Ti hogy reagálnátok? A párom azonnal gyereket akar.
Istenem ... Nem-e szokás nálatok leülni és elbeszélgetni egymás között ?
Valóban ez tényleg hirtelen jött a leírtak alapján de azért ez már sok hogy nem kérdezel vissza ezt még is hogy gondolja hisz eddig nem akart ...
Esküszöm több értelem szorult belém 16 éves srácba mint belétek .
Egy kapcsolatnak az alapja a kommunikáció . Beszéljétek meg te mt akarsz és ő mit akar hogy jutott hirtelen ilyen elhatározásra stb ...
Ha te nem akarsz, akkor mondd meg neki, hogyha 9 hónapig magában hordja, megszüli és felneveli akkor lehet gyereke.
A gyerekvállalás ugyan közös döntés, de szerintem a nőnek több beleszólása van, mert a nőnek több gondja van vele.
Mindenképp beszélnetek kellett volna/kellene erről, mert ez nem úgy megy, hogy na akkor hagyd abba a fogamzásgátlót és szüld meg a gyerekemet!
Neeem, ez a pofátlanság netovábbja.
Én a helyedben megmondanám neki, hogy nem zárkózom el tőle, de azért még át kéne beszélni a dolgot.
Szóval reagálj úgy, hogy elmondod neki azt amit ide írtál.
Ő már 46.... lehet nem nagyapa akar lenni a fiának/lányának...
S talán megélni az esküvőjét stb.
Mondhatni most még belefér vhogy de +2-4év és már felesleges szerintem
HAHAHA!
Nos egy kapcsolatban a gyerek kérdés mindenképpen a kapcsolatban lévőkre vonatkozik.
Azért meg lehet könnyíteni a döntéseket olyan kérdésekkel, mint: hány éves akarsz lenni, amikor a gyereked érettségizni fog?
Aki most 46 éves, az 65 éves lesz, legkorábban, ha a következő gyereke érettségizni fog. Ha gyereket akar, az már igen kitolódott, de ennél tovább nem kéne húzni!
Ezért a párodat megértem. De a gyerekről nem úgy kell beszélni, ahogy te itt előadtad, hogy holnaptól gyereket csinálok, és te is. Erre mindkét embernek fel kell készülni. De ha nem akarsz gyereket az erős váló ok is lehet egy pasinál. Neki ez fontos. Neked meg váratlanul jött.
Én a helyedben (ha még nem vagyok 40 felett) leülnék, és beszélnék vele. Elmennék a nőgyógyászhoz, hogy felmérje a veszélyeztetettség esélyét. Ezt is hozzáadnám a beszélgetéshez. Megbeszélném, hogy miként nevelnétek a gyereket. Mit szeretnétek, hogy legyen, ha nagy lesz. Miként viselitek, ha neki ez nem tetszik? Miként tudjátok támogatni lélekben, testben és elmében. stb...
Szóval átbeszélném, hogy Neki mit jelent a gyerek és hogy Nekem mit jelent a gyerek.
Ha ezt megbeszéltük, még mindig lehet dönteni, hogy igen / nem. De ha látom, hogy komolyan gondolja, és engem is meg tud győzni, hogy ettől mindkettőnknek jó lesz. Bele mennék.
De erről komolyan kell beszélni. Ha nem akarsz gyereket semmilyen körülmények között még úgy sem, hogy ilyen beszélgetéseket végigvittetek, akkor bot-kalap-kabát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!