Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem öccse hozzánk akar költözni? Ti hogy reagálnátok?
Németországban élünk a férjem, én és a 8 hónapos fiúnk.
A férjem öccse kitalálta, hogy idejönne mesterképzésre 0 nyelvtudás és pénz nélkül. Van 2 diplomája, "Ügyintéző" a végzettsége(ez az ő országukban egy szakma, csak sehova nem veszik fel vele). 30 éves, eddig 2 hónap bejelentett munkaheye volt egy biztosítónál, de otthagyta. Azt még tudni kell róla, hogy életében egy poharat nem mosott el maga után, otthon nem csinál semmit. Egész nap a haverokkal csavarog. A férjem fizette a tanulmányait abból amit itt nehéz munkával megkeresett.
Tehát most ide akar jönni szerencsét próbálni. Akárhogy számolgattam, nagyon sokba kerülne nekünk havonta és amúgy sem férnénk el a lakásban(50 nm, 2 szoba).
Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben? Nem szeretném megbántani a férjemet, de nem akarom, hogy az öccse itt lakjon. Teljesen felborítana mindent.
Beszéltünk már erről, ő szeretné N. országba hozni és segíteni neki, de félő, hogy majd suli melett nem talál munkát, és akkor végleg a nyakunkon marad.
Mit csináljak, mondjam meg, hogy nem és haragítsam magamra az öccsét?
Csak furcsa volt a fogalmazás, és nem kaphatott volna diplomát nyelvvizsga nélkül, ha magyar.
Igazad van, lényegtelen, hogy milyen állampolgár, de miért szégyelled?
3-nak.
Igen itt akar tanulni, mert egy közvetítő telebeszélte a fejét. Pl. 6 hónap alatt megtanul németül, dolgozhat részmunkaidőbe, stb... Ő ezeket elhitte, hiába mondtuk neki, hogy nem így működik.
Nos, ha férjed akarja, akkor menjen, de ő lássa el, takarítson, főzzön utána.
Bár még így is nagyon durva, egy kisbabával.
Én sem értem, két diplomája van, de semmilyen nyelvtudása?
NINCS ügyintéző diploma, bár sok helyen minden vizsgát diplomának mondanak.....
"Én sem értem, két diplomája van, de semmilyen nyelvtudása?
NINCS ügyintéző diploma, bár sok helyen minden vizsgát diplomának mondanak....."
Valószínű, hogy Romániáról van szó. Ott fordul elő ilyesmi. Pld. egyik szomszédom azt állítja, hogy könyvelőnek tanult Romániában és ő könyvelő.. és kiderült hogy egy két hónapos tanfolyamot végzett 18 éves korában.. (most 33 éves).
Nem román.
Dipoma...ők így hívják. A lényeg, hogy náluk ezzel a "szakmával" aktákat lehet tologatni hivatalokban.
Igen lehet tanulni elég sokat 6 hónap alatt, de annyi nem elég a német mesterképzéshez.
A német nyelvtudása annyi, hogy ja, nein, komm, danke :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!