Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem mentem hozzá egy muszlimhoz, azt hiszem helyesen cselekedtem, de mégis rossz érzés. Velem van a gond, hogy a lenti dolgok nálam nem fértek bele?
Pár hónap "randizás" (ágyig nem jutottunk, nagyon vallásos) után konkrét tények elé állított, némelyekkel egyet is értettem, a többiről megpróbált meggyőzni, hogy az a helyes út.
amikkel nem teljesen értettem egyet:
nem eszek húst, csak néhanapján bacont, de erről le kellett volna mondanom (mert ők nem esznek disznót)
egy focicsapatnyi gyereket akar
bikini helyett teljes testet elfedő úszódressz, mert más nem láthatja a testem.
a barátaimmal csak napközben találkozhatok, éjszakára nem maradhatok ki (nem buliról volt szó, hanem pl. barátnőnél alvás, mert otthon a helyem)
és bár európában lakunk, de azt mondta hogy még nem tudja hol akar élni (szülei iránban, testvérei uae), szóval mintha ezt ő döntené el és nekem beleszólásom se lenne.
ezekkel a tudnivalókkal pár hónap után - együttélés nélkül - elvárta hogy döntsek a jövőmről, hozzámegyek, vagy szabadelvű európai akarok maradni aki nem akar megállapodni. Mivel már mondtam neki hogy szeretem, és ő is nekem, így azt hitte igent mondok, és amikor mondtam hogy nem vagyok benne biztos, akkor azt mondta hogy átvágtam és végig csak játszottam vele, meg a szüleivel (akiknek skypeon megmutatott, persze lefedve). és most elég rossz érzésem van, mert nagyon nagyon kedvelem, szóval nyugtassatok meg hogy reálisan látom a dolgokat, és egy ilyen házasság nem való nekem, aki európai szellemben nevelkedett. Persze semmi bajom a muzulmánokkal, tisztelem az iszlámot, csak nem gondolom úgy hogy egy ilyen radikális változást könnyűszerrel fogadnék.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy muszlim vagy sem, két európai, sőt két teljesen magyar ember között is ezek "válóókok" lennének.
érts:
egyik sok gyereket akar, másik nem = nem illenek össze
egyik x helyen akar élni, másik y helyen, és nem jutnak kompromisszumra = nem megoldható a párkapcsolat
tehát arra akarok kilyukadni, hogy ilyen súlyos dolgokban ha nem tudnak megegyezni a felek, akkor tökmindegy, hogy iráni, vagy német, vagy magyar, életképtelen a kapcsolat.
Férjem muszlim, egy teljesen más kultúrából. O elfogadja, hogy mit veszek fel, mit eszek, nem akar megváltoztatni. Ok 7-en voltak testvérek, de o egy vagy maximum 2 gyereket szeretne. Itt élunk Európában. A muszlim unnepek mellett ugyanúgy megunnepeljuk a karácsonyt és a húsvétot is. Nyitott a változásra, az új dolgokra. A múlt héten egyutt mentunk el Halloweenkor (itt nagyobb bulik szoktak lenni mint Magyarországon. Az o országában meg ez teljesen ismeretlen dolog volt) és jól éreztuk magunkat. Ha elmegyek valahova barátnokkel (mondjuk ez kb. kéthavonta 1X fordul elo) akkor sem akar visszatartani, csak 3X leellenorzi, hogy biztos van nálam elég pénz, biztosan tudom hol van a buszmegálló, biztos nem fázok,...
De! Ennek ellenére rengeteg olyan dolog van ami súrlódáshoz vezet. Nagyon sok mindenben eltér a gondolkodásunk még így is. Sokszor olyan dolgok miatt vannak problémák, amik egy európai férfival nem lennének.
Osszességében jól megvagyunk. Szeretjuk egymást, és elfogadjuk egymást.
Egy olyan kapcsolat ahol ilyen szinten meg akarja változtatni az egyik fél a másikat, amely a másik elnyomásáról szól, az nem PÁRkapcsolat. Nem a valásosságon van a hangsúly, mert férjem is vallásos, hanem azon hogy nem tudja elfogadni a másikat. Kérdezo, jól dontottél. Sok lányt ismerek akik osszejottek egy hasonló mentalitású férfival. Az elnyomás egyre nagyobb lett. Kezdetben ne vegyen fel a lány kivágott felsoket, utána már a haját is takarja el. Kezdetben, csak ne menjen bulizni a barátnokkel, majd késobb már az is probléma, hogy ilyen barátnoi vannak, akik csak a rosszra csábítják.
Én úgy érzem ő mindent megtett azért hogy most én érezzem magam rosszul, és engem hibáztat. Olyanokat vág a fejemhez, hogy az elképesztő. Szerinte csak ő tisztel engem, és én semmibe veszem őt és az érzéseit. Ma már azt mondta ő soha nem erőltetne rá a sok gyerekre (ez a legnagyobb problémám) és másra sem, csak a jobb utat tanácsolná. Kivágott vagy rövid ruhákat eddig sem hordtam, így a csadort egy esetleges jövőbeli házasságra magamtól ajánlottam fel -de nem gondoltam arra hogy majd 5 hónap után hozzámennék, csak beszélgetés szintjén merült fel.
Szerinte ezek az "intézkedések" csak arra szolgálnak hogy engem megóvjanak.
Nagyon okos és intelligens férfi. mindig neki van igaza ha vita merül fel, ezt annyiban szoktam hagyni. Úgymond már behódoltam a hónapok során és úgy érzem elhatalmasodott rajtam, végül is ezzel a helyzettel már megbarátkoztam, nem vagyok ennek a marha nagy egyenlőségnek a híve, de ami sok az sok. Pl. étterembe a kezdetektől ő rendelt helyettem is, csak néha választottam én az ételt.
A legtöbb dologért én vagyok a hibás a szemében, kezdetben nem zavart, de ma már néha rosszul esik. Pl. mondogattam neki hogy mennyire nagyra értékelem hogy csak én vagyok neki, és hogy a munkában is milyen nagyszerű vezető - és ezeket őszinte jószándékkal mondtam -, erre hogy manipulálni próbálom, mert azt hiszem van valakije, és azért mondok ilyeneket, hogy benne bűntudatot keltsek. Barátaim azt mondták, valami mentális betegsége lehet.
Felesleges ezen gondolkoznod.
Szakíts meg vele minden kapcsolatot.
Igazából így 16 éves külföldi muszlim fejjel is látni, hogy a magyarságnak még csak köze sincs az iszlámhoz. Az, hogy ki milyen vallásos, mennyire szigorú-e tekintetben az az ember tulajdonságai döntik el. Ezek mind a viselkedései miatt voltak. Akiket én ismerek, azoknak mind boldog életük van a férjük mellett. Nyilván ott nem is dolgoznak a nők, és úgy kapják meg a férjüktől a pénzt, amikből vehetnek illatszereket, egyéb dolgokat. A másik dolog, hogy a nő feladata a főzés, mosás, takarítás, és a muszlim férfi ezeket a női munkákat egyáltalán nem hajlandó elvégezni például. Nekik az otthon a munkahely.
"egy focicsapatnyi gyereket akar "
Ez is elő szokott fordulni, nyilván egy családnak a gyerek a legfontosabb és ugye ott van az abortusz tabu.
"bikini helyett teljes testet elfedő úszódressz, mert más nem láthatja a testem."
Igen megértem, itt Európa kellős közepén ez az ellenzős dolgot.
Nyilván európaiaknak még 1-2 gyerek nevelése is nehezükre esik. A te feladatod lett volna, hogy a gyerekeket felneveld (hogy ne legyen 20 évesen hisztizős, árulós, kötekedős, hanem minél korábban legyen érettebb).
Tehát mint mondtam a nőknek boldog életük van (legtöbb esetben) és az, hogy elvannak nyomva, ezt nem hinném. Persze nyilván, a legközelebbi muszlim országtól 3000 km-re lévő országot, a média bármilyen muszlim nős sztorival be tudja etetni, és ugyanúgy a feladata, hogy ilyen jellegű szélsőséges hírekkel hülyítse a népet. Holott ugye ott van a másik oldal...
"Tehát mint mondtam a nőknek boldog életük van (legtöbb esetben) és az, hogy elvannak nyomva, ezt nem hinném."
De ők így nőttek fel, ezt szokták meg, tehát nem is érzik elnyomva magukat. (Attól még elvannak, de ez más kérdés.) Na most egy európai nőnek, aki kicsit is tartja magát valamire, ez maga a halál. Ha egy európai nőnek tiszteletben kellene tartania a muszlim barátja/férje szokásait, akkor ez fordítva miért nem lehet? Miért csak a nőnek kéne engedni? Ha egy muszlim férfi európai nővel kezd, ne lepődjön meg, ha esetleg van véleménye és ez eltér a pasiétól. Ha ez neki nem felel meg, akkor vegyen magának szolgaságra nevelt feleséget három tevéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!