Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire akarod birtokolni a párodat? Mit gondolsz a megcsalásról? (hosszú, elmélkedős)
Már nagyon rég gondolkozom azon, hogy miért akarjuk irányítani és birtokolni azt, akit a legjobban szeretünk. Vőlegényem van, aki minden gondolatomat ismeri, és kölcsönösen szerelmesek vagyunk egymásba, 2 éve együtt élünk, tiszta idill. Úgy érzem, hogy szeretem őt annyira, amennyire csak lehet, vele akarok lenni, és közben a legjobbat akarom neki. És ebbe az is beletartozik, hogy ha ő valaki mással érzi jól magát, akkor nem tiltom, nem féltékenykedem. Félreértés ne essék NEM nyitott kapcsolatról van szó, csak arról, hogy nem akarom őt irányítani - mindent elmondunk egymásnak, mert ez mindkettőnknek jól esik, és úgy érzem, semmit nem tilthatnék meg neki, amit szeretne - ő nem a tulajdonom, hogy irányítsam, zsaroljam, ha nem úgy tesz, ahogy én akarom. Szeretem őt annyira, hogy ne ítéljem el azért, amire vágyik, vagy amit tesz - én is emberből vagyok, hogy ítélkezhetnék bárki felett is?
Ez persze puszta elmélet: én csak őt kívánom, mert nekem a testi élvezethez lelki kapcsolat kell, mert hozzá vonzódom, és ő is ugyanezt vallja. De semmi bajom nem lenne vele, ha megnézne egy szép lányt, és azt is kezelni tudnám, ha úgy gondolná, mással is le akar feküdni. Nem zavar, akármit tesz, mert tudom, hogy hozzám akar hazatérni, engem szeret. Ha nem így lenne, akkor tudnám hogy mással boldog, és ennek örülnék, mert szeretem őt.
Emellett olvasgatom itt a kérdéseket, és azt látom, hogy (nemtől függetlenül) - szinte mindenki azonnal válást javasol megcsalás esetén, és semmilyen szinten nem elfogadható, ha a egyik fél akárcsak elismeri a vonzalmát valaki más iránt. A szeretetből fakad ez az irányítási, birtoklási vágy? Vagy az emberi természet része? Valami hibás bennem, hogy nem érzek ugyanígy? Vagy csak rossz gondolatmenettel ámítom magam?
Mit gondoltok, és ti hogyan vélekedtek erről? Mit tennétek, ha a párotok mással akarna lenni, miközben titeket szeret?
Ez nem birtoklásról, hanem tiszteletről szól. Ha szeretem és tisztelem a párom nem csalom meg.
Azt írod kezelni tudnád a megcsalást. De csalt már meg? Átélted ténylegesen ezt az érzést? És sok embert ismerek aki ugyanígy gondolkodott, mint te. Aztán éles helyzetben egészen máshogy érzett, mint eleinte gondolta. Évek alatt annyi sérelmet nyomtak el emiatt, hogy a végére teljesen ráment mind a kapcsolatuk, mind a saját lelkiviláguk.
Én nem gondolom úgy, hogy az birtoklásnak számít, hogy nem engedném más nőkkel lefeküdni. Én mindig azt mondom hogy szitufüggő hogy megtudnék e bocsájtani egy félrelépést, de ha valaki tartósan félrejár és állandóan más nők ágyában köt ki, az nem szereti a párját.
Te érdekesen közelíted meg a dolgokat de hidd el gondolati szintsn nem tudod átérezni milyen lenne ha megcsalna. Most még azt mondod oké, de akkor elgondolkodnál rajta, hogy vajon vele jobb e párodnak, vajon szerelmes lesz e a csajba, jobb nő e...stb és ez szépen megmérgezné a kapcsolatotokat. Csak képzeld el hogy te otthon ülsz és tudod hogy ő épp más nővel van... neked ez nem fájna? nekem igen. De képzeld nem vagyok önző és megmondanám menjen nyugodtan, csinálja másokkal, elengedném... csak megmondanám nem is kell hazajönni. Tudjon dönteni hogy én vagyok neki fontos vagy az hogy más nőket is megdöntögessen.
Szerintem csak addig lenné vele ennyire megértő megcsalás ügyben, meg kakukkfióka ügyben, amíg ténylegesen be nem következne a dolog...azért kíváncsi lennék a véleményedre utána is.
Vagy magad sem vagy vele tisztában, hogy mennyire szereted vagy nem szereted. Mert akit ennyire nem érdekli, hogy mit csinál(na) a párja, az valószínű, hogy nem szerelmes.
Ez mind szép, de a párod is hasonlóan gondolkodik? Fordított helyzetben, ha te csalnád meg és esetleg szülnél más pasitól egy gyereket, ő is ilyen toleráns lenne? Kötve hiszem...
Ne legyél ilyen Teréz anya, mert csúnyán pofára fogsz esni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!