Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért változott meg a kapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért változott meg a kapcsolatunk a gyerek óta?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a gyerek, állandóan veszekszünk. Pár hónapja vettem észre hogy mindig később jön haza mint szokott. Fél óra, háromnegyed órákat késik. Én rákérdeztem, azt mondta beszélget a munka társaival. Oké, de minden nap?! Eljárkál meetingekre is, tejfakasztó bulikba stb. Én mióta megvan a gyerek, alig voltam valahol. Sőt, inkább egyáltalán nem. A másik a viselkedése. Tenyérbe mászó amit csinál, vágja a pofákat, ő a nagy főnök még itthon is. Ja a másik "kedvencem" pedig hogy megkér rá, hogy szerezzek neki "örömet" (ha értitek mire gondolok) Én megtenném neki, nem nagy valami, de ebben a helyzetben megalázónak tartom, hogy nem vagyunk jóba, le kussol, és én este meg engedelmeskedjek neki? Na nem!!!! Mindig próbálok szépen beszélni, de ha ő fél vállról vesz mindent, igenis kiakadok. Minden nap a cirkusz megy. A gyerek körül alig segít valamit, ha valamit csinál akkor azt emlegeti hetekig. Mondtam még régebben neki menjünk el tanács adásra, ő nem jön ugyan. Néha úgy érzem én csak azért kellek neki hogy itthon legyen neki egy cselédje, akit ha akar elővesz, de amúgy meg kuss van neki. Pedig tudja nagyol jól, én aztán nem hagyom magam lenyomni. Szerintetek hogy változhat ekkorát egy ember pár év alatt? Utalhatnak ezek a jelek arra hogy neki van valakije? (bocs, kicsit hosszú lett)
2014. nov. 12. 19:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és óriási a különbség napi nyolc óra irodai meló, meg egy-ket-harom kisgyerek körülötti 24 órás szolgálat között. Nem elemzem, mi nehezebb, aki nem csinálta mindkettőt (mint en), az úgysem érti. Nem tudom, miért hiszi azt vki, hogy nyolc órát ülsz egy irodában és azzal le van tudva minden kötelességed a családod irányába. .
2014. nov. 13. 11:26
 22/43 anonim ***** válasza:
75%

Az ember annyi gyereket vállaljon amivel elbír, ne többet. Vagy mondjuk legyen akkora korkülönbség, hogy a kisebb ha megszületik, legyen rá idő, és ne a nagyobb után kelljen szaladni, ha 2 éves és belenyúl a konnektorba, hanem ő pl már suliban legyen....Ilyesmi.

Ebből is látszik, hogy nagyon meg kell gondolni a gyerekvállalást, és azt, hogy kivel vállalod.

Pár hónapja 2, és mostanában újabb 3 ismerős pár is a gyerek születése után szinte közvetlenül ment szét a környezetemben.

Kérdező, hogy jött össze a gyerek? Mármint a technikai részét tudom:) de mindketten akartátok? Vagy becsúszott és nem akartad elvetetni? Terveztétek?

A leírásból nekem az jön le, hogy a férjed nem akarta a gyereket, ezért egyáltalán nem is törődik vele.

2014. nov. 13. 12:40
 23/43 A kérdező kommentje:

Én nem vettem észre azokat a jeleket, amikből lehet arra következtetni milyen apa is lesz majd. Sokat dolgoztunk, nem volt idő egymást boncolgatni. Mióta itthon vagyok, derültek ki a dolgok. Ugye írtam hogy késik már minden nap. Mi van ha akkor is késett mikor én én még dolgoztam és jóval később értem haza mint ő?! Lehet már tök régóta szeretője van, csak én most figyeltem fel erre? Évek óta nem működik a szex. Gyereket összehoztuk, és azóta is alig voltunk együtt. De régen ezzel sem foglalkoztam, mert ugye a munka ment állandóan.

Én ezeket észre sem vettem egyáltalán, csak a munkára fogtam mindent, el vagyunk fáradva, alig láttuk egymást.

2014. nov. 13. 13:35
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

na azért az érem másik oldala, hogy pl én az irodában 10 ember munkáját felügyelem, és ha bármelyik elcsesz valamit, az én seggemet rugdalják a főnökök. heti egy baklövéssel fejenként az azt jelenti, hogy a munkaidőm negyedében a valagamat rugdossák a főnökeim, egy másik negyede elmegy arra, hogy kijavíttassam a hibákat, és marad a munkaidő fele, hogy elvégezd a munkád teljes részét. Ezért túlórázik az ember.

Azért ne várjuk már el , hogy egy ilyen nap után hazaállítva jó képet vágjak ahhoz, hogy az asszony perlekedik velem, a gyerek sír, meg a szexet is megtagadják tőlem. Szóval ilyenkor minek is kell család? mégegy stresszforrás?

Még csak azt sem lehet mondani, hogy el kell látnia a feleségnek engem. Reggelizni a büfében szoktam, ebédelni szintén az irodaház éttermében, avacsora meg 5 perc alatt kész, tökmindegy ki csinálja meg. Egyedül hétvégén mos, meg főz rám az asszony. De akkor nem is kell a kölykökkel foglalkoznia.

Nálunk is zűrös volt, amíg beállt ez az egyensúly, Nekem is azt akarta a feleségem, hogy időre menjek haza, vegyem ki a részem a dolgokból, stb. Én meg annyit mondtam rá, okés, skandináv módszer, én maradok háztartásbelinek, és ha annyit ad bele a háztartásba, mint amennyit én, akkor nem kell segítenie sem. Aztán inkább maradt otthon.

Szóval azért ne misztifikáljuk túl a gyereknevelést. egy óvónő megbírkózik 20 gyerekkel, nehogymár 3 legyen lehetetlen küldetés...

2014. nov. 13. 13:36
 25/43 A kérdező kommentje:
És ha vissza gondolok, eszembe jutnak a szülei, akik külön szobában fekszenek vagy 30 éve. Apukája sosem volt otthon, hétvégente haza ment a családjához, ennyi. Apukája nem foglalkozott vele egyáltalán. Még most sem hallom őket beszélgetni egyáltalán, nincs közös témájuk. Lehet a férjem ezt látta normálisnak? Így kell egy családfőnek viselkednie?! És mikor ezek az eszembe jutnak a falba tudnám verni a fejem, de már késő.
2014. nov. 13. 13:39
 26/43 A kérdező kommentje:
24-es! A férjem azt kívánta hogy egy veszekedés után ami után le kussolt engem, sz.pjam le. Bocs, nekem egy veszekedés nem előjáték. Ezt mér eljátszotta párszor. Én nem vagyok fizetett k..va aki sz..jon. Azt hogy te otthon hogy viselkedsz, az engem hidegen hagy. Így látatlanból is sajnálom szegény feleségedet.
2014. nov. 13. 13:46
 27/43 anonim ***** válasza:
34%
Hát hallod a 23 -s kommented alapján ti minek vállaltatok gyereket? MInek vagytok egyáltalán házasok? Mi az hogy nem volt időtök egymásra, nem is ismered a férjed és gyereket szülsz neki? Nem értem, erre mondják "edd meg amit főzté"l. Nem a szülei miatt ilyen hanem mert egy sz*r kapcsolatban él. Érdekes a férjem is rengeteget dolgozik, nagy felelősségek mégis el tudja látni a kislányunkat, sőt szereti. Szeret vele játszani, ha nem éjszakát ő fürdeti. Amikor szabadságon volt felváltva aludtunk tovább reggel, hogy mind a ketten ki tudjuk pihenni magunkat. De ő a társam és a kislányunk apja. A te férjed nem az. De ezt észre kellett volna venned mielőtt gyereket vállaltatok.
2014. nov. 13. 13:49
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
24-es,az óvónő ovis korú gyerekekkel foglalkozik, nem újszülöttet szoptat. És az oviban komplett személyzet van. Dadus, takarítónő, szakácsno. 22-es : maximálisan igazad van, annyi kiegészítéssel, hogy nem csak azt kell tudni, akar-e gyereket, hanem jó lenne, ha minden szülő tudná, hogy mit jelent a gyerek. Jó lenne, ha senki sem egy napi 15 órát alvó békés rózsaszín kis pamacsot kepzelne el. Fel kéne készíteni mindenkit arra, hogy bizony a baba lehet hasfajos, bizony kelhet éjjel akár fél óránként is, ha fogzik, ha koraszülött, ha hasfajos, ha hiperszenzitiv, ha náthás, lehet, hogy ugyetlenul szopik, és két etetés között sem lehet pihenni, hanem fejni kell, a nő pár hónapig nem szexistenno.. stb.. Pontosan tudnia kéne mindkét félnek, mire vállalkozik. Régen ez nem volt gond, nagycsaládokban éltek az emberek, tudták mi a gyerek. Ma már fogalmuk nincs, az emberek egy része úgy éli az életét, hogy kisbabát nem lát két méterről közelebbről, csak a reklámokból ismert rózsaszín világot ismerik. Nem csoda, ha meglepődnek. (utolsó, a hétvégén nincs a kölykökre gondja, az azt jelenti, hogy te foglalkozol velük? Mert ha igen, akkor nincs gond. Én sem azt várom el a ferjemtol, hogy főzzön, mosson, csak azt, hogy szeresse a gyerekeket)
2014. nov. 13. 13:53
 29/43 A kérdező kommentje:
27-es nem tudom tudsz -e olvasni, de írtam hogy sokat dolgoztunk, legyen félre tett pénzünk. Gyerek előtt nem volt ilyen. Nem várok el tőle semmit, egy teát nem tud megcsinálni, a kocsit én takarítom, én főzök, én kelek a gyerekhez, én játszok a gyerekkel, én pelenkázom stb. És miután nekem ebből elegem lett,( abból hogy semmit nem csinál a gyerekkel) jeleztem neki többször, beszélgettem vele kedvesen erről hogy ugyan egy kicsit csináljon már azzal a gyerekkel valamit. De ő játszik a számítógépen, most nem ér rá.
2014. nov. 13. 14:04
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

"Minek vállaltatok gyereket kérdező?"

Na, én pont erről beszélek. Minek vállal az ilyen férfi gyereket?! Mert gondolom tervezték, beszéltek róla, hogy gyereket szeretnének, nem egyedül az anyja döntötte el. Ha valami már előtte sem volt jó neki, ha kimaradozott, vagy tegyük fel szeretője volt, szóval a kapcsolatuk sem működött rendesen, akkor miért ment bele a gyerekvállalásba? A kérdező azt írja, ő nem látott a gyerek születése előtt nagyobb problémákat, ami akadálya lett volna a gyerekvállalásnak. Mert az csak nem az, hogy az apja milyen volt? De ha a pasi már érezte, hogy nem jó valami, akkor miért nem tudott leülni a feleségével, és megbeszélni ezt, miért nem tudta azt mondani, ez így nem megy?! Ő nem hibás ebben, csak a nő, miért szült? Azt gondolom nem mondta neki a pasi, hogy oké, legyen gyerek, de magadnak szüljél, mert én önző módon nem vagyok hajlandó változtatni az életemen, mindent pont úgy akarok, hogy legyen azután is, ha itt lesz a baba, mint előtte. Sőt, foglalkozni sem fogok vele, de még talán idegesít is. Egy normális családszerető embernek pedig, ha hazajön fáradtan a munkából, a családja nem stresszforrás, hanem pont otthon nyugszik meg, piheni ki magát, örül, hogy foglalkozhat a gyerekével, együtt lehetnek, esetleg együtt készíthetnek vacsorát a feleségével, stb. Majd amikor a nő is dolgozik, és lesz 2-3 gyerek, akkor is egyedül a nő feladata lesz a háztartás és a gyerekek? Akinek meg annyi esze van, hogy egy intézménybeli munkát hasonlít össze a családdal....már bocs. És itt akkor mindjárt lehet is kalkulálni, hogy amelyik nő maga csinál mindent otthon, övé a háztartás, gyerekek, azt ha forintosítjuk mennyi is? Hmmm, takarítónő, dada, szakács, konyhalány, plusz óvónő, és mindezt 8 órában, akkor x2-3. Ugyanis egy óvodásban ennyiféle személyzet működik, és természetesen gyereklétszámtól függően több van belőlük. Nem mellesleg, a játék a számítógépen munka után nem fárasztja? Arra van ideje, energiája, a gyerekére, a feleségére meg nincs?! És akkor még ezek után vannak egoista kívánságai? Milyen ember az ilyen?! Én undorodnék még a kérésétől is ebben a helyzetben amit a kérdező leír. Egyébként meg ő vajon, hogy kényezteti a feleségét? Hát sehogy, mert az ott kezdődne, hogy törődik a családjával, a gyerekével. De ha ilyen hangulatot teremt otthon, akkor mégis mit várna?!

A munkában meg minden ember el szokott fáradni, általában nem szórakozni járunk a munkahelyünkre. Aki azon felül nem akarja vállalni, hogy otthon gyereksírás, szintén fáradt, ideges anyuka várja, annak nem kell család. És tényleg nagyon sok férfi alkalmatlan erre. Ugyanis el lehet fáradni gyerekek, háztartás mellett is rendesen. Főleg, ha problémás időszakok vannak a gyerek életében. Mondjuk ezt az olyan pasiknak kellene kipróbálniuk huzamosabb ideig, akik annyira oda vannak attól, hogy ők dolgoznak napi 8-10 órát, és mennyire elfáradnak bele, milyen stresszesek szegények.

2014. nov. 13. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!