Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire akarod birtokolni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire akarod birtokolni a párodat? Mit gondolsz a megcsalásról? (hosszú, elmélkedős)

Figyelt kérdés

Már nagyon rég gondolkozom azon, hogy miért akarjuk irányítani és birtokolni azt, akit a legjobban szeretünk. Vőlegényem van, aki minden gondolatomat ismeri, és kölcsönösen szerelmesek vagyunk egymásba, 2 éve együtt élünk, tiszta idill. Úgy érzem, hogy szeretem őt annyira, amennyire csak lehet, vele akarok lenni, és közben a legjobbat akarom neki. És ebbe az is beletartozik, hogy ha ő valaki mással érzi jól magát, akkor nem tiltom, nem féltékenykedem. Félreértés ne essék NEM nyitott kapcsolatról van szó, csak arról, hogy nem akarom őt irányítani - mindent elmondunk egymásnak, mert ez mindkettőnknek jól esik, és úgy érzem, semmit nem tilthatnék meg neki, amit szeretne - ő nem a tulajdonom, hogy irányítsam, zsaroljam, ha nem úgy tesz, ahogy én akarom. Szeretem őt annyira, hogy ne ítéljem el azért, amire vágyik, vagy amit tesz - én is emberből vagyok, hogy ítélkezhetnék bárki felett is?

Ez persze puszta elmélet: én csak őt kívánom, mert nekem a testi élvezethez lelki kapcsolat kell, mert hozzá vonzódom, és ő is ugyanezt vallja. De semmi bajom nem lenne vele, ha megnézne egy szép lányt, és azt is kezelni tudnám, ha úgy gondolná, mással is le akar feküdni. Nem zavar, akármit tesz, mert tudom, hogy hozzám akar hazatérni, engem szeret. Ha nem így lenne, akkor tudnám hogy mással boldog, és ennek örülnék, mert szeretem őt.

Emellett olvasgatom itt a kérdéseket, és azt látom, hogy (nemtől függetlenül) - szinte mindenki azonnal válást javasol megcsalás esetén, és semmilyen szinten nem elfogadható, ha a egyik fél akárcsak elismeri a vonzalmát valaki más iránt. A szeretetből fakad ez az irányítási, birtoklási vágy? Vagy az emberi természet része? Valami hibás bennem, hogy nem érzek ugyanígy? Vagy csak rossz gondolatmenettel ámítom magam?

Mit gondoltok, és ti hogyan vélekedtek erről? Mit tennétek, ha a párotok mással akarna lenni, miközben titeket szeret?

2014. okt. 1. 01:11
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Szeretném tudni, kinek csípte a szemét annyira a válaszom, hogy töröltette azt.
2014. okt. 22. 09:10
 32/38 anonim ***** válasza:
Én külföldre költöztem a párom miatt. Nagyon nehéz volt és most is nehéz, karrierem volt otthon, hiányzik a családom, de 2 év után dönteni kellett. Az eszérvek segítettek a döntésben: mivel neki nagyon jó munkahelye és nagyin jó fizetése volt külföldön, ami az enyémnek pontosan az 5szöröse volt, nem volt kérdés, ki fog költözni. Bár nulláról kellett mindent kezdeni, munkahely akadt, a családomat pedig sűrűn meg tudom látogatni. 2 év távkapcsolatnál többet nem bírtunk volna ki, megterhelő volt mint lelkilg, mind anyagilag a sok oda-vissza. Ő nem erőltetett, nem siettetett, és valóban egy adott pontban nagyon azt éreztem, hogy mennem kell, mert szeretném, ha mindig együtt lennénk. Nem bántam meg, bár ismétlem, nagyon nehéz volt megszokni, illetve még nm is szoktam meg.
2014. okt. 23. 00:08
 33/38 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, elnézést, rossz kérdéshez írtam be a választ :)))
2014. okt. 23. 00:08
 34/38 Springer Botond ***** válasza:
0%

Mennyi állszent ember... :/

Egyetértek a kérdezővel.

Olvasgassatok, okuljatok, és főleg ne középkori dogmák szerint gondolkodjatok:

[link]

Aki egy működő párkapcsolatból, vagy házasságból kiszáll csak azért, mert a párja mással szexelt az meg is érdemli. Idióta.

2016. jún. 4. 17:38
 35/38 Tom35 ***** válasza:

Szerintem akkora bullshit ez az egész téma. Magamat ismerve pl azért nem dugnék félre, mert mi van, ha beleszeretek az illetőbe? Jaaa, aha, hogy ezt nem tudom irányítani? Hát nem, szerintem az érzelmeket nem nagyon lehet. Max elfolytani de az kinek jó?

Ha szeretem a páromat akkor azért nem dugók félre, mert nem akarom elveszíteni. Nem, nem azért mert elhagy. Azért mert én szeretek bele másba és már nem ő lesz akivel mindig együtt akarok lenni. Hát ezért.

2020. febr. 13. 19:10
 36/38 Tom35 ***** válasza:
Hogy a szeretet az ami birtokol? Áh, dehogy! Az ösztönök! A férfi minden nőt birtokolni akar, a nő meg azt az egy pasast, akitől jobb esteben gyereket akar. Hát ennyi a nagy titok.
2020. febr. 13. 19:15
 37/38 anonim ***** válasza:
76%

Ez az internet átka, hogy bárki feltöltheti az agyrémeit. Mára divat lett minden, egyébként tök normális dolgot pejoratív jelzővel felcímkézni. Ilyen a birtoklási vágy is. Pedig a szerelem (az igazi szerelem) önző dolog. A páromtól akarok kapni mindent, és neki akarok adni mindent. És még valami!

Tudjátok, ha valami az enyém, akkor azt megvédem. Ha a hazámról van szó, azt, ha a páromról, akkor azt, ha a gyerekemről, akkor azt. Ma senki nem akar birtokolni senkit és semmit, mert a birtoklás egyben felelősséggel is jár, attól meg mindenki viszket és mindenki menekül. Néhány éve Berlinben muszlim férfiak csinálták a ramazurit. Német nőket molesztáltak, stb. 30-40 évvel ezelőtt a német férfiak úgy szétkapták volna őket, mint Floki a lábtörlőt. Most meg simán hagyták! Miért is? Mert a szerelmét megvédené a férfi, de ilyen ma divatos néhány hetes ágybetétért nyilván nem kockáztatja a testi épségét.

2020. febr. 14. 12:18
 38/38 Tom35 ***** válasza:
Miguel, tökre igazad van. Kényelmesebb is ha a párok nem szakítanak, mert jobb a langyos kakiban, az melegít, nem kell megjavítani, de ki se kell szállni belőle, inkább megy a dolog jobbra-balra. A partnereknek így nincs is értéke egymás szemében, nem kell megvédeni, majd úgyis lesz még mellette más. Ez a mai világ rohadtul ki van fordulva. Komolyan mondom, néha már nekem kínos ha azt merem mondani hogy monogám vagyok (pasi létemre), na meg hetero.
2020. febr. 14. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!