Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom az előbb "a torkomnak ugrott" a volt párja miatt. Normális ez?
A párom volt párja sok éve meghalt, azóta én vagyok az "első" nő a párom életében. Néha úgy érzem, hogy még mindig azt a nőt szereti ezért kicsit rossz érzés volt amikor reggel megláttam a pénztárcájában a nő képét. Éppen boltba akart vinni ezért mondtam neki, hogy akkor menjen a Katikájával (így hívták a nőt) ha úgyis annyira szereti még mindig. Erre a képembe ordított, hogy a Katit a számra ne merjem venni többet. Végülis bocsánatot kért, de én még most is sírok, nem azért amiért kiabált, hanem amiért még azt a nőt szereti.
Amúgy jól megvagyunk, de érzem, hogy az a nő közzénk állt.
Elhiszem, hogy neked sem könnyű, de hidd el ha türelmes és megértő vagy, akkor egy idő után a párodnak is könnyebb lesz lezárnia a múltat. Borzasztó időszakon lehet túl, és ahogy te is mondtad még valahol mélyen nem tudta magát túltenni ezen. Először is kérj tőle bocsánatot. Többet ne hozd szóba a volt kedvesét, ne kérd számon amiért még itt-ott van róla kép. Hidd el, ha eljön az ideje akkor magától fogja elpakolni a képeket, és a szíve mélyén őrizni az emlékét. Ne siettesd, légy megértő, légy a támasza és meglesz az eredménye.
Elmondok egy esetet is. Van egy ismerősöm akinek a menyasszonya halt meg autóbalesetben az esküvőjük előtt 5 hónappal. Rá 1 évre találkozott egy nővel, akit aztán elvett feleségül. A nő tudott a múltjáról, és a halott menyasszonyáról is. Minden évben együtt mennek ki a nő sírjához, gyertyát gyújtanak, virágot visznek olykor. Azóta gyerekük is van, a gyereket is viszik a sírhoz és amikor nagyobb lett és megkérdezte, hogy ki az a néni, akkor elmagyarázták neki is. Nincs ezzel semmi baj, és ez nem jelenti azt,h ogy a férfinak előrébb való a halott kedvese mint a jelenlegi családja. Ez egy szép gesztus, és egy szép példa arra, hogy rendjén is lehet kezelni, elfogadással, megértéssel ezt a helyzetet.
" ha meghalt és ő nem tudja elengedni, akkor minek van másik nővel?!"
Talán azért, mert az élet attól megy tovább? Csak az a baj, sokan azt várják el egy kapcsolatba, hogy "csak én létezem, én vagyok az első", holott ennek nem így kell működnie. Csak azért nem lehet kitörölni a múltat, mert a kedves aktuális barátnő úgy akarja.
Persze, hogy nem őszinte a bocsánatkérésed. Ha az lenne, nem írtad volna ÍGY ki ezt a kérdést. Itt egyáltalán nem a párod hibás és igen normális, hogy így reagál. Szerette a párját, ezt el kell fogadnod.
Nem tudod átérezni a helyzetet és nem mutatsz semmi tiszteletet az elhunyt felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!