Hogy magyarázzam el a férjemnek, hogy egy csecsemőnek nincs szüksége cukorra, sőt még veszélyes is lehet?
"A vizsgálatok azt mutatják, hogy azok a csecsemők, akik cukros teát kapnak, hajlamosabbak a gyomor- és bélhurutra, és a székletükben több a rothasztó baktérium, mint cukormentesen táplált babáknál."
Idézet innen, mutasd meg a férjednek!!!:
Nem tudom szoptatod-e a kisbabádat, de ha igen, nekem a korházból mikor jöttünk el, azt mondta a gyerekorvos, hogy 6 hónapig kizárólag csak anyatej, még véletlenül se adjunk teát a babának. Szerintem kérdezzetek rá közösen egy szakemberre (gyerekorvos, védőnő), hogy a férjed is hallja, hogy még ilyen pici korban nincs szüksége cukorra a babának (talán még teára sem). Egész más ha egy szakitól hallja, talán meggyözöbben tudnak ők érvelni.
A másik dolog, hogy az ízlelése még nincs kialakulva, nem a legjobb dolog egyből rászoktatni az édesre, kapjon egyelore tejet/tápszert, cukormentes teát ha azt kell adnotok neki, és fokozatosan bevinni az új ízeket kb. 4-6 hónapos kora után. Nem hiszem, hogy egy ép értelmű ember ezt ne értené meg. Sok sikert a babázáshoz és neveléshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!