Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hazassagban hogy oldjatok meg ezt a kerdest?
Igaz nem vagyunk hazasok de valaszolok
En tablettat szedek ( Qlaira) ebben nincs olyan sok hormon. Nekem kb 3 eve szednem kell,mert nagyon rendszer telen a menzeszem,es cukorbeteg is vagyok.. Egy cukorbetegnek nehez teherbe esni,es a hormonja is felvan borulva.. de sokszor nem jon meg vagy kimarad gyomorgorcsom van.... Gumit nem hasznalunk csakis tabit... Nincs tole bajom ( hala istennek,le is kopogtam:D).
évekig tablettáztam, de aztán abbahagytam, éreztem magamon, hogy nem tesz jót a sok hormon. nálunk az óvszer sem vált be, páromat nagyon elszorítja, egymás után többször szakadt, stb.
most már majdnem egy éve megszakítással védekezünk, így a legkényelmesebb. (mindemellett persze átbeszéltük, hogy akkor sem történik tragédia, ha becsúszik a baba.)
Persze, itt mindenkinek kiszakad meg tabletta mellett marad terhes :D Jó vicc. Miért fáj bevallani, hogy szrtak a védekezésbe?
Mi óvszerrel toljuk (3 különböző fogamzásgátló sem használt, plusz kinyírta az amúgy is romos hormonháztartásom), soha nem volt baj, pedig elég durva meneteink vannak.
Fogamzásgátló tablettával. Mivel ez MEGFELELŐ alkalmazás mellett mindössze 0,3 hibaszázalékos, én megbízhatónak tartom.
A tabletta melletti terhességek 99%-a nem megfelelő szedésnek köszönhető, így valóban 10-ből 1 teherbe esik a statisztikák szerint. Ez nem feltétlen szándékos, hanem pl. tudtán kívül is kaphat olyan gyógyszert mellé egy betegségre, ami csökkenti a hatását.
Viszont ha megfelelően szeded és mindenre odafigyelsz, akkor nagyon minimális az esélye, hogy gond legyen.
Ha semmiképp nem akarnánk gyereket, akkor valószínűleg még alkalmaznánk kiegészítő védekezést mellette, de anyagilag jól állunk, problémát nem jelentene, csupán későbbre tervezzük, ezért védekezünk.
"Persze, itt mindenkinek kiszakad meg tabletta mellett marad terhes :D Jó vicc. Miért fáj bevallani, hogy szrtak a védekezésbe?Persze, itt mindenkinek kiszakad meg tabletta mellett marad terhes :D Jó vicc. Miért fáj bevallani, hogy szrtak a védekezésbe? "
"3 különböző fogamzásgátló sem használt"
Ez a ketto csak szerintem uti egymast?
Amíg gond lett volna egy terhesség, addig pharmatex-et használtunk, aztán kényelmesebb volt a megszakítás mint kivárni a gyógyszer elolvadását (persze megbeszéltük, hogy ha becsúszna a gyerek az sem gond).
Mikor megtudtuk hogy a betegségem miatt nem lehet soha gyerek, nem védekezünk mert minek... Nincs gyerek se így se úgy. Valószínűleg régebben is problémáim voltak, ezért se esetem teherbe pl pharmatexxel, amire sokan panaszkodnak, hogy nem biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!