Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házaspárok, nektek hány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házaspárok, nektek hány gyereketek van? Akik csak egy gyereket vállaltak, Ti megbántátok hogy nem vállaltatok többet vagy sem?

Figyelt kérdés

Szerintetek milyen egykének lenni?

Hogy viselte a gyereketek, hogy egyedüli gyermek?

2014. okt. 16. 13:33
1 2 3
 11/24 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

ma 13:41!

Linkelnél egyetlen cikket/könyvet/értekezést arról, hogy az egykeként felnőtt emberek antiszociálisak maradnak mindörökké?

Én egykeként nőttem fel, és köszönöm, 25 év után is remekül működik a házasságom. Marhaság amit írtál.

2014. okt. 16. 14:04
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
Nekem van testvérem, nagyon jó a viszonyunk gyerekkorunk óta, segítjük egymást az életben. A baráti körömben több ilyen testvérpár is előfordul, ilyen esetben ajándék a testvér. Az egykék és a rossz testvéri kapcsolatban élők nagyon irigylik a bizalmas viszonyunkat. (Onnan tudom, hogy sokan mondták.) Viszont legnagyobb részt a szülőkön múlik, hogy milyen felnőtt lesz a gyerekből. Valóban veszélyes, ha úgy nevelik az egyke gyereküket, hogy elkényeztetik, és emiatt egész életében csak elvárásai lesznek mások felé, adni nem szeret semmit. A testvér viszonyt is nagyon el lehet rontani, ha különbséget tesznek a testvérek között, vetélkedésre buzdítják őket, vagy egyszerűen csak elhanyagolják az egyiket. Nekem több gyerekem lesz, mert szeretném, ha neki is lenne az életében egy jó testvér, ami a legnagyobb ajándék, amit adhatok a gyerekemnek. Bízom benne, hogy okultam annyit a környezetemből, hogy tudom, milyen hibákat nem szabad elkövetni. Egyébként pedig egy egykét szerintem lehet jól nevelni, főleg, ha vannak mellette unokatestvérek, érzelmileg inkább az ellenséges testvéri viszonyban felnőtt gyerekeket látom problémásnak. A gyűlölködő testvér (nem az, akit ok nélkül gyűlölnek) általában a többi emberben is konkurenciát lát és nem képes önzetlenül szeretni.
2014. okt. 16. 14:19
 13/24 anonim ***** válasza:
3as: ideírnék valamit, de kitiltanak örökre, szóval gondold ide!!!!
2014. okt. 16. 14:25
 14/24 anonim ***** válasza:
80%

Én egyke vagyok, de mindig is vágytam testvérre.

A szüleim 3 gyereket terveztek. Apukám még mindig nem akar arról beszélni, hogy miért csak én lettem. Fájó téma.(akkori gazdasági és politikai háttér miatt)

A szüleim idősek és ha ők nem fognak élni, nekem a férjemen kívül senkim sem lesz a világon. Nagyon rossz érzés!

Én mindenképp több gyereket szeretnék vállalni!

2014. okt. 16. 14:26
 15/24 anonim ***** válasza:
60%

"Kedves" 3. válaszoló!

Szerinted ugyan én egy önző dög vagyok, de azért mégis megosztom veled, mert az élettől nagy pofont fogsz még ezért kapni: hiába hiszed magadról, hogy te tökéletes vagy, nem vagy, sőt, egy beszűkült, csőlátású, kritizálni és okoskodni nagyon jól tudó idióta vagy!

Kedves kérdező!

Bocs azért, amit fent írtam, de muszáj volt.

Én egyke vagyok, kiskoromban nagyon nem érdekelt a tesótéma, de most "majdnem" felnőttként már nagyon rossz, hogy nincs mellettem valaki, pedig láttam/látok rossz testvérpárokat is, és a családomban is igen sok az egyke, akiknek sosem hiányzott testvér, vagy legalábbis nem mondták.

Ugyanakkor nem nekünk kell eldönteni, hogy hány gyereketek lesz! Sokat számít az, hogy milyen anyagi helyzetben lesztek, milyen óvodák/iskolák vannak a környéken, milyen szórakozási lehetőségek (nem feltétlenül olyan, ahol tizenévesen s...részegre ihatják magukat, de kisgyereknek akár tánctanfolyam, nyelvtanfolyam, milyen táborok vannak a környéken, stb.), hiszen ha esetleg egyke lesz, valamivel le kell foglalni, mivel gondolom mindkét szülő dolgozni fog. Illetve lehet, hogy nem fogjátok túl jól bírni (nem rosszból írom, de van akinek egy gyerek után bőven elege lett a sírásból, a kevés pihenésből, abból, hogy állandóan figyelni kell rá, aggódni kell miatta, stb.) Remélem ti nem lesztek ilyenek, de előre nem tudhatod, hogy hogy fogod bírni.

2014. okt. 16. 14:42
 16/24 anonim ***** válasza:
52%

Nekünk maximum egy gyerekünk lesz, azért, mert ennyit tudunk majd megengedni magunknak a mai helyzetben, hacsak valami csoda folytán addig meg nem gazdagszik az ország.

Tisztességesen akarunk gyereket nevelni, így, egy plusz fő az, akit rendben (nem fényűzően) el tudunk tartani.

Vőlegényem 3-at szeretett volna világ életében, de ő is tisztában van vele, hogy ez csak álom marad.

3-as válaszolónak: képzeld, az én apám is mérhetetlenül önző, követelőző, egocentrikus ember. Képzeld, van testvére. Ráadásul ő a ksiebb, szóval azt sem mondhatod, hogy azért ilyen, mert egy ideig egyke volt. Szóval a példád és az eszmefuttatásod semmit sem ér.

Attól, mert a te apád nem jó ember, attól még az, hogy egyke, ezzel nem áll korrelációban.

Képzeld el, én is egyke vagyok. Nem vagyok önző, kérdés sem votl, hoyg amint összeköltöztünk az (akkor még) barátommal közöskasszára menjünk (én keresek többet), PS3-at vettem neki karácsonyra (amire kb a gatyám rámént, és túlórapénzből vettem, szóval karácsony előtti szombatjaimat arra fordítottam hogy dolgozzam neki egy játékért), én meg kaptam tőle egy köntöst. De ez vot a legédesebb ajándék életemben. Nagyon hálás és önzetlen természet vagyok, pedig nem volt testvérem soha.

Szóval ennyit az elméletedről. Még mielőtt felcsapsz pszichológusnak egy kicsit gyakorolj! :D

2014. okt. 16. 14:51
 17/24 anonim ***** válasza:
62%

Hát igen, sok más válaszolóval egyetértve, úgy gondolom, hogy az aki azt gondolja, hogy aki egyke az gőgös és önző is, hát az egy végtelenül ostoba ember. Ugyanis NEM attól függ az ember jelleme, személyisége, hogy van-e testvére, vagy nincs. Elég szánalmas, ha valaki felnőtt korában így gondolkodik. Vélelmezem azért, mert neki négy gyereke van és így akarja a saját igazát bizonygatni. Pedig mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy egy, több gyermeket vállal, vagy akár egyet sem. És nem szabad, senkinek sincs joga elítélni, megítélni ezért senkit, sem az olyan gyerekeket, akik egykeként nevelkednek, vagy akik nagy családban.

A kérdezőnek válaszolva pedig én olyan családból származom, ahol hárman vagyunk testvérek, nekem viszont egy gyermekem van, soha nem is szándékoztam többet vállalni és egyáltalán nem bántam meg ezt a döntésemet. Sokszor és sokat gondolkoztam ill. gondolkoztunk a párommal rajta, és ezt gondoltuk a legjobbnak. És most már így 12 évvel a gyermekem születése után úgy gondolom, hogy jól döntöttem.

2014. okt. 16. 14:58
 18/24 anonim ***** válasza:
74%

Hát én 3 gyerek közül vagy a legnagyobb és bevallom becsülettel önző vagyok. Hogy miért? Mert egész gyerekkoromban az ment, hogy ha kaptam valamit osszam meg a testvéreimmel. Sose volt olyan, hogy az enyém. (vagyis volt, amíg az testvéreim meg nem születtek) Miután érkeztek a tesók rám már nem volt elég figyelmük a szüleimnek, mert sose voltam problémás gyerek a testvéreimmel ellentétben így egy időben hihetetlenül depressziósnak éreztem magam, hogy engem senki se szeret, senkit se érdekel mi van velem. Mindig nekem kellett példát mutatni és a nagynak lenni. Ha eltanultak tőlem valami hülyeséget én is kaptam, mert ahogy a jó dolgaim meg kellett osztani, hogy a büntetés is általában kollektívan kaptuk.

Gyerekkorom óta gyorsan eszem, eldugom az édességet ("raktározok"), gyűjtögetek tök felesleges dolgokat, mert elmondhatom, hogy az enyém. Most párkapcsolatban tanulom azt, hogy kell önzetlennel lenni magamtól, mert most már igényem is van rá, hogy az legyek, de nehéz... Pedig a szüleim próbáltak egyenlőséget tartani köztünk, de egy dolog az elmélet és más a gyakorlat.

2014. okt. 16. 15:01
 19/24 anonim ***** válasza:

Az hogy valaki egyke ,nem feltétlenül jelenti azt ,hogy elkényeztetett ,irígy stb ... Hiába van testvér .. egyáltalán nem tudni milyen kapcsolatot fognak egymással majd ápolni. Éppen annyira lehet rosszat is ,mint amennyire jót .

Egyébként én is egykeként nőttem fel ,nem vált hátrányomra,nem voltam (lettem) irígy ,elkényeztetett stb , viszont gyerekkoromban sem könyörögtem tesóért ... Ma már úgy gondolom ,jó lett volna ha mondjuk egy nagyobb tesóm ... egy nővérem ;vagy egy bátyám ,de így alakult . Mára saját családom van ,egy lányunk . Beszéltünk róla ,hogy majd lesz tesó .. de nem tudjuk mikor . 33/N

2014. okt. 16. 16:25
 20/24 anonim ***** válasza:

legjobb barátnőm egyke, és fiatal kora ellenére (18 éves) 2 éve boldog párkapcsolatban él, mi 6 éve vagyunk barátnők, és semmit nem tudnék ráhúzni az egykéket általánosan szidó dolgoktól. végtelenül önzetlen, gyakran meghív engem dolgokra, mert ő kap pénzt otthonról, én néha kaját se, és a gimnáziumi osztályban eddig neki volt a leghosszabb párkapcsolata. az hogy ki lesz egy önző féreg, nem az határozza meg, hogy hány testvére van, hanem az alapjelleme.

a kérdezőnek: nekem 2 testvérem van, néha elképzelni se tudom az életemet nélkülük, néha szörnyen rossz viszonyban vagyunk, ellenem fordulnak, és azt kívánom, bárcsak egyke lennék. a legjobb barátnőm meg ahogy mondtam, egyke, néha hiányzik neki egy testvér, de általában jól megvan egykeként. nem lehet előre megmondani, mi lesz a jobb, illetve mindennek van előnye és hátránya is. azt tanácsolom, ha ilyen döntés előtt álltok, hogy azt vállaljátok be a pároddal, ami mindkettőtöknek szimpatikus, így hosszútávon helyt tudtok majd állni, akárhány gyereketek is van.

2014. okt. 16. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!