Hogyan oldjátok meg a házasságban, vagy csak sima együttélésnél?
Mondjuk ki fizeti ki a villany, telefon számlát stb?
Tehát mondjuk hogy egyik hónapban az egyik fél fizeti , másikban a másik? Vagy esetleg van egy közös számla amiről levonják a pénzt?
Ez mindenkinek igény szeriont van, sokan a közös kasszára esküsznek, sokan meg a külön kasszára.
Miután elváltam a férjemtöl, kijelentettem soha többet nem leszek senkivel sem közös kasszán. A férjem szó szerint szorta a pénzt, a végén mindent elvitt amit közösen vettünk, meg a mkit az anyáméktól kaptunk abból is. (az ö családja egy darab ágynemü garnitúrát adott össz vissz)
Szóval a mostani férjem egy igen spórolós ember, aki még ráadásul igen jól is keres. Míg nem volt munkám közös kassza volt, ezt megbeszéltük, aztán ahogy elkezdtem dolgozni, nyitottunk egy közös számlát, mindkettönknek van kártyája és internetes hozzá férése. Erröl vonják a rezsit, erröl tankolunk, erröl, veszünk minden kaját, ezzel fizetünk az étteremben, és erröl vásárlunk mindent ami a háztartásba kell és nem drága. Ha nagyobb dolgot, pl bútort elektronikus dolgot veszünk akkor eldöntjük ki veszi és az fizeti. Mindenki saját számlájáról veszi a ruhákat, vagy amit magának akar, pl PS§ játékok, DVD, CD ajándék a saját rokonainknak.
Teljesen megegyezünk és mindkettönknek kényelmesebb ez.
mivel nekünk nincs közös számlánk, így én fizetem az egész rezsit+telefont, a férjem pedig a lakáshitelt. (mondjuk a lakás az övé) a rezsi 2szer annyi, mint a hitel amúgy.
a maradék(nem sok) közös.
rezsit én, kaját egyéb háztartáshoz szükségeseket ő.
így egyeztünk meg, működik. ami ezen felül marad, az a zsebpénzünk :)
szerintem külön kasszával is lehet boldogan élni, semmi kedvem évek, vagy évtizedek után azt hallgatni esetleg, hogy élősködtem rajta, vagy azt érezni, hogy ő használt ki engem...
22l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!