Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha házasságban éltek, az anyagiakat hogy rendezitek? Külön kassza, vagy közös kassza van nálatok?
Kérdező: mi az, hogy elfogy az egyik pénze a hónap végére?
Fentebb már leírtam, hogy mire a saját költőpénzhez nyúlunk, már minden létszükséglet, és bizonyos kényelmi dolgok is (autó, megtakarítás) félre vannak téve.
Ha ezután a hónap végén még többet szeretne az egyikőnk költeni, mint amennyije maradt akkor a) ott van a saját megtakarítás az előző hónapokból b) megveszi a következő hónapban c) kivesz a közösből, és pár hónappal később visszateszi. Nem egy nagy ördöngősség.
Közös.
Kifizetjük, megvesszük, amit kell, aztán ha marad, arra költjük, amit szeretnénk. Ennyi.
Közös kassza, közös bankszámla. Másfél éve vagyunk házasok, egy ideig külön volt a bankszámlánk, de nem azért, mert nem akartuk közössé tenni. Aztán a lakáshitel miatt egy 3. bankhoz szerződtünk, és oda megy a fizeté, GYED, családi pótlék stb. Hó elején kifizetem, átutalom amit kell, a többit meg marad vásárlásra, meg az egyéb dolgokra. A számlát én kezelem, a férjem külön kérte ezt. Egy átlag bevásárláshoz nem kérem az "engedélyét", de a nagyobb kiadásokat átbeszéljük.
Egyébként a véleményem az,
"Ha ezután a hónap végén még többet szeretne az egyikőnk költeni, mint amennyije maradt akkor a) ott van a saját megtakarítás az előző hónapokból b) megveszi a következő hónapban c) kivesz a közösből, és pár hónappal később visszateszi. Nem egy nagy ördöngősség."
És mi van, ha az egyiknek alig marad valami? Akkor a másik éli a világát, eljár ide-oda, költ a hobbijára ő meg otthon kuksol? Vagy az egyik drága, a másik szakadt ruhákban jár? Mert persze, ha mindketten nagyon jól keresnek akkor végülis mindegy, de ha az egyik jobban, a másik meg kevésbé akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!