Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, akiknek fontos a házasság! Ha a pasitok nem akarna sosem megnősülni, mert már egyszer elvált, ti túl tudnátok lépni a sértettségen?
A barátom 36 éves, volt már nős, nem akar házasodni, én 30 vagyok, sose voltam házas (vőlegényem volt már), de én házasságpárti vagyok.
Tudom, hogy nem a papíron múlik, de nekem akkor is fontos lépés az életemben, nagyon szeretnék egyszer az életben megházasodni, persze a megfelelő férfivel.
Én gyereket sem szeretnék házasság nélkül (pedig nem vagyok vidéki származású, de valahogy mégis bennem van ez az összeállunk, mint a lovak dolog), és szeretném átélni a Nagy Napot. Nem szeretnék nagy esküvőt, nagy lagzit, nagy ruhát, csak egy napot, amikor összekötöm valakivel az életem. És azt hittem, ez vele lesz:(
Másrészt meg...30 évesen mit akarok már magammal, nem igaz?:) Örülhetek, hogy egy pasi engem akar és nem egy 20 évest, és szeretjük egymást, nagyon jó vele. Csak ez a házasság téma...
Túl kell lépnem azon, hogy ez fontos volt nekem? Ez egészséges kompromisszum szerintetek vagy pedig önfeladás?
Kérem, azok, akiknek nem fontos a papír, meg ilyesmi, ne írjanak ilyet, mert nekik nyilván nem probléma, hogy nincs esküvő.:)
30N
Harmincon túl, azt mondják, hogy a pasik nem nagyon változnak. Főleg, ha egyszer már megégette magát. Mondjuk az is kérdés, milyen értelemben, mert ha esetleg nem érzelmi, hanem anyagi téren, akkor egy házassági szerződés biztonságot adhatna neki.
Sajnos nehéz a kérdésedre helyes választ, vagy tanácsot adni, mert nem vagyunk a helyedben, nem ismerjük a pontos részleteket, és érzelmeket.
Ha valóban rendben vagytok, akkor Neked kell eldöntened, hogy tudsz -e ezzel a lemondással élni, és kivárni, amíg esetleg ő is mégis (ha!) rászánja magát, X év elteltével, vagy tüske maradna, és megrontaná a kapcsolatotokat. Rákényszeríteni nem érdemes, az már eleve rányomja a bélyeget az egészre és nem is őszinte.
És akkor, ugye, még ott a gyerek téma is... ezzel tisztában van?, vagy Te ebben is tudnál engedni?...
(29, n)
utolsó: Milyen gyerek téma? Ezt nem értem, mire mondod.:) Tudnék-e engedni miben? (akarunk gyereket, tőlem akar)
Szerintem is butaság, hogy mást majd elvesz egyből, és nem anyagi téren égette meg magát, hanem érzelmileg. Úgy érzi, nem fontos a házasság, persze ő már átélte, milyen a Nagy Nap, én meg sosem éltem még át.
Nekem fontos a házasság, DE még fontosabb, hogy azzal éljek, akit szeretek, és ha nyomós oka van rá, hogy nem akar nősülni, akkor nekem ez nem érne annyit, hogy cserébe elveszítsem. Házas vagyok, de akkor is a férjem mellett maradtam volna, ha nem akar házasságot.
Viszont a gyerekvállalásnál én újra felhoznám a témát, mert nem biztos, hogy a párod tudja, hogy macerásabb az élettársi kapcsolatba gyereket vállalni, mintha házasok vagytok (pl. kell apasági nyilatkozat).
Azt elmondta neked, hogy miért nem akar még egyszer nősülni? Mármint konkrétan mitől tart?
Én nem maradnék vele, nekem is kell a házasság. Viszont te vagy érzelmileg érintett neked kell tudnod mit akarsz igazán.
Azt viszont nem szeretem mikor valakit ér valami negatív tapasztalat és ezért a párját bünteti.
Én már az ismerkedésünk legelején megkérdeztem a férjem, hogy neki fontos-e a házasság, és ha jól kijövünk, elvenne-e? Azt mondta, hogy igen.
Ennyi :)
Nem jöttem volna össze olyannal, akikkel az alap értékeink nem egyeznek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!