Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Gyerekvállalás hosszú, sokéves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekvállalás hosszú, sokéves kapcsolatba? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdésemet egy másik kérdés ihlette, amiben arra volt kíváncsi valaki, hogy egy 5-éves kapcsolatnak hol kellene tartani. Sokan írták, hogy pár hónap után megvolt az eljegyzés, aztán 1 év múlva lánykérés, utána esküvő, és az 5. évben már minimum 2 vagy több gyerekkel rendelkezett a pár.

Mikor olvastam a válaszokat, kicsit elgondolkodtam az életemen. 23 éves nő vagyok, és jelenleg egy 7 éve tartó párkapcsolatban élek (párom 25). 16 évesen ismerkedtünk meg, és kb együtt "nőttünk fel", megvolt a tiniszerelem, az együtt járás, ott voltunk egymásnak mikor befejeztük az iskolát, életünk első munkahelyei, aztán az összeköltözés. Ma már normális "felnőtt" kapcsolatban élünk, 4 éve élünk együtt, dolgozunk, gyűjtögetünk, közös kassza, tehát úgy gondolom harmonikus kapcsolatban élünk. Házasodni nem akarunk sosem, gyereket viszont szeretnénk, úgy tervezzük, hogy kb 2 év múlva jöhet a baba, addig meg megalapozzuk az életünket: nagyobb lakás, több megtakarítás vész esetére, rendes megbízható autó. Ehhez pont kb 2 év kell, és utána gyerekvállalás. Akkor 25 éves leszek, szóval eddig ezt teljesen normális elképzelésnek tartottam.

De miután elolvastam a kommenteket, elgondolkodtam, hogy úristen, hiába leszek még csak 15 éves, mikor szülök, de addigra már egy majdnem 10 éves kapcsolatban leszek! 10 évig kettesben voltunk, és utána családot alapítani? Hiába leszünk még akkor fiatalok a korunkat tekintve, de nem késtünk el egy kicsit? Fogja befolyásolni a kapcsolatunkat vajon a gyerek? Úgy értem, akik megismerkedésük után hamar, 1-2 éven belül gyereket vállaltak, azok eleve úgy "értek össze", hogy ott volt a gyerek, mi meg már együtt leszünk 10 éve, mire jön (vagy jönnek), és félek, hogy előbb kellett volna, talán negatívan fog hatni ez az életünkre? Elrontottuk vajon? Ti mit tartotok egészségesnek gyerekvállalás szempontjából? Akik hosszú kapcsolatba vállaltak gyereket, volt valami negatív kihatása az életetekre?

2014. aug. 21. 13:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

A kérdésedet olvasva nagyon magamra ismertem, ezért leírom nálunk hogy ment/megy:

Én 15 voltam mikor megismertem a (mostmár) férjemet. Ez 11 éve volt. Ez alatt az idő alatt rengeteg mindent átéltünk kettesben. Főiskola, első munkahely, összeköltözés, esküvő, nyaralások, bulik satöbbi.

Jövő hónapra várjuk az első gyermekünket :)

Semmit sem csinálnék másként!!! Nekem/nekünk így volt jó. Minden idejében történt, szépen lassan lépegettünk a lépcsőfokokon.

Hamarosan már hárman leszünk, és nagyon várom!!! Valószínüleg már nem ér meglepetés a férjem részéről. Kiismertem Őt, tehát tuti nem fordul elő, hogy mit tudom én kiderül, hogy baltás gyilkos :D

2014. aug. 21. 14:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem leszel elkésve semmiről. A ti kapcsolatotoknak az a baja, hogy évek telnek el fejlődés nélkül, nincs előrelépés.

Az esküvő és házasság ugyanilyen lépés, az összetartozást jelenti. Én a helyedben nem hagynám ki, már csak a gyerek érdekében sem.

2014. aug. 21. 15:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
én nem látom az ellentmondást amiről beszélsz. mivelhogy a másik kérdésben az 5 év után már többgyerekes párok egyértelműen felnőtt fejjel, nem tizenévesen jöttek össze, szerintem. ahol tiniszerelemből lett házasság, ott meg nyilván nem 5, sokkal inkább 10 év alatt történik meg, általában. mivel ilyenkor nem csak arra kell "várni" hogy egymást igazán megismerjék a párok, hogy tényleg akarják-e ilyen mértékig összekötni az életüket, hanem, gyakorlatilag azt is ki kell várni hogy egyáltalán felnőjön a pár. amúgyis, kb mennyi értelme van két életet összehasonlítani? gondolom a terveiteket azért szőttétek, mert saját belátásotok szerint az lenne nektek az ideális, nem? akkor meg?
2014. aug. 21. 15:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerény véleményem szerint sokkal jobb hosszabb kapcsolat/házasság után gyereket vállalni. Nagyon fontosnak tartom, hogy a pár éljen minél többet kettesben. Akik élettársakként akarnak egész életükben élni azok úgy, akik összeházasodnak, azok a házasság után is legyenek kettesben eleget.

Fontos hogy ne a gyerek tartsa össze a kapcsolatot. Ahogy itt már más is írta...

Mert ha megtörténik amit nem kívánok senkinek..., de megtörténhet, hogy gyerek nélkül maradtok, akkor csak az lesz hogy kettesben örökre. És ha nem tudtok kettesben élni hosszabb távon, akkor annak szakítás a vége. Tehát ne azért legyetek együtt, hogy majd egyszer gyerek is lesz....egymásért legyetek együtt elsősorban! Mert szeretitek egymást!!!

Nem egy ismerősöm van akik 2-3 éven belül vállaltak babát és egyik sincs már a párjával. Az egyik volt házas, elváltak pár hónap házasság és a második gyerek születése után, a másik kapcsolatban volt.

Nálunk ez úgy alakult, hogy a húszas éveinkben jöttünk össze a férjemmel. Én 24 voltam, ő a 21-et töltötte. 1 hónap után megvolt az eljegyzés, az évfordulónk előtt összeköltöztünk, és 6 hónap együtt élés (összesen 1,5 éves kapcsolat) után összeházasodtunk. Én 25, a férjem 22 éves volt akkor.

A tervezgetés nálunk nem jött be:) Az eredeti menetrend az lett volna, hogy akkor vállalunk babát, ha betöltöttem a 30-at. Most 28 éves vagyok, a férjem 25, de úgy néz ki egyáltalán nem tudunk gyereket vállalni. Szóval nagyon görcsösen se jó tervezni, mert beüthet valami gebasz, aztán csak pislogsz, hogy ennek nem így kéne lennie, és nagy pofára esés lesz....Persze mi ezt elfogadtuk. Nem volt könnyű, főleg nekem...., de beletörődtem, és igyekszem a pozitív oldalait nézni a gyerektelenségnek:)

Kívánok annyi gyereket nektek amennyit csak szeretnétek, de szerintem jobb így, mint rövid kapcsolatba. Nem vagytok lekésve semmiről.

Ja és igen, természetesen sokat fog változni a kapcsolatotok, hisz egy kis emberke lesz mindig körülöttetek:), de hogy jó vagy rossz irányba, az rajtatok múlik:)

2014. aug. 22. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!