Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Gyerekvállalás hosszú, sokéves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekvállalás hosszú, sokéves kapcsolatba? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik kérdés ihlette, amiben arra volt kíváncsi valaki, hogy egy 5-éves kapcsolatnak hol kellene tartani. Sokan írták, hogy pár hónap után megvolt az eljegyzés, aztán 1 év múlva lánykérés, utána esküvő, és az 5. évben már minimum 2 vagy több gyerekkel rendelkezett a pár.

Mikor olvastam a válaszokat, kicsit elgondolkodtam az életemen. 23 éves nő vagyok, és jelenleg egy 7 éve tartó párkapcsolatban élek (párom 25). 16 évesen ismerkedtünk meg, és kb együtt "nőttünk fel", megvolt a tiniszerelem, az együtt járás, ott voltunk egymásnak mikor befejeztük az iskolát, életünk első munkahelyei, aztán az összeköltözés. Ma már normális "felnőtt" kapcsolatban élünk, 4 éve élünk együtt, dolgozunk, gyűjtögetünk, közös kassza, tehát úgy gondolom harmonikus kapcsolatban élünk. Házasodni nem akarunk sosem, gyereket viszont szeretnénk, úgy tervezzük, hogy kb 2 év múlva jöhet a baba, addig meg megalapozzuk az életünket: nagyobb lakás, több megtakarítás vész esetére, rendes megbízható autó. Ehhez pont kb 2 év kell, és utána gyerekvállalás. Akkor 25 éves leszek, szóval eddig ezt teljesen normális elképzelésnek tartottam.

De miután elolvastam a kommenteket, elgondolkodtam, hogy úristen, hiába leszek még csak 15 éves, mikor szülök, de addigra már egy majdnem 10 éves kapcsolatban leszek! 10 évig kettesben voltunk, és utána családot alapítani? Hiába leszünk még akkor fiatalok a korunkat tekintve, de nem késtünk el egy kicsit? Fogja befolyásolni a kapcsolatunkat vajon a gyerek? Úgy értem, akik megismerkedésük után hamar, 1-2 éven belül gyereket vállaltak, azok eleve úgy "értek össze", hogy ott volt a gyerek, mi meg már együtt leszünk 10 éve, mire jön (vagy jönnek), és félek, hogy előbb kellett volna, talán negatívan fog hatni ez az életünkre? Elrontottuk vajon? Ti mit tartotok egészségesnek gyerekvállalás szempontjából? Akik hosszú kapcsolatba vállaltak gyereket, volt valami negatív kihatása az életetekre?

2014. aug. 21. 13:42
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Bocsi, elírtam, természetesen nem 15 éves leszek, hanem 25 :)
2014. aug. 21. 13:44
 2/14 anonim ***** válasza:
13 év együtt élés után lett gyerekünk és nekünk nagyon jó így.
2014. aug. 21. 13:44
 3/14 anonim ***** válasza:

10 évig kettesben voltunk, és utána családot alapítani?

- legalább nem lesz az, hogy rögtön 3an, hanem cosmó emléketek van kettesben

Hiába leszünk még akkor fiatalok a korunkat tekintve, de nem késtünk el egy kicsit?

- csak 25 leszel akkor, fiatal

Fogja befolyásolni a kapcsolatunkat vajon a gyerek? Úgy értem, akik megismerkedésük után hamar, 1-2 éven belül gyereket vállaltak, azok eleve úgy "értek össze", hogy ott volt a gyerek, mi meg már együtt leszünk 10 éve, mire jön (vagy jönnek), és félek, hogy előbb kellett volna, talán negatívan fog hatni ez az életünkre?

- gyerek lehet negatív v pozitív hatással is, szerintem jobb is ha több éves tartó kapcsolatba érkezik, ott már jobban ismerik egymást, összecsiszolodtak stb.

persze így is megviselheti

2014. aug. 21. 13:51
 4/14 anonim ***** válasza:

30 éves vagyok, 16 éve együtt, 9 éve élünk együtt. Utazgattunk, külföldön éltünk, éltük az életünket ketten. Nem is akartunk sokáig gyereket, aztán mégis akartunk, és most itt van a pocakban.

Bennem is felmerül(t) sokszor, hogy olyan régóta vagyunk kettesben, hogy fogjuk ezután kezelni azt, hogy hárman vagyunk? Sokszor felmerült, de most, hogy telnek a hetek, nő a hasam, készülünk rá együtt, már látom, hogy nincs miért aggódni. Igen, biztos furcsa lesz, főleg az, hogy most már MINDIG ott lesz valaki. :) És igen, fogja befolyásolni a kapcsolatot, de hiszek benne, hogy a másikra való kölcsönös odafigyeléssel nem fogja elrontani azt.

Teljesen értem a gondolataidat, és ha valaki megkérdezne, mi az ideális felállás, azt mondanám, húsz évesen ismerkedés, 23 évesen házasság, 25 évesen gyerek. De mit tegyünk, ha nekünk mást dobott az élet? :) Nem lesz gond, ha a kapcsolat erős (és miért ne lenne az), ha mindketten várjátok majd a kicsit (és miért ne várnátok).

Én azt mondom, a mi esetünkben egy korábbi baba kevésbé szerencsés helyzetbe jött volna. Úgy éreztem volna, hogy még annyi mindent nem tettem meg, annyi helyet nem láttam még, annyi mindent nem éltem meg. Most már nincs bennem ez, most jöhet ő. Lehet, hogy későn érek, vállalom. Talán a férjem is. De most értünk meg PONT ARRA, hogy a legjobb hatással legyen az életünkre, hogy felelősségteljesen várhassuk őt, hogy nagyon szeressük, és mindent megadjunk neki.

2014. aug. 21. 13:54
 5/14 anonim ***** válasza:
Te még nagyon fiatal vagy. Nem érdemes más példáját figyelni, csak a saját igényiteket figyelembben tartani. Akiknek a példáját nézted sokan 25 év körül ismerekedtek meg egymással. Ahogy idősödnek az emberek egyre kevésbé érzik jogosnak rabolni egymás idejét sokáig komoly szándék nélkül. Egy 35 évesen ismerkedő pár még gyorsabban szokott dönteni gyerekvállalásról és összeköltözésről.
2014. aug. 21. 13:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, nyilván mindenki máshogy működik. Nagy előny, hogy ha a gyerek egy 10 éves, jól működő kapcsolatba érkezik, akkor már ismeritek azért egymást. Valószínűleg nem tartogat a másik sokkoló meglepetéseket (iszogat, néha eljár a keze, stb.). A gyereknek is jobb lesz így, ha két biztos pont közé érkezik, azért, mert várják, meg lesz neki minden teremtve ahhoz, hogy tisztességben felnőjön.

Nyilván más az üteme azoknak, akik a harmincas éveikben jönnek össze, és szorítja őket az idő, mint nektek, akik tini korotok óta ismeritek egymást.

Csináljatok mindent úgy, ahogy nektek jól esik.

2014. aug. 21. 13:55
 7/14 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi gond ezzel. Nekünk is csak most jön a gyerek 9 év után. Legalabb tudod hogy nektek ketten is jó együtt és nem csak a gyerek tartja össze a kapcsolatot. Nagyon sokan csak azért nem válnak el mert akkor a gyerek sérülne és inkább együtt maradnak.
2014. aug. 21. 13:59
 8/14 anonim ***** válasza:
A másik kérdésben harmincon felüli párról volt szó. Ti tizenévesen ismerkedtetek meg, szinte tojáshéjjal a seggeteken. Nyilván meg kell teremtenetek a gyerekvállaláshoz szükséges körülményeket, és ilyen fiatalon, ehhez idő kell.
2014. aug. 21. 14:00
 9/14 anonim ***** válasza:
Mi 7 éve vagyunk együtt, én 27 vagyok a férjem 25. Jó kicsit idősebbek, mint ti, de nálunk egyedül az összeköltözés volt "gyors", fél év után, de a 4. évfordulónkon volt az eljegyzésünk, 1 év múlva esküvő, baba azért nincs, mert még nem sikerült. De szerintem semmiről nem vagytok lemaradva.
2014. aug. 21. 14:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Ahogy az utolsó válaszoló írja: annál a kérdésnél hangsulyos volt az is, hogy 30 körüliek. Ezért teljesen más a ti helyzetetek. Mert aki 28 évesen jön össze a párjával, az 5 év múlva már 33 éves. Aki meg 20 évesen jön össze, az 5 év múlva is még csak 25, 10 év múlva is még csak 30.

Úgyhogy a ti esetekben nem az a lényeg, hogy 25 évesen már 10 éves kapcsolatba vállalnál gyereket, hanem az, hogy gyerekvállaláskor is még zsenge 25 éves leszel. :)

2014. aug. 21. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!