Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tud a férfi egy életen át hűséges maradni a házasságában?
Mostanában nagyon dívik a régi világ romantizálása, de ne tessék elfelejteni, hogy egyrészt akkoriban NAGYON titkolták, ha félreléptek.
A nő is, ha a férje lépett félre, mert félt a szégyentől. Elválni szintén nem illett. Ezért verést, bántalmazást, megaláztatást is tűrtek. Kifelé pedig idilli család.
Manapság kevésbé van meg ez a visszafogottság, lehet válni, jobban ki lehet beszélni a problémákat. Ezért tűnik többnek.
Régen kevesebbet váltak, de többen is maradtak benne iszonyú, szenvedésekkel teli házasságban.
Szóval annyira ne irigyeljük a "bezzeg régen" élt embereket, csak a felszín csillog annyira, akkor is olyanok voltak az emberek, mint most.
Én azt mondom, a kilences (aki az előző ugyebár) nagyon is jól mondta, csak nem kellene kiforgatni, amit mond. Ha érteni akarjátok a lényeget, akkor értitek is, nem kell a szavakon lovagolni. Az, hogy a nőnek van keze, meg szája nem azt jelenti, hogy egyszerűen a nőnek kutya kötelessége a férfit kielégíteni, hogy ne hagyják el, és nem is azt jelenti, hogy a férfinak az kell, hogy minden este le legyen csapolva, mintha valami gennyes ciszta lenne.
Ez a mondat annyit jelent, hogy egy férfi, akivel TÖRŐDNEK sokkal kisebb valószínűséggel fog félrelépni! Ennyi! Nem szájról, seggről, kézről, undorral kefélésről van szó, hanem TÖRŐDÉSRŐL. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy felfogod, hogy ha neked nincs kedved szexelni, attól még nem bűnös/önző/perverz az, akinek van. Ez nem azt jelenti, hogy ha nincs kedved dugni, akkor sz0pd le, hanem azt, hogy LEGYÉL TOLERÁNS!
Ha már a terhesség és a szülés gondjáról beszélünk. A törődés itt azt jelenti, hogy megérted, hogy attól, hogy szültél és bizony kőkemény dolog az, amit véghezvittél, attól még ugyanúgy van egy férjed, aki ezt lelkileg megszenvedte veled, de ezt mindenki leszarja, mert nem ő szült. Ha egyszerűen csak toleránsan állsz hozzá, ha beszélsz vele róla, ha TÖRŐDSZ VELE, akkor már sokkal kisebb eséllyel kacsintgat majd más felé. Egy csomó anyuka teljes testi és érzelmi szükségletét kielégíti a baba, és elfelejtkezik annak apukájáról, akinek azonban nincsenek ilyen hormonális elváltozásai.
Ilyenkor a legkönnyebb arra hivatkozni, hogy anyuka akkora tettet hajtott végre, hogy mindenki az adósa, ezért apukának tessék mosolyogva fizetni azt kamatostul, vagy ha nem tetszik, próbálja ki, milyen kinyomni egy ekkora gyereket. Higgyétek el, sok apuka boldogan megtenné inkább!
Ismét elismétlem: ez nem azt jelenti, hogy még a babázás mellé tessék minden nap tisztességgel lesz0pni a gyerek apját, mert ez jár neki! NEM! Sőt: elképzelni nem tudok megalázóbbat, mintha valami jutalomfalatkaként, vagy szánalomból megdolgozna az asszony. Nem vagyok sem kutya, sem gyerek, sem robot! Annyiról van szó, hogy tessék apukához TOLERÁNSAN hozzáállni, TÖRŐDNI az érzéseivel, beszélgetni vele, szentelni rá időt. És igen: ha van kedved, néha lesz0pni is, nincs abban semmi rossz :).
A lényeg a FELFOGÁS! Az egyik nő azt mondja, hogy ha neki nincs kedve a szexhez, akkor azt jelenti, hogy a pasinak ez rossz, és ő nem akar rosszat tenni, a másik nő pedig azt, hogy ha neki nincs kedve, a pasinak KÖTELESSÉGE ezt megérteni és szó nélkül elfogadni. Átkonvertálva az eredeti probléma megfogalmazására: az egyik nő azt mondja, ilyenkor van nekem szám, meg kezem, ezért megoldom. A másik nő meg azt mondja, hogy van a pasinak is keze, oldja meg. Az egyik nő pasija értékelni fogja a hozzáállást, ezért ő is így fog hozzáállni, a másik nő pasija pedig úgy érzi, hogy miért akarjon ő megfelelni az asszony érzéseinek, elvárásainak, ha az ő érzéseit és elvárásait a párja magasról leszarja. Ez a pasi bizony el fog gondolkodni, hogy a házasságban miért csak a hűség a kötelező, az odaadás, a törődés, a megértés, az együttérzés és a szenvedély mégis miért nem? És azért lássuk be: lenne is igaza.
Amúgy ezt az egészet azért furcsállom, mert éppen a nők azok, akik nagyon büszkén lájkolják azt a facebookon terjedő szart, amin le van írva, hogy egy nő úgy működik, hogy ha "te megríkatod, akkor lesz aki megnevettesse", vagy "ha te nem törődsz vele, majd lesz, aki törődik" és társai. Igen: a nők ilyenek. Meglepetés: a pasik is! Csak a pasik másképp fogalmazzák meg: ők szexért mentek, mert ez járt nekik. A nők érzelemért mentek, mert a pasi törődött velük. A lényeg mindkettőnél ugyanaz: a pasi is kibírja szex nélkül, ha VAN MIÉRT! Ha érzi, hogy ez lesz jobb, ha számítanak az érzései, és a párja ÉRTÉKELI, hogy a pasi kitart mellette, a pasi ki is tart. Mert ki AKAR tartani, mert meg akar felelni a párjának, mert ettől jó pasinak érzi magát. Ha a kitartás kutya kötelesség, akkor a pasi előbb utóbb nem lesz kutya. Pont.
Nem tudom még, mit hoz a jövő, de 11 éve ugyanazzal a nővel vagyok, akit soha nem csaltam meg. Pedig voltak mélypontok, voltak kísértések is, de nem tettem. Momentán négy hónapos a kislányunk, és olyan igazán önfeledten kvázi a terhesség eleje óta nem szexeltünk. A szülés óta pedig volt még egy műtétje is, szóval az elmúlt fél év során egészen pontosan háromszor feküdtünk le. Hat hónap alatt három alkalommal. Hogy ez nehéz? Istentelenül. Ott tartok, hogy még a munkahelyemen lévő portáscsajt is kívánom, pedig khm... nem egy szépség no. Frusztrált vagyok, hiányzik a szex és a testiség, az érintés, a közelség. Mégsem lépek félre. Egyszerűen azért, mert nem tudnám bántani a feleségem, nem ez jár neki.
Ennek azért megvan az oka:
- ő is kitartana fordítva
- mindig elmondja, nagy dolognak tartja a kitartásom, márpedig önként mártírnak lenni sokkal jobb, mint kötelességből szenvedni
- mindig elmondja, hogy mennyire várja már, hogy végre szexelhessünk rendesen, márpedig az ember mindent kibír, ha tudja, hogy utána LESZ JOBB
- és igen: időnként van neki keze és szája is, amiért én rendkívül hálás vagyok, ezért pláne fel sem merülne, hogy ártsak neki
Szóval próbáljuk meg az ilyen szólások mögött a valódi tartalmat megtalálni. Nem kell magad megerőszakolni, és napi rendszerességgel kielégíteni a pasidat valamilyen testrészeddel, amit éppen nem sajnálsz. Nem, dehogy! Egyszerűen csak fel kell fogni, hogy a hűség és a kitartás eredmény, jutalom, nem pedig adott szó általi kötelesség, mert egy embert sokkal nehezebb, de kifizetődőbb MOTIVÁLNI valamire, mint kényszeríteni és kötelezni ugyanarra. Szerintem minden pasi képes a hűségre, ha AKAR hűséges lenni. Az okos nő pedig olyan nő, akire a pasi vigyáz, aki kiérdemli, hogy a pasi hajlandó legyen áldozatot hozni érte. Ja, és persze az okos nő felismeri azt a pasit, akiben megvan az áldozatkészség, nem megy hozzá egy kiszámíthatatlan kutyához, aki éppen azt csinálja, amit a szagok diktálnak a levegőben.
úgy, hogy van gerince.
Akinek van, annak mindegy, hogy terhesen szexel vele a felesége, vagy inkább a wc felett hányik egész éjjel.
Annak mindegy, hogy mit látott a szüléskor.
Annak mindegy, hogy anyu hízik, fogy, beteg.
Ennyire egyszerű.
" regen teljesen mas vilag volt mint a mai. A mai vilagban is vannak huseges parok,akik nem csaljak meg egymast.. de ritka sajnos hogy miert arra nem tudom a valaszt... akkor hogy miert mennek el a ferfiak? ( most a nokrol nem beszelunk.....) Hamar megunjak egymast,hamar ossze koltoznek ossze hazasodnak es nem ismerik ki a masikat..
regen hogy volt? megismertek egymast,( NEM KOLTOZTEK OSSZE HAZASSAG ELOTT) randiztak,udvaroltak,BESZÉLGETTEK(!!!!!) és csak házasság kotés után koltoztek ossze... most pedig mivan? 2-3 honap utan eljegyzes meg ossze koltozes meg gyerekek es ki sem lett ismerve a masik."
Szép és meseszerű. Csak éppen a valóságtól van távol.
A mai 60-70-es korosztály még erősen a szülők hatására házasodtak és nem vártak éveket ahogyan te leírtak. Nem is lett volna idejük éveket várni hiszen a többség 17-19 éves korában már házasodott.
Ezen felül vegyetek egy dolgot figyelembe: az, hogy a nő is élvezze a szexet elég új dolog. Magyarországon a rendszerváltás környékén terjedt el ez a nézet szélesebb körben. Addig mi volt? A feleség nem kezdeményezhetett szexet,mert illetlen volt. De ha a férj részegen hazajött és rámászott két pofon kíséretében neki akkor is szét KELLETT tenni a lábát. Jól mutatja, hogy az akkori felfogásban semmi kölcsönös szeretet vagy tisztelet nem volt a felek között a szexualitásban. A férfi azért volt, hogy vágyai legyenek a nő azért, hogy ezeket kielégítse. Ezek után is tetszik a 'szép, régi' világ?
32-es! a 9-es vagyok :)
NA végre valaki aki megertette mit akarok mondani....
Nyilván ha valaki sose szexel a házastársával, az meg fogja csalni előbb-utóbb.
Nem. Ha velem hosszabb ideig nem akarna lefeküdni a feleségem, hát keresném az okát, mert vagy benne, vagy bennem, vagy a kapcsolatunkban van az ok. Erre keresnék megoldást, de nem megcsalnám...
Tud hűséges lenni mindkét nem
1. ha eléggé szereti és tiszteli a párját,
2. ha hűséges AKAR maradni, és ÚGY DÖNT, hogy hűséges lesz.
A "nem tudtam ellenállni"," elcsábított", "részeg voltam", "hullámvölgy volt a kapcsolatban és hát megtörtént" stb stb, kifogások. Ennyi.
Azt hülyeségnek tartom, hogy a "férfi nem megy félre amíg megkapja otthon ami kell neki".
Ismerek egy pasit, 40-es. A felesége huszonéves, egy bombázó, tényleg nagyon szép, humoros, kedves, jól főz, nyilván mindent megad a férjének ami "kell neki". A pasi mégis félrelép. Most akkor hol itt a logika? Sehol. Neki sincs rá oka, és sok más férfinak sincs. Személyiségfüggő, valakinek kell az izgalom, az újdonság, valamint a lebukás veszélye is, ettől lesz izgi az élet. Más meg soha nem lenne képes félrelépni, mert nem is akar, meg nem is lenne rá képes. Tapasztalatom szerint pont azokat a nőket csalják meg, akik "mindent megadnak otthon". Mert az is könnyen unalmassá válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!