láttam sehova leírva, hogy előre tiltva lett volna, valószínűleg szóba sem került, neki pedig egyértelmű volt, hogy ebből nem lesz gond - ebben tévedett. Mindezek után elszégyellte magát, és azóta nem akar a kedves anyuka szeme elé kerülni. Huhh, hát tényleg nagyon romlott lélekre vall! Bizonyára előre megtervezett emberölési kísérlet volt!
Kérdező, ne hagyd, hogy vakvágányra vigyen a sok gyűlölködő, aki élete frusztrációit a te egyáltalán nem katasztrofális anyós-meny kapcsolatodra akarja kivetíteni. Nekik mindegy, nem az ő életüket és párkapcsolatukat fogja keseríteni, ha elmérgesedik egy egyébként kezelhető helyzet. Beszélj vele, és mondd el neki, mit miért tettél. Felnőtt emberek vagytok mindketten, viselkedjetek is úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!