Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El kellene válni, ha ennyire elbeszélünk egymás mellett? Nagyon összevesztünk, elment.
Már egy ideje súlyos problémákkal küszködünk, sok a félreértés, a meg nem értés, a sérelem. Nemrég a válás is szóba került. Egy hete beszélgettünk egy nagyot, szépen el tudunk mondani a problémáinkat, és megegyeztünk, hogy adunk még esélyt magunknak, és mindketten megpróbálunk odafigyelni jobban a másikra.
Az elmúlt egy hát csodálatos volt. Nagyon szépen voltunk együtt, kicsit felizzott megint az, ami hiányzott, és mindketten igyekeztünk.
Ma este készítettem a vacsorát, már minden össze-vissza volt, a 20 hónapos kisfiúnk meg már nyűgösködött, hogy éhes. Próbáltam sietni, és már csak a tartármártást kellett megcsinálnom, kisfiam meg láb alatt. Megkértem, hogy legalább addig vigyázzon a kicsire, amíg ezt összedobom, és megvagyok. Kb. egy perc múlva azt látom, hogy a kicsi ül a pultnál, kezében egy éles kés, amit pont a nyaka felé tart és hadonászik vele, férjem meg sehol. Úgy ugrottam oda, és vettem ki a kezéből, ő meg akkor jött ki a szobából. Nekem eldurrant az agyam, és rákiabáltam, hogy hol voltál? Mondta, hogy bevitt valamit a szobába. Ideges lettem, és mondta, hogy ennyit nem lehet rábízni. Erre ő kiakadt, hogy milyen hangnemben beszélek vele. Na ott bennem kiakadt a biztosíték, és - amit most mmár nagyon bánok, hogy a gyerek előtt - de kiabáltam.
A közös vacsorából semmi nem lett. A gyereket megetettem, megfürdettem, közben ő nyomta a hátamba bele, hogy ő kiteszi értem a lelkét, én meg ennyire vagyok hálás, hogy így beszélek vele, egész héten a kedvemben akart járni, én meg napok óta arrogáns vagyok. Akkor már nagyon fent volt a pumpám, és hiába kérdeztem, hogy miben voltam arrogáns, nem válaszolt, csak hajtoatta, hogy így beszéltem vele most is, én meg már majdnem sírtam, hogy a gyerek életét veszélyeztette, és 2 percet kértem tőle, hogy figyeljen rá. És ha neki ennyire sz@r velem, hogy én is a lelkemet kitettem a héten, és tegnap pl. tök szerelmesen aludtam el egy gyönyörű családi vasárnap után, ő mégis arrogánsnak tart, akkor jobb, ha tényleg hagyjuk ezt az egészet.
Mire kijöttem a fektetésből, elment. Írt egy sms-t, hogy a héten költözik.
20+ Ja és ha egyedül keverek valamit, akkor nyilván jobban figyelek a gyerekre is, vagy nem állok be háttal, de szerintem ha odaadod az apjának, aki elméletileg vele foglalkozik, akkor nem fogsz forogni mint a ringlispíl, hogy vajon kitette-e oda neked egy szó nélkül, mert arra gondolsz, hogy
1. csak van annyi esze, hogy nem vagy legalább szól.
2. kibír vele pár percet.
A te életed patyolattiszta és hibátlan,
nem az, de nem szülök egy alkoholistának, bízva, hogy majd megváltozik
Nem szép ezt mondani, de ez ennyi volt.. Jöhet a bíróság, a per, a vagyonmegosztás. A Gyermeket az anyának szokták ítélni.
Az elején nem lesz egyszerű, támaszkodj a szüleidre, barátaidra ha szükséges. Legalább (a bajban) kiderül ki a jó barátod.
Ilyenkor még előjön a:
- próbáljuk meg még egyszer
- adj még egy esélyt
- soha többé nem iszok
stb.
Akkor is tud bizonyítani, ha nem a férjed.
Sajnálom, hogy ez van Nálatok, de figyelembe kell vedd azt, hogy mit akarsz a jövőben Magadnak és a kicsinek!
"nem az, de nem szülök egy alkoholistának, bízva, hogy majd megváltozik"
Másik kérdéshez menjél ez nem az. A kérdező nem egy alkoholistának szült legjobb tudomása szerint. A válaszod ott megalapozott, ahol évek óta iszik az illető és mindig. Ráadásul a terhesség előtt egyáltalán nem volt vele baj, és utána is rövid időre olyan helyzetben. Mivel meg is oldódott és kilábalt belőle, joggal gondolta a kérdező, hogy minden rendben lesz. Nem egy olyan alakról volt szó, aki nap mint nap évek óta a kocsmában hagyja minden pénzét. Egy házasságban a felek nem szedik azonnal a sátorfájukat, ha a másiknak gondjai kezdenek lenni, mivel először megpróbálják megoldani, ami nekik sikerült is eddig.
hát kérdező, így mindjárt másképp fest az egész dolog. Leírhattad volna már az elején, hogy alkoholista a férjed. Fontos tényező.
De ezt tudva, már nem értem amit írtál "...és tegnap pl. tök szerelmesen aludtam el...." Hogy a f@nébe lehet szerelmesnek lenni egy alkoholistába?
Nagyon régen nem volt ilyen jellegű problémánk. Hónapokig egyáltalán nem ivott, azóta meg mértékkel, 1 sör mondjuk, ha kimegyünk szórakozni. Komolyan abban bíztam, hogy túljutott a problémán.
Persze ma már jött azzal, hogy felkeres szakembert és minden meg fog tenni értünk, mert nem veszíthet el minket. Az a szörnyű, hogy a kisfiam odavan érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!