Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelem, vagy család?
A párommal lassan 6 éve vagyunk együtt, de sehova nem halad a kapcsolatunk. Szeretjük egymást, jól megvagyunk, minden a legnagyobb rendben lenne, DE...
Amikor összejöttünk téma volt közöttünk, hogy ő még vagy 10 évig nem akar családot, gyerekeket. Korai is lett volna és vállalhatónak tűnt, semmi gondom nem volt ezzel az értékrendjével, viszont néhány hónapja ismét előjött ez a téma és megint csak azt mondta, hogy nagyon szeret, nem akar elveszíteni, de ő "még vagy 10 évig" nem akar sem megnősülni, sem gyereket vállalni.
Eszméletlenül rosszul esett. Nem hisztiztem, nem vágtam a fejéhez semmit, de ez nekem most olyan, mintha a lelkembe taposott volna egy hatalmasat. 27 éves vagyok, nő. Nekem is vannak érzéseim, vágyaim, biológiai órám. 37-8 évesen hova szüljek már gyereket?
Sajnos a véleménye mellett elég erősen kitart, így néhány hete erősen letargikus gondolkodásba estem. Én már vágyom a családalapításra és ehhez el sem tudnék képzelni tökéletesebb embert, mint a párom, de neki ez nem kell. Talán fel sem fogja mennyire megbántott azzal, hogy az én érzéseim figyelmen kívül vannak hagyva. Kicsit "megvezetve" érzem magam és őszintén nem tudom kész lesz-e valaha is erre az egészre. Talán nem ő az ideális pár számomra. :(
Ha elmondom neki szomorúan az érzéseimet ezzel kapcsolatban, akkor az a válasza, hogy túlspilázom és azért mert én szeretném, nem fog gyereket csinálni nekem, neki még nem hiányzik. Énsem akarom, hogy kényszerből vegyen el, vagy szülessenek gyerekeink, de őszintén pofánvágott ez a kijelentése, nem erre számítottam és nem ebbe az irányba haladt a kapcsolatunk úgy érzem.
Mi ilyenkor a teendő? Fogalmam sincs mitévő legyek.
Igen érdekes következtetés vonható le a kérdésből és a válaszokból is a korkülönbség tekintetében.
Leírom az én esetemet:
18 voltam, amikor megismerkedtem a férjemmel, aki akkor 30 volt. 25 voltam, amikor házasodtunk (ő 37), és szültem is egy gyereket még abban az évben. Nagyjából így is képzeltem. Most vagyok 29, ő 41, akár még kistesó is jöhet.
És ami miatt leírtam ezt ide: előttem egy komoly kapcsolata volt, kísérteties hasonlósággal, mint a kérdezőé. Egyidősek voltak, 20 évesen ismerkedtek meg, 26 évesen a csaj mindenáron házasodni akart, és gyereket, de a férjem akkor még egyáltalán nem (persze azt nem tudom, hogy miben egyeztek meg a kapcsolat elején)
2 évig még szenvedtek, aztán szétmentek. A csaj pár hónap múlva már terhes volt egy akkor megismert embertől, aki szintén vele egyidős volt. A gyerek 1 éves korában szét is mentek, azóta még egy gyereket szült a nő egy másik elvált, egy gyerekes férfinak.
Le lehet vonni a következtetéseket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!