Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy tudnám megértetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám megértetni a férjemmel, hogy igen is fontos a közös program?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben sehol nem voltunk, ebben az évben 2 mentünk el valahova kikapcsolódni fél napra. Többször mondtam neki, hogy nekem ez fontos én nem tudok itthon ülni az év 365 napján és a falat bámulni. Az a baj, hogy ezt a 2 programot is én hoztam fel neki, ő tőle még ennyi sem lett volna. Úgy érzem neki fontosabb a munkahelye, mint a kapcsolatunk.

Úgy volt, hogy elmegyünk az évfordulónkon vacsorázni, de akkor közbejö9tt valami és mindig csak halogatta, csak üres ígéreteket kaptam tőle, azóta több hónap telt el.

Ő is szeret menni ide-oda (vagyis szeretett), de az utóbbi 1,5-2 évben fontosabb neki, hogy itthon üljön és aludjon. Nekem hiányoznak a közös programok, nekem kell egy kapcsolatban, hogy legyenek közös élmények, de ő ezt miért nem érti meg?

2013. dec. 31. 12:32
1 2
 1/19 donmatteo válasza:
100%

Nem változott a férjed munkahelye, terhelése az elmúlt időszakban?

Arra gondolok, hogy ha olyan helyzetbe kerül, hogy halál fáradtan ér haza mindennap, akkor ez ez magyarázná a helyzetet.

Mióta vagytok egyébként együtt?

2013. dec. 31. 12:39
 2/19 anonim ***** válasza:
95%

Sajnos nagyon sok férfi ilyenné válik egy idő után...

Nálunk is volt egy ilyen probléma a kapcsolatunkban. Eleinte imádott menni mindenfele a férjem, aztán jöttek a nehézségek, stresszes időszakok, pl. többszöri nem tervezett költözés, nagyobb lakás, ezzel járó költségek (bútor, felújítás, stb.), nekem új munkahelykeresés, továbbképzés, egyebek, és míg én egy kis aktív kikapcsolódásra is vágytam volna néha, felfrissülésre, ő csak arra vágyott, hogy lepihenjen és ne kelljen gondolkodnia, dolgoznia munka után is.

Végülis nálunk ahogy lenyugodtak a dolgok megoldódott ez is, de nem magától. Neki elsősorban a koncertek, baráti társaság hiányzott, és engem nagyon bántott, hogy ahányszor felvetettem, hogy miért nem megyünk el valahova szórakozni/kikapcsolódni, az volt a felvetés, hogy akkor bulizzunk egyet vagy menjünk koncertre.

Végülis nem egy beszélgetés után jutottunk közös nevezőre, és ő beismerte, hogy szereti az egyéb közös programokat nagyon is, de ezek időigényesebbek és költségesebbek sokszor, mint egy összeröffenés a barátokkal, ezért mondja mindig azt. Megbeszéltük, hogy még ha nehéz időszakokon is megyünk át, mindig kellene pénznek, időnek és energiának jutnia a közös dolgokra, mert így is kissé eltávolodtunk egymástól, és ez nagyban közrejátszott benne.

Most is voltunk kirándulni az ő javaslatára szerencsére, úgyhogy tényleg javul a helyzet. Cserébe szilveszterre én ajánlottam fel, hogy bulizzunk az ő haverjaival. Szóval mindketten próbálunk engedményeket tenni... :)

Neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy beszéljetek erről, derítsétek fel, mitől is érez így, mitől változott meg!

2013. dec. 31. 12:42
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha nem tudtok őszintén beszélni erről, akkor ugrott a kapcsolat.
2013. dec. 31. 12:51
 4/19 A kérdező kommentje:
Változott a munkabeosztása, kicsivel fáradtabb, de ezt mindig megértettem, ahogyan most is megértem, de most, hogy semmi közös programunk nincs, csak itthon ülünk vagy ép a munkahelyen eltávolodtam tőle érzelmileg, 1 hónapja nem voltunk együtt. Mondtam neki nem egyszer menjünk valahova, foglalkozzunk többet egymással mert érzem, hogy eltávolodok tőle, akkor azt mondta rendben változtatunk rajta azóta is....
2013. dec. 31. 12:55
 5/19 donmatteo válasza:
100%

Hát igen, legalább a hétvégeken érdemes lenne mindenképpen valamit csinálni, ha ilyenkor nem dolgozik.

Amúgy a férjed nem szokott sportolni semmit?

2013. dec. 31. 13:27
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok az enyém mászni szokott (teremben) és futni (szabadban), de ugyanúgy ahogy a szabadidős programokat, ezt is hanyagolja több mint egy éve. Állítólag most tavasszal el akar járni ismét futni, és már 1-2 haverját fle is hívta, hogy nem mennének-e vele mászni, ez jó jel (mennék én is, de tériszonyom van:))

Miért?

2013. dec. 31. 13:30
 7/19 anonim ***** válasza:
90%

" hónapja nem voltunk együtt. Mondtam neki nem egyszer menjünk valahova, foglalkozzunk többet egymással mert érzem, hogy eltávolodok tőle, akkor azt mondta rendben változtatunk rajta azóta is...."

Na ez nálunk is így volt... ha 20x nem beszéltünk róla, mire változott a helyzet, akkor egyszer sem. mondjuk a havinál azért rendszeresebben vagyunk/voltunk együtt, de nem sokkal...

2013. dec. 31. 13:31
 8/19 A kérdező kommentje:
Már nem, régen konditerembe járt, de abba kellett hagynia gerinc problémák miatt.
2013. dec. 31. 13:32
 9/19 anonim ***** válasza:
7%
Az a tapasztalatom hogy nem ezen múlik 2 ember boldogsága. Mi a barátnőmmel hetente tudunk csak együtt lenni de szinte minden alkalommal van valami kimozdulós program. Szóval 1 évben legyen ez 45-50 alkalom. Ennek ellenére sem működik minden köztünk, mert a nők egy idő után többet akarnak. A kimozdulásból, mozizásból lesz nyaralás, aztán külföldi nyaralás stb. Könnyű ezzel elszállni, de az tény hogy egy nőnek általában semmi sem elég.
2013. dec. 31. 13:34
 10/19 anonim ***** válasza:
78%

Anszver: Akkor legyél meleg, nehogy egy szemét kis boszorka szándékosan kifosszon a vagyonodból és elszívja a maradék életerődet is, hogy a kölykeinek adja.

Ha nem változtat, úgyis el fogtok távolodni egymástól.

2013. dec. 31. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!