Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért változott meg a kapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért változott meg a kapcsolatunk a gyerek óta?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a gyerek, állandóan veszekszünk. Pár hónapja vettem észre hogy mindig később jön haza mint szokott. Fél óra, háromnegyed órákat késik. Én rákérdeztem, azt mondta beszélget a munka társaival. Oké, de minden nap?! Eljárkál meetingekre is, tejfakasztó bulikba stb. Én mióta megvan a gyerek, alig voltam valahol. Sőt, inkább egyáltalán nem. A másik a viselkedése. Tenyérbe mászó amit csinál, vágja a pofákat, ő a nagy főnök még itthon is. Ja a másik "kedvencem" pedig hogy megkér rá, hogy szerezzek neki "örömet" (ha értitek mire gondolok) Én megtenném neki, nem nagy valami, de ebben a helyzetben megalázónak tartom, hogy nem vagyunk jóba, le kussol, és én este meg engedelmeskedjek neki? Na nem!!!! Mindig próbálok szépen beszélni, de ha ő fél vállról vesz mindent, igenis kiakadok. Minden nap a cirkusz megy. A gyerek körül alig segít valamit, ha valamit csinál akkor azt emlegeti hetekig. Mondtam még régebben neki menjünk el tanács adásra, ő nem jön ugyan. Néha úgy érzem én csak azért kellek neki hogy itthon legyen neki egy cselédje, akit ha akar elővesz, de amúgy meg kuss van neki. Pedig tudja nagyol jól, én aztán nem hagyom magam lenyomni. Szerintetek hogy változhat ekkorát egy ember pár év alatt? Utalhatnak ezek a jelek arra hogy neki van valakije? (bocs, kicsit hosszú lett)
2014. nov. 12. 19:16
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
65%
4-es,miért feltételezed egyből, hogy csak a nő hibája? Azt írta veszekszUNK, nem azt, hogy ő veszekszik csak, hanem együtt veszekednek . Mindig kettőn áll a vásár, nem hiszem, hogy csak az egyik a hibás. Én is morcos lennék, ha férjem elhanyagolna a gyerekeket.
2014. nov. 12. 22:18
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Mintha csak egy férfiről beszélnénk... ugyanez a helyzet nálunk is.. :-(

Nagyon elegem van. legutóbb már azt kiabáltam neki hogy menjen szedje össze a cuccait vissza se jöjjön...

nem vett komolyan. nem tudom meddig bírom.

2014. nov. 12. 22:31
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát, egy olyan országban, ahol az ember egy fórumon megirja, hogy akár egy férfinek is lehetne igénye/akarata arra, hogy foglalkozzon a gyerekével, és lepontozzák egyből, semmin ne csodálkozzunk.
2014. nov. 12. 23:16
 14/43 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező.. az én férjem is hasonló volt. A gyerek körül semmit nem csinált soha, mikor nagyobb lett nem játszott vele soha. Meló után befeküdt az ágyba és ennyi, bámulta a tv-t. Rengeteget vitáztunk, minden probléma egyedül az én vállamat nyomta mert őt semmi sem érdekelte. Azóta elváltunk és boldog vagyok! Életem legjobb döntése volt! Ülj le vele, mondd el mit érzel és hogy egyáltalán akarjátok-e még hogy ez a házasság működjön, mert azon ugyan úgy "melózni" kell MINDKÉT félnek, mint ahogy az ember a munkahelyén helyt áll.
2014. nov. 13. 05:38
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez úgy van, hogy egyik ember sem tudja pontosan, mit vállal a gyerekkel. Nem tudod előre, hogy hónapokig nem alszol 4-5 óránál többet, fogalmad sincs, ez hogyan hat rád, nem tudod, hogy viseled pszichésen. Mindenkiben él vmi romantikus kép egy jól alvó, jól evő gyerekről egy csili Vili lakásban. És igen, amikor a nő nem alszik eleget, és úgy érzi, ha beleszakad sem ér a teendői végére, akkor hisztis, nyűgös. Ilyenkor a férj vagy azt mondja, hogy sietek haza, és segítek, hogy jól atveszeljuk az elejét, és akkor a kapcsolat megerosodve jön ki a dologból, mire a gyerek alvása, ritmusa elsimul. Vagy pedig a primitivebb emberek azt mondják, a, nem bírom a sírást, elegem van a fáradt felesegembol meg a baba sirasbol, lógok inkább a barátaimmal, rám a családom nem számíthat. Ennyi, akkor tönkre megy a kapcsolat.
2014. nov. 13. 09:40
 16/43 anonim ***** válasza:
Barátnőm volt így, nagyon hasfajos, nagyon-nagyon-nagyon sírós volt a baba, férj nem bírta a stresszt, lelepett, bulizott, lumpolt(addig sosem kocsmazott, csak a gyerek után, mert nem bírt a sírás miatt otthon lenni) . Csaj kidobta. Most a gyerek öt éves, a csaj kivirult, sorban állnak érte a pasik, a férj meg jönne vissza. Így járt, nem lesz vissza fogadva.
2014. nov. 13. 09:44
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

13. Tökéletesen igazad van! Itt MO-n az az elfogadott nézet, de még nők körében is, hogy a férfit gyerekként, de inkább fogyatékosként kell kezelni, nem normális, felelősségteljes gondolkodással bíró felnőtt emberként, aki tisztában van vele, hogy mivel jár egy gyerek érkezése, hogyan változtatja meg a család, az adott pár életét. Itt az a gondolkodás dívik, hogy minden a nő dolga, feladata a gyerek körül, mert ő szülte. Övé a háztartás, és minden otthoni teendő. Plusz, a kedves férjet kiszolgálni minden téren, nehogy változás legyen az ő életébe is, mert megszületett a közös gyerek. És természetesen neki, semmit ne kelljen tennie, éreznie abból a változásból. Mindezt azzal a címszóval, mert szegény, szerencsétlen a családért dolgozik! A nő meg, aki otthon van a gyerekkel, vagy esetleg több gyerekkel, úgyis ráér mindenre, neki már saját igényei ne legyenek, csak annyi, hogy a férje tökéletesen elégedett legyen vele. Legyen rend, tisztaság, meleg étel, tiszta, vasalt ruha, gyerekek ellátva, és mire apuka hazaér, neki már csak élvezni kelljen mindezt, és csak kívülről szemlélni, nyugtázni, hogy minden oké. Gyerekkel ne kelljen törődni, mert az az anyja dolga, max körbepuszilgatni, 10 percet esetleg foglalkozni vele. Aztán ha az alapigényei ki vannak szolgálva, akkor jöhet este a szexistennő, és kielégítheti a szexuális vágyait is. Sok esetben még viszonzást se várjon, ahogy olvashatjuk néhány írásban.

Hát én meg nem így gondolom! Gyereket, gyerekeket 2 ember vállal közösen. Van anyja, és apja is, akiknek közös feladatuk a gyermek gondozása, ellátása, minden szükségletének kielégítése. Persze amíg kicsi, az anya otthon van vele, addig rá ebből több hárul, de az nem azt jelenti, hogy az apuka csak passzív szemlélőként vegyen részt az életükben, és azok kívül, hogy dolgozik, ne is legyen más feladata. Normális családokban megoszlanak ezek a dolgok. Ahol a nő, nőnek is érezheti magát, nem csak anyának, háztartási robotnak, ott azért van így, mert a párja kiveszi a részét az otthoni, és a gyerekek körüli teendőkből, ahogy az egy társnak, apának feladata. Így van ideje magára is, van lehetősége feltöltődni, eljárni, kikapcsolódni, hogy lelkileg is rendben legyen. Ez kihat külsőre, belsőre egyaránt, ha nem possad bele a kismamák pelenkaszagú, gügyögős, fakanalas hétköznapjaiba. A gyermek érkezése mindig változással jár. Felnőtt, intelligens emberek, akik ezt közösen vállalták, közösen teljesítik a feladatokat is, közösen oldják meg a felmerülő problémákat, nehézségeket is. Ahol a férfi kihúzza magát mindenből, ott lesz a feleségből besavanyodott hárpia, aki minden téren megváltozott, és ez okot ad a férfinak, hogy máshol keresse a boldogságát, minél kevesebb időt töltsön otthon. Csak azt nem veszik észre, hogy ez az ő hibájuk, de még őket kelljen sajnálni is.

2014. nov. 13. 10:09
 18/43 anonim ***** válasza:
94%

Azért én abban sem hiszek, hogy a gyerek előtti kapcsolatban nem derült az ki, hogy a férfi milyen szerepet is szán a nőnek a kapcsolatban. Egyszerűen csak a nő nem figyelt rá. Mennyire volt törődő? Mennyit foglalkozott a nővel? Miben segített otthon? Milyen mondatai voltak, amik a hozzáállására utaltak a témában? Bármennyire is akar a férfi főnöknek tűnni ebben az esetben, a gyerekkel kapcsolatban a nő a főnök. Én nem bíznám csak úgy a férfira a gyereket, amíg nem bizonyított hogy képes ellátni. Ha pedig nincs meg a hajlandóság arra, hogy a SAJÁT VÉRÉT gondozza, akkor minek lennék vele?

A kérdésre: nem változott ő sokat, csak te nem vetted észre a jeleket.

2014. nov. 13. 10:16
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
17-es, szívemből szóltál. Van itt gykn egy nő (legalábbis nőnek mondja magát, és a szazalekbol gondolom, mindig ugyanaz a személy) ), akivel rendszeresen össze szolalkozom, mert minden létező fórumon leírja, hogy akarmirol van szó a nő a hibás, mert a nő nem dolgozik, CSAK otthon van a gyerekkel, ezért a férfit tisztelni kell, meg kiszolgalni, meg kedvesnek lenni. Volt itt egy másik topic, nő két kisgyerekkel, ajulos terhesen egy felujitando, gépesítetlen lakásban, férfi meg közli, hogy nem érti, miért neki kell foglalkozni hétvégén a gyerekekkel, menne inkább haverozni. Erre egy nő megint, hogy a terhes kérdező lusta, mert miért marad házimunka hétvégére. Hihetetlen hogy mi nők hogy tudjuk bántani egymást.
2014. nov. 13. 10:43
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Még egy dolog eszembe jutott. Nálunk úgy van, hogy azért a házimunka nagy részét természetesen én végzem, majdnem minden este gőzölgő vacsi várja a férjem, és inas is ezzel baj. A baj ott van, amikor a férfinak - ahogy hármas normálisnak tekinti (?!?) - nincs igénye a gyerekkel lenni. Az én férjem nem főz, nem mos, nem vasal (akkor se nagyon fog, ha én is vissza megyek dolgozni), de azt, hogy este részt vesz a fürdetésben, hogy fuvarozza a nagyot úszni (míg én a kicsivel vagyok), hogy részt vesz a hétvégi kirándulásokban alapnak tekintem. Enélkül nincs családi élet, ha egy férj ezt sem csinálja, az csak egy lakotarsi kapcsolat. Mert a férj hazajon este hatkor, nálunk ekkor kezdődik a munka java. Hétvégén is sok a dolog.
2014. nov. 13. 11:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!