Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok azokról akik fiatalon, rövid idő után házasodnak? Mi számít rövid időnek, ha a házasság előtti kapcsolat hosszát nézzük?
Barátok között van 2 pár is akik mostanában, 3 hónap különbséggel házasodtak.
Az elsőnél a nő 20, a férfi 21 éves. 2 évig voltak együtt az esküvő előtt, 1 éve élnek együtt. (a nő saját lakásában laknak)
A másiknál a nő 22, a férfi 21 éves, 8 hónapja vannak együtt, fél éve együtt élnek, dolgoznak. (albérletben laknak)
Ti mennyi idő után, hány évesen házasodtatok?
"Szerintem a házasság tökéletesen felesleges bármennyi idő után is. Az csak egy papír amiért több százezret fizetsz (a ruhák, a fotós, a buli..) És az is lehet, hogy aztán néhány év múlva elváltok. Szóval szerintem hülyeség, de ez csak az én véleményem.."
négyes, érzem, hogy valami nagyot akartál mondani, de csak nagy hülyeség lett belőle.....
1. A házasság jogi és gazdasági közösség egy nő és egy férfi között. Jelenleg a legbiztonságosabb és legerősebb családi forma
2. A házasság nem papír. Az anyakönyvi kivonat, amit adnak, pusztán a házasság tényének az igazolása.
3. A házasság nem egyenlő a lakodalommal, amiért több százezret is lehet akár fizetni. Magyarországon a házasságkötés ingyenes
4. Azt mondod, nem érdemes házasodni, mert lehet, hogy elválnak? Akkor te se létesíts senkivel párkapcsolatot, mert lehet, hogy szakítotok egyszer.
A két éves kapcsolatnál nem vészes szerintem sem a dolog.
Viszont a másik azért necces. Sógornőmék is 8 hónap után házasodtak bár ők idősebbek voltak, 23-25 évesek, de egy kalap szar az egész. Eleinte csak a nő csalta a férjét (a kapcsolatban is és utána is), most már a pasi is. Sokat is veszekednek mert sorra buknak le egymás előtt...
Mi 1,5 év után házasodtunk. Én 25 voltam, a férjem 22. Nem éreztük korainak. Most leszünk 3 éves házasok decemberben:)
Én azt gondolom, hogy ha teljesen biztosak magukban akkor 2 év után 20-21 évesen is össze lehet házasodni. Nem mindenkinek kell a "kiélés", és ha kell is, fiatal tizenévesen már megtehették.
A mindössze 8 hónapos kapcsolatnál szerintem korai. De ettől még simán lehet hogy életük végéig együtt maradnak.
4.
Csak szólok, hogy nem kell több százezer ft-ot kifizetni csak mert valakik összeházasodnak. Az csak a buli, nem az esküvő. Bulit pedig nem kötelező tartani:) Nekünk se került még 100 ezer forintba sem, és ott voltak azok akik fontosak és ünnepeltünk is, de csak egy egyszerű ebéddel, tortákkal. És nem 2 tanús esküvő volt.
Sokan csinálják hasonlóan. Nem mindenki szeretne a szaloncukor esküvőt milliós lagzival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!