Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » El kellene válni, ha ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El kellene válni, ha ennyire elbeszélünk egymás mellett? Nagyon összevesztünk, elment.

Figyelt kérdés

Már egy ideje súlyos problémákkal küszködünk, sok a félreértés, a meg nem értés, a sérelem. Nemrég a válás is szóba került. Egy hete beszélgettünk egy nagyot, szépen el tudunk mondani a problémáinkat, és megegyeztünk, hogy adunk még esélyt magunknak, és mindketten megpróbálunk odafigyelni jobban a másikra.

Az elmúlt egy hát csodálatos volt. Nagyon szépen voltunk együtt, kicsit felizzott megint az, ami hiányzott, és mindketten igyekeztünk.

Ma este készítettem a vacsorát, már minden össze-vissza volt, a 20 hónapos kisfiúnk meg már nyűgösködött, hogy éhes. Próbáltam sietni, és már csak a tartármártást kellett megcsinálnom, kisfiam meg láb alatt. Megkértem, hogy legalább addig vigyázzon a kicsire, amíg ezt összedobom, és megvagyok. Kb. egy perc múlva azt látom, hogy a kicsi ül a pultnál, kezében egy éles kés, amit pont a nyaka felé tart és hadonászik vele, férjem meg sehol. Úgy ugrottam oda, és vettem ki a kezéből, ő meg akkor jött ki a szobából. Nekem eldurrant az agyam, és rákiabáltam, hogy hol voltál? Mondta, hogy bevitt valamit a szobába. Ideges lettem, és mondta, hogy ennyit nem lehet rábízni. Erre ő kiakadt, hogy milyen hangnemben beszélek vele. Na ott bennem kiakadt a biztosíték, és - amit most mmár nagyon bánok, hogy a gyerek előtt - de kiabáltam.

A közös vacsorából semmi nem lett. A gyereket megetettem, megfürdettem, közben ő nyomta a hátamba bele, hogy ő kiteszi értem a lelkét, én meg ennyire vagyok hálás, hogy így beszélek vele, egész héten a kedvemben akart járni, én meg napok óta arrogáns vagyok. Akkor már nagyon fent volt a pumpám, és hiába kérdeztem, hogy miben voltam arrogáns, nem válaszolt, csak hajtoatta, hogy így beszéltem vele most is, én meg már majdnem sírtam, hogy a gyerek életét veszélyeztette, és 2 percet kértem tőle, hogy figyeljen rá. És ha neki ennyire sz@r velem, hogy én is a lelkemet kitettem a héten, és tegnap pl. tök szerelmesen aludtam el egy gyönyörű családi vasárnap után, ő mégis arrogánsnak tart, akkor jobb, ha tényleg hagyjuk ezt az egészet.

Mire kijöttem a fektetésből, elment. Írt egy sms-t, hogy a héten költözik.

2014. okt. 6. 21:13
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Hogy vagy?

Az a baj, ha megbocsájtasz, és megpróbáltok túllépni rajt, bármikor újra előfordulhat. Lehet, hogy törekszik a normális viselkedésre, de jön egy probléma, és milyen megoldást keres? Jól beiszik, agresszív. Ettől akarsz félni egész hátralevő életedben? Sajnos ígérhet fűt-fát, ha nem tudja betartani, nem tudja a megfelelő módon kezelni a problémákat. Nehéz döntés ez így, mert ha mindig így viselkedne, nem kérdés. Így viszont nagy dilemma. Egyik rokonom férje járt hasonló cipőben. Lassan 20 év házasság után válik tőle, pedig már az esküvőjük után 1 héttel megverte, mert részeg volt.

A gyerek persze, hogy szereti az apját, de biztonságra van szüksége. Ha úgy döntesz adsz neki esélyt, vidd orvoshoz. Ne adj választási lehetőséget neki, vagy megy orvoshoz, vagy válás. Ne engedd tönkretenni az életeteket! Ha meg hasonló történne, már ne gondolkozz a váláson. (Én meg is próbálnám provokálni rövid időn belül, de úgy rendesen kiakasztanám, hogy lássam, hogy viselkedik, tudja e tartani,hogy semmilyen helyzetben nem az ivás/agresszivitás a megoldás.)

2014. okt. 8. 09:05
 32/37 A kérdező kommentje:

Tegnap este itt volt, és fektetés után váltottunk még pár szót. Sírt, össze volt törve. Már majdnem elgyengültem, amikor eszembe jutott, hogy már hányszor adtam újabb és újabb esélyt, ezt most már nem tehetem meg, és elküldtem, hogy aludjon máshol. Láttam a gépén, hogy alkoholproblémákkal kapcsolatos szakemberek után nézett. Tegnap összetörve mondta, hogy ő is azt hitte, hogy túl van rajta, és azt már belátta, hogy a múltban problémája volt az alkohollal, de most nyugodt volt, hogy már nem. De jön egy pillanat, hogy kiakad, és már a piához nyúl. Azt ígérte, hogy ma felkeres valakit, és elkezd egy kezelést vagy pszichológust, vagy bármit amit ajánlanak neki.

Én erre annyit tudtam mondani, hogy remélem sikerrel jár, de azt már nem tudom itt megvárni. Keressen a közelben egy albérletet, és bizonyítson, de ez nem napok vagy hetek kérdése. Nem tudom mi lesz a jövőben...tudom, hogy egy hét alatt nem lehet megváltoztatni mindent, csak azért fáj, mert ez a hét azt mutatta, hogyha figyelünk egymásra, és megpróbálunk dolgozni a problémákon, akkor nagyon jól tudunk családként működni.

2014. okt. 8. 09:12
 33/37 A kérdező kommentje:
A kérdést, hogy hogy vagyok, köszönöm! Rettentő nehéz a szívem, nyom a mellkasom, és sokszor jön rám a sírás. Próbálom feldolgozni, ami történik.
2014. okt. 8. 09:13
 34/37 anonim ***** válasza:
Sok erőt, megnyugvást. Fogod érezni, hogy mikor mi a jó lépés. Szurkolok!
2014. okt. 8. 11:18
 35/37 anonim ***** válasza:
0%

28-as!

Aki alkoholista, az az is marad. Olyan nincs, hogy csak néha alkoholista!Ha időszakonként kijön rajta, bizony annak nevezhető!

2014. okt. 8. 20:09
 36/37 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

jó ideje nem jártam ezen az oldalon, és most látom, hogy több üzenet is jött ezzel a régi kérdéssel kapcsolatban, hogy mi történt azóta, így inkább itt válaszolok, és köszönöm az érdeklődést, jól esik :)

Elváltunk, lassan két éve egyedül nevelem a fiam. Rettentő nehéz időszakon vagyunk túl, most kezdünk kicsit helyre rázódni. Sokáig nyúlt a válás is, nem akart elköltözni, én meg nem tehettem meg, sokáig nem találtam munkát. Ránk járt, könyörgött újabb és újabb esélyért, aztán bántott (csak verbálisan), ha nem fogadtam vissza, sokat alázott stb. Egy évig 3 munkát csináltam párhuzamosan, hogy megéljünk, a kicsit is nagyon megviselte, hogy az apja elment. Próbáltam úgy alakítani, hogy sokat találkozzanak, de odaadni nem adhattam az alkoholproblémái miatt, amik sajnos máig időszakosan fennállnak, ha éppen olyan periódusa van, és ez teljesen kiszámíthatatlan.

Fél éve lett egy jó állásom, most már meg tudunk élni belőle, csak néha kell másodállásokat vállalnom. Elköltöztünk, lett egy szép otthonunk, amibe nem járkálhat már fel apukája. Úgyhogy lassan kezdünk helyre rázódni :)

Még egyszer köszönöm az érdeklődést!

2016. szept. 5. 13:29
 37/37 anonim ***** válasza:
Valahogy éreztem, hogy nem fog megváltozni a két év alatt, ami most már 3 :) Sajnos aki így iszik, az nagyon nehezen lábal ki belőle. Egy kedves ismerőséknél is hasonlóan indult, és kicsit idősebb korára egészen elfajult az ivászata. Azt nem tudom, agresszív volt-e, de lényegtelen, mert napi több liter alkoholt ivott. Tavaly temették el...
2017. júl. 27. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!