Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza a házasságban. Mi gondoljuk rosszul?
Mit gondoltok rosszul? Ki gondolja?
Ha nektek megfelel, akkor más véleménye miért érdekel?
Van, akinél ez működik, van, akinél az.
Mit gondolsz rosszul?
Nem gondoljátok rosszul, manapság egyre inkább errefelé halad a világ.
Régebben azért volt egyértelmű a külön kassza, mert a nők nem dolgoztak sokat, csak pár évet, ezután kiesett a keresetük, és így is, úgyis egy fizetésből élt a család.
Manapság már a legtöbb nő visszamegy dolgozni és igenis szeretne élni, számolni a pénzével, nem egy közös olvasztótégelyben veszekedni azon, hogy a férj drága coca-colát vesz, a férj szerint meg a feleség gyümölcsleve nem éri meg. Meg az egyik méregdrága sportcipőt akar, a másik meg piperetáskát. Megveszik maguknak a saját pénzükből, és nincs probléma, de még összezördülés sem. Biztos mód az anyagilag problémamentes együttéléshez.
Annyi, hogy a gyed időszakát figyelembe kell venni, és egyébként is arányosan érdemes osztani a költségeket. A közöset és a majdani gyerekekre költendő pénzt minden hónap elején/végén közös számlára utalni, és kész. A maradék meg a külön-külön költőpénz és a közös/egyéni megtakarítás.
Sokkal tisztább, mint az azon való hiszti, hogy ki mennyit és mire költött a "közösből".
Hát sokan megrökönyödnek,ha meghallják (igyekszem titkolni).
Párom a számlákat intézi meg a hitelt, én meg a többit(kaja, tisztítószerek, gyereknek ami kell stb.)
Csak úgy érzem velünk van a hiba, mert az ismerőseink nem így élnek :(
Most jobb! Örülök,hogy nem csak mi látjuk így! Egyébként ez már 8 éve elég olajozottan működik :D
Köszi a válaszokat
Ha nektek így jó, akkor nekem is. :D
Amúgy nem kell senki véleményével foglalkozni. Személy szerint én nagyon nem preferálom a külön kasszát...számomra totál abszurd..de ettől még másnak full jó lehet, szóval nincs olyan, hogy jó vagy rossz... A lényeg, hogy nektek így működőképes legyen. Ennyi.
Oké ez mot gáz lesz, de EZ ROHADTUL NEM KÜLÖN KASSZA. A külön kassza nem azt jelenti, hogy külön számlára kapjátok a pénzt. Hanem azt, hogy minden költséget elfeleztek. Persze minden házasságban borul egyébként egy idő után a tényleges külön kassza, a gyerekek érkezésével meg pláne.
De ti nem vagytok külön kasszán. A legtöbb házasságban igyekeznek úgy "játszani" az anyagiakka, hogy mindkét félre egyenlő teher jusson. Pont ez a közös kassza = munkamegosztás! Ő befizeti ezt, te meg azt. Tulajdonképpen mindketten a másik helyett fizetitek be a költségek felét.
Szóval ez nekem nem tűnik külön kasszának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!