Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha házasságban éltek, az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha házasságban éltek, az anyagiakat hogy rendezitek? Külön kassza, vagy közös kassza van nálatok?

Figyelt kérdés
2014. okt. 4. 11:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező: mi az, hogy elfogy az egyik pénze a hónap végére?

Fentebb már leírtam, hogy mire a saját költőpénzhez nyúlunk, már minden létszükséglet, és bizonyos kényelmi dolgok is (autó, megtakarítás) félre vannak téve.

Ha ezután a hónap végén még többet szeretne az egyikőnk költeni, mint amennyije maradt akkor a) ott van a saját megtakarítás az előző hónapokból b) megveszi a következő hónapban c) kivesz a közösből, és pár hónappal később visszateszi. Nem egy nagy ördöngősség.

2014. okt. 4. 12:31
 12/19 anonim ***** válasza:
64%

Közös.

Kifizetjük, megvesszük, amit kell, aztán ha marad, arra költjük, amit szeretnénk. Ennyi.

2014. okt. 4. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Közös :) Így nincs az, hogyha az egyikünk kevesebbet hoz haza, akkor menne a "kölcsönkérés". Viszont ehhez is kell némi pénzügyi tudatosság, nem költünk nagy összeget a másik tudta nélkül!
2014. okt. 4. 12:47
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Közös kassza, közös bankszámla. Másfél éve vagyunk házasok, egy ideig külön volt a bankszámlánk, de nem azért, mert nem akartuk közössé tenni. Aztán a lakáshitel miatt egy 3. bankhoz szerződtünk, és oda megy a fizeté, GYED, családi pótlék stb. Hó elején kifizetem, átutalom amit kell, a többit meg marad vásárlásra, meg az egyéb dolgokra. A számlát én kezelem, a férjem külön kérte ezt. Egy átlag bevásárláshoz nem kérem az "engedélyét", de a nagyobb kiadásokat átbeszéljük.

Egyébként a véleményem az,

2014. okt. 4. 12:53
 15/19 anonim ***** válasza:
93%
Előző vagyok még, szóval a véleményem azt, hogy ez egyfajta bizalom nélkül nem működik szerintem.
2014. okt. 4. 12:54
 16/19 anonim ***** válasza:
Közös kassza. Mondjuk mi nem keresünk túl sokat, ami bejön, azt nagyjából feléljük. Így nem is lenne értelme a számolgatásnak, nem tökmindegy, mit ki fizetett, ha a végén úgysincs senkinek semmije? :D
2014. okt. 4. 14:23
 17/19 anonim ***** válasza:
91%
Mi az egyetem ota kozos kasszan vagyunk, bennunk fel sem merult h kulon kellene. Mar az oaztondijakat is osszedobtuk, aztan abbol jartunk enni, bulizni. Az elso evekben nekem volt tobb bevetrl, az utobbiakban halistrn a ferjemnek, sose volt vita, h kinek mi jar:-)!
2014. okt. 4. 14:39
 18/19 anonim ***** válasza:

"Ha ezután a hónap végén még többet szeretne az egyikőnk költeni, mint amennyije maradt akkor a) ott van a saját megtakarítás az előző hónapokból b) megveszi a következő hónapban c) kivesz a közösből, és pár hónappal később visszateszi. Nem egy nagy ördöngősség."

És mi van, ha az egyiknek alig marad valami? Akkor a másik éli a világát, eljár ide-oda, költ a hobbijára ő meg otthon kuksol? Vagy az egyik drága, a másik szakadt ruhákban jár? Mert persze, ha mindketten nagyon jól keresnek akkor végülis mindegy, de ha az egyik jobban, a másik meg kevésbé akkor mi van?

2014. okt. 13. 14:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi van, ha az egyikőnknek elfogyna a pénze? Semmi, ilyen nincs. Az képtelenség, hogy a havi bevétel, a saját megtakarítás is elfogyjon, és a közösből se tudjunk kivenni. Az már azért morbid lenne....
2014. okt. 13. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!