Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire akarod birtokolni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire akarod birtokolni a párodat? Mit gondolsz a megcsalásról? (hosszú, elmélkedős)

Figyelt kérdés

Már nagyon rég gondolkozom azon, hogy miért akarjuk irányítani és birtokolni azt, akit a legjobban szeretünk. Vőlegényem van, aki minden gondolatomat ismeri, és kölcsönösen szerelmesek vagyunk egymásba, 2 éve együtt élünk, tiszta idill. Úgy érzem, hogy szeretem őt annyira, amennyire csak lehet, vele akarok lenni, és közben a legjobbat akarom neki. És ebbe az is beletartozik, hogy ha ő valaki mással érzi jól magát, akkor nem tiltom, nem féltékenykedem. Félreértés ne essék NEM nyitott kapcsolatról van szó, csak arról, hogy nem akarom őt irányítani - mindent elmondunk egymásnak, mert ez mindkettőnknek jól esik, és úgy érzem, semmit nem tilthatnék meg neki, amit szeretne - ő nem a tulajdonom, hogy irányítsam, zsaroljam, ha nem úgy tesz, ahogy én akarom. Szeretem őt annyira, hogy ne ítéljem el azért, amire vágyik, vagy amit tesz - én is emberből vagyok, hogy ítélkezhetnék bárki felett is?

Ez persze puszta elmélet: én csak őt kívánom, mert nekem a testi élvezethez lelki kapcsolat kell, mert hozzá vonzódom, és ő is ugyanezt vallja. De semmi bajom nem lenne vele, ha megnézne egy szép lányt, és azt is kezelni tudnám, ha úgy gondolná, mással is le akar feküdni. Nem zavar, akármit tesz, mert tudom, hogy hozzám akar hazatérni, engem szeret. Ha nem így lenne, akkor tudnám hogy mással boldog, és ennek örülnék, mert szeretem őt.

Emellett olvasgatom itt a kérdéseket, és azt látom, hogy (nemtől függetlenül) - szinte mindenki azonnal válást javasol megcsalás esetén, és semmilyen szinten nem elfogadható, ha a egyik fél akárcsak elismeri a vonzalmát valaki más iránt. A szeretetből fakad ez az irányítási, birtoklási vágy? Vagy az emberi természet része? Valami hibás bennem, hogy nem érzek ugyanígy? Vagy csak rossz gondolatmenettel ámítom magam?

Mit gondoltok, és ti hogyan vélekedtek erről? Mit tennétek, ha a párotok mással akarna lenni, miközben titeket szeret?

2014. okt. 1. 01:11
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Szeretetből biztosan nem fakad sem a féltékenység, sem a birtoklási vágy. inkább az emberi természet része..

Nagyon pozitívan gondolkodsz, de azt hiszem igazán csak akkor derülne ki, hogy mit is reagálnál..ha úgy hozná az élet.... Így most még csak elmélet. A gyakorlat a legtöbb esetben másképp néz ki. :)

Személy szerint nem tudom elképzelni azt, hogy miközben engem szeret a párom...mégis mással akar együtt lenni. Nálam ez egyszerűen értelmezhetetlen. A férjemet is úgy ismerem, hogy érzelmek..lelki vonzalom nélkül...pusztán a testiségek miatt nem lenne képes együtt lenni senkivel sem. Szóval ha mégis ilyen helyzet állna elő...végképp nem tudnám elhinni, hogy közben meg engem szeret. Ráadásul az esküvőnkön hűséget ígért. Ezt el is várom tőle. Én is az vagyok...tehát semmi olyat nem "várok el", amit én nem adok meg neki ugyanúgy. Ha megcsalna...árulóvá válna! Elárulná az egész kapcsolatunkat...az elmúlt 10 évünket...mindent... Akár mennyire is szeretem, nem tudnám azt mondani, hogy jajj hát az a lényeg, hogy ő jól érezte magát... Aha. És akkor hol vagyok én? Nekem ez nem öröm... Vajon gondolt rám, miközben félrekettyintett? Eszébe jutottam-e egyáltalán? Hol van itt szeretet? Tudta, hogy ezzel fájdalmat okoz...mégis megtette? Akkor van értelme bárminek is? Nálam nincs. És azt hiszem ez nem is szimpla birtoklási vággyal van összefüggésbe. Inkább az elköteleződéssel...

2014. okt. 1. 13:09
 22/38 anonim ***** válasza:
75%

Szóval téged nem zavar, ha a pasid néha megfektet más csajokat?

Hú bazzeg, nem jövünk össze??

2014. okt. 1. 13:31
 23/38 anonim ***** válasza:
44%
https://www.youtube.com/watch?v=LpsJ31KfF84 szerintem nézd meg ezt a filmet, elmélkedj és utána tedd fel a kérdésed újra
2014. okt. 1. 13:38
 24/38 anonim ***** válasza:
42%
Júj, az jó film :)
2014. okt. 1. 16:33
 25/38 anonim ***** válasza:
92%

Ha a férjem mással akarna lenni akkor engem már nem szeret....tehát nem is maradnék vele.

Egyébként ez szól hogy tiszteljük egymást, ezért nem kefélünk a másik háta mögött. Illetve nem is akarunk, mert szeretjük egymást. Magyarul nem érezzük azt, hogy más kell. Csak egymással akarunk lenni.

A leírásodból igazság szerint azt gondolom, hogy elég igénytelen vagy. Elnéznéd a párodnak hogyha mással fekszik le, netán gyereket csinál másnak, csak azért hogy veled maradjon, az se számít hogy irtó megalázó hogy az akit elvileg szeretsz mással fekszik össze.

Mi már a kapcsolatunk elején tisztáztuk, hogy nekünk nem fér bele semmilyen formában más, csak mi ketten.

2014. okt. 1. 20:32
 26/38 anonim ***** válasza:
Lemaradt: Arról szól
2014. okt. 1. 20:33
 27/38 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem senkinek sincs "joga" meghatározni, hogy a másik hogyan és kivel érezze jól magát. Amit leírtál teljesen rám vall, pont így gondolom ezt a dolgot én is. A párom nem ilyen, mondhatni ennek szöges ellentéte, így egyikünk se megy félre.

Egyébként én is észrevettem, hogy itt mindenki azt ajánlja, hogy szakíts vagy válj el, mert az Urad ránézett Jolikára, biztos nem szeret már. Szerintem ha valakit Igazán, és Komolyan szeretsz, akkor alap, hogy nem korlátozod a boldogságában. Ahogy ö sem téged, mert ezt csak úgy lehet, ha kölcsönös.

2014. okt. 1. 21:24
 28/38 anonim ***** válasza:
42%

Sajnálom azokat a nőket és férfiakat, akik szerint elfogadható, hogy a párjuk megcsalja.

A fősulin volt olyan srác, akivel lefeküdtünk párszor, de mellette volt más neki is, meg nekem is. Na, ő nem a párom volt, hanem a szeretőm.

Ha még a szobatársam is lett volna, akkor kész is a kapcsolat, amiben nem birtoklom a másikat.

Most férjnél vagyok, nem csaljuk meg egymást, hanem együtt vagyunk jóban rosszban. Tiszteljük annyira a másikat, hogy nem alázzuk meg azzal, hogy félrejárunk. Persze vannak külön programjaink, mert nem korlátozzuk a másikat.

Érzitek a különbséget?

2014. okt. 2. 07:27
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Neeeem ! En nem hiszem , hogy komolyan őszintén így gondolod , ahogy írod . Lehet ezt komolyan gondolod most , és ezt el is hiteted magaddal , de a nyakamat rátenném , hogy éles szituációban máshogy gondolnád .
2014. okt. 19. 21:53
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te ezzel a gondolkodással csak azt akarod elérni, hogy te is nyugodtan megcsalhasd a párod, és mivel te sem szólsz neki érte, ne szólhasson ő se.

Nem akarod korlátozni őt a boldogságban? Ha ő attól boldog hogy mással van, akkor nem szeret téged.

Elég pórias, primitív felfogás, mintha állatok lennétek, és érzelmek nélkül, fajfenntartás céljából csinálnátok.

Most te vagy annyira buta vagy, hogy fel sem fogod, mit jelent a hűség, a szex, a kapcsolat, vagy nincs önbizalmad, és azt hiszed ettől a túlerőltetett lazaságtól majd jobb csaj leszel.

2014. okt. 21. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!