Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom az előbb "a torkomnak ugrott" a volt párja miatt. Normális ez?
A párom volt párja sok éve meghalt, azóta én vagyok az "első" nő a párom életében. Néha úgy érzem, hogy még mindig azt a nőt szereti ezért kicsit rossz érzés volt amikor reggel megláttam a pénztárcájában a nő képét. Éppen boltba akart vinni ezért mondtam neki, hogy akkor menjen a Katikájával (így hívták a nőt) ha úgyis annyira szereti még mindig. Erre a képembe ordított, hogy a Katit a számra ne merjem venni többet. Végülis bocsánatot kért, de én még most is sírok, nem azért amiért kiabált, hanem amiért még azt a nőt szereti.
Amúgy jól megvagyunk, de érzem, hogy az a nő közzénk állt.
Szia!
Szerintem a legnagyobb gond, hogy milyen hangnemben kerdezted!
Vedd tudomasul: ez a no meghalt es ezert nincsenek egyutt! Nem megcsalta, kihult a kapcsolat elmult a szerelem, szakitani akartak stb... meghalt...
ez mas! Az a no ugyanugy a sziveben fog elni, mint ahogy esetleg Te is!
az a szerelem lehet meg most is elne!
Inkabb probald meg elfogadni es szep lassan az emleke ugyis halvanyulni fog, de nem elmulni! (Egyutt toltott evek, gyerekek szuletese stb miatt)
szerintem a hangot es a stilust valogasd meg! O egy halott szerette, ha az edesanyja hal meg is igy viselkedsz majd??
Ott az egó, hogy ÉÉÉÉÉN, és a halott feleségnek még csak az emléke sem legyen meg.
Sikerült értelmezni?
Neked halt már meg házastársad vagy szerelmed? Mert ha te úgy gondolod, hogy az érzések automatikusan megszűnnek akkor, ha már nem lehet közös életük, akkor sosem szerettél senkit. Igenis úgy korrekt, hogy addig nem hazudsz valakinek szerelmet, ameddig mást szeretsz, csak éppen vele már nem lehetsz. Minden kapcsolatot le kell zárni egy új előtt, bármilyen okból is lett vége.
A halottakat el kell temetni, és feldolgozni azt, hogy ők már nincsenek. Egy édesanya teljesen más kategória, mint egy szerelem. Az, hogy az ember vágyik a halott édesanyja szeretetére egész életében, normális dolog, és nem zárja ki a szerelmi kapcsolatot egy élővel. Ha a halott szerelmedet szereted, az igen. Nem az a bűn, hanem ha szükségből/kényelemből szerelmet hazudsz valaki másnak, miközben az előzőt szereted. Gondolom, előző válaszoló, te teljesen kiakadnál, ha halálod után a párod nem szeretne téged szerelemmel élete végéig, hanem lezárná a múltat, és boldog lenne valaki mással.. A birtoklásvágyad nem engedi, hogy felfogd a helyzetet. Más dolog emlékezni és szeretni valakinek az emlékét, és más dolog szeretőnek lenni a saját kapcsolatodban, ahol az igazi társ az előző nő volt, és te sosem érhetsz fel az emlékéhez. Nem lehet olyan emberrel új életet kezdeni, aki a múltban akar élni. És igen, egy fénykép a tárcában - ahol a számodra legfontosabb képét tartod - pont azt jelentheti, hogy az a nő számára a legfontosabb, akit elveszített.
Azért vicces hogy állnak ehhez sokan.
Korábban volt egy kérdés, ott a lány macskája halt meg, és a barátja annyit mondott rá hogy "csak egy macska"...akkor le volt hordva minden érzéketlen tuskónak. És egy halott barátnő azért nem egyenlő egy macskával, mégis nekiállnak sokan a férfit hibáztatni.
Hát, ha bunkóság volt a kérdező részéről, ha nem, ebben a kapcsolatban a férfi számára a kérdező, ha ló nincs szamár is jó alapon van benne.
A volt párja meghalt, sok éve. Az ilyet elszokták engedni, túl lépnek rajta, feldolgozzák és akkor kezdenek új kapcsolatba, ha ezzel készen vannak.
Főleg, hogy egyeseknek már ez első sor végéig sem sikerült eljutni: "Néha úgy érzem, hogy még mindig azt a nőt szereti ezért kicsit rossz érzés volt amikor reggel megláttam a pénztárcájában a nő képét."
Nem, a kérdező nem azon az egy nyomorult képen akadt ki csak úgy a semmiből, hanem nap mint nap úgy érzi, hogy van köztük egy másik nő, és most ez a kép volt az utolsó csepp.
Lemerem fogadni, hogy akik ennyire védik a férfit, azok komoly gondokkal küzdenek otthon a kapcsolatukban és szinte irigylik a kérdezőt, hogy az ő pasija legalább már fizikailag nem tud hozzáférni a másik nőhöz.
"Lemerem fogadni, hogy akik ennyire védik a férfit, azok komoly gondokkal küzdenek otthon a kapcsolatukban és szinte irigylik a kérdezőt, hogy az ő pasija legalább már fizikailag nem tud hozzáférni a másik nőhöz."
Te beteg vagy.. egyébként nekem a hangnemmel volt bajom, és szerintem a többségnek is, tehát normálisan is meg lehet ezt mondani úgy, hogy tiszteletben tartja a halott barátnőt és a barátja érzéseit. Ha meg úgy gondolja, hogy ő harmadik, akkor szakítson, de ilyet akkor is undorító egy halott emberről azt mondani, hogy "akkor menj a Katikáddal"..
Kérdező: a párod a hangnem és a stílus miatt ugrott neked leginkább.
Egyébként nem tartom normálisnak, hogy a több éve elhunyt barátnő fényképét még magánál tartja. Ahogy Te is írtad, én sem tartom egyik exem fényképét magamnál, akár miatt is történt az elválás. Több év már elég kellett volna legyen ahhoz, hogy feldolgozza az eseményeket és Veled szemben is korrektebb lenne, ha nem hozná be a kapcsolatotokba volt barátnő energetikáját. Egy kapcsolatba tulajdonképpen csak a két fél energetikájára van szükség, semmi másra. Ha ebbe az egységbe bármi és bárki bele tud zavarni, az nem egység.
Én még egyszer leülnék vele, nyugodtan elbeszélgetnék, mennyire tudta már elengedni a lányt. Ha nem képes rá még mindig, és a segítségemet/támaszomat sem tudja elfogadni, hogy bevonjon a gyászába, lépnék.
Olvastam itt van olyan is, aki még a közös gyerekkel is a volt pár sírjához jár. Az egy szép gesztus az új feleségtől, hiszen ha a sorsot nézzük, az előző hölgy a halálával átadta a helyet az újnak.
De nem gondolom, hogy ezt a helyzetet egy idő után túlságosan fennköltnek kellene kezelni, ha a férfi az új feleség együttérzésével és megértésével sem képes túltenni magát a történteken. Az itt korábban elhangzott példában valószínűleg sikerült a férfinek.
Miért használnak az emberek itt folyton olyan szavakat, amiket nem is ismernek? Pl. itt, hogy "a halott nő energetikáját behozni a kapcsolatba"?
Az energetika a gépészeti tudományok egy ága... Komolyan basszus, értem én, hogy mindenki nagyon műveltnek és választékosnak akar tűnni, de az ilyen dolgok még annál is jobban fájnak, mintha valaki azt írja, hogy ilyesztő vagy sejem vagy hasonló... Legalább csak a helyesírása a rossz, nem flancoskodásból használ olyan szavakat, amiket nem is ért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!