Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy tudnám megértetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám megértetni a férjemmel, hogy igen is fontos a közös program?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben sehol nem voltunk, ebben az évben 2 mentünk el valahova kikapcsolódni fél napra. Többször mondtam neki, hogy nekem ez fontos én nem tudok itthon ülni az év 365 napján és a falat bámulni. Az a baj, hogy ezt a 2 programot is én hoztam fel neki, ő tőle még ennyi sem lett volna. Úgy érzem neki fontosabb a munkahelye, mint a kapcsolatunk.

Úgy volt, hogy elmegyünk az évfordulónkon vacsorázni, de akkor közbejö9tt valami és mindig csak halogatta, csak üres ígéreteket kaptam tőle, azóta több hónap telt el.

Ő is szeret menni ide-oda (vagyis szeretett), de az utóbbi 1,5-2 évben fontosabb neki, hogy itthon üljön és aludjon. Nekem hiányoznak a közös programok, nekem kell egy kapcsolatban, hogy legyenek közös élmények, de ő ezt miért nem érti meg?

2013. dec. 31. 12:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Anszver ez akkora hülyeség... szerintem meg ott van a probléma, ahol az egyik félnek egy házasságban nincs igénye nyaralásra, kikapcsolódásra. Nehogy már baj legyen, hogy valaki külföldre akar utazni egy évben egyszer...

Ahányszor eljutunk a pontra, hogy végül kimozdulunk, a férjem is megkönnyebbül és felismeri, hogy felszabadultabb, stresszmentesebb, ha csinálunk valamit. Csak előtte nehéz rávennie magát néha, mert sokszor úgy ítéli meg, hogy ez is csak egy "plusz program" a sok heti tennivaló mellett, teszem azt hétfő autószerelés, kedd orvos, csütörtök bevásárlás, péntek vendégek...és akkor nehezen viszi rá a lélek, hogy a maradék 2 szabadnapjából az egyiket arra áldozza fel, hogy elmenjen valahova.

De igazából minél gyakrabban csináljuk, annál inkább nő neki is rá az igénye. Csak valahol el kell kezdeni...

2013. dec. 31. 15:56
 12/19 anonim ***** válasza:
De most komolyan... csak akkor vagytok együtt, ha elmentek valahova? Hát nem tudom... szép persze egy romantikus vacsora, meg egy séta, és fantasztikus egy közös nyaralás, de az is azért szép, mert fogja a kezemet, és átölel és hozzám bújik... ezeket meg itthon is lehet... nem értem...
2013. dec. 31. 23:28
 13/19 anonim ***** válasza:
8%

Tipikus női válaszok.

Nálunk is néha megy ilyenen a hiszti. El szoktuk menni, de nem úgy, mint régen. Miért?

Mert félre kell tenni ínséges időkre. Bármikor beüthet a legrosszabb itt, és akkor vajon mit választ, hogy 6 hónapig nyugodtan kereshet egy másik állást vagy van rá 2 hete, mert tavaly elvertük az összes pénzt.

Apámmal is beszéltem erről, ő eztmondta, hogy anyám sose értette ezt meg.

Aztán mikor 2éve meghalt az öcsém, és hirtelen kellett 3 millió (külföldön halt meg), akkor persze nem volt kérdés, hogy lesz az a pénz. Mert volt. Bezzeg ha elbulizták volna, vagy elutazták volna, akkor vehettek volna fel kölcsönt.

Az a baj, túl sok tvt néztek, és abból csak azt látjátok, hogy vannak olyan pasik, akik annyi pénze van mint a pelyva. Ezzel nincs baj, akkor keress olyat, és lehet havonta utazgatni, mondjuk lehet, hogy 40 évvel idősebb, de sebaj.

Egy férfinak az a kötellessége, hogy megvédje a családot, régen erre elég volt egy kard. Ma pénzzel lehet.Ha van tartalék, egy nagyobb bajt is lehet tompítani elfogadható színtűre.

És igen van olyan, hogy nagyon fáradt vagyok és nincs kedvem menni sehova. Mondjuk én, ha hazajövök, még általában éjfélig szoktam dolgozni a gép előtt, reggel 6-kor kelek és megyek munkába. Hétvégén nem járok be a melóhelyemre, csak itthon dolgozok.

De érdekes módon, mikor 2 hetente elmegyünk bevásárolni, és a barátnőm szokott venni mindenfélét, meg gyerek is magának, akkor a pénztárnál nem mondja azt, hogy ő hadd fizesse ki a 80 ezres számlát. Hanem nyugodtan hagyja, hogy fizessek.

Márciusba elvittem Rómába a pápaválasztásra, és ott voltunk 1 hetet. Ez volt a születésnapi ajándék.

Karácsonyra 100 ezres telefon. Viszont ő megérti, ha fáradtvagyok akkor nem megyek sehova.

Volt már ebből vita, és elmondtam, hogy nincs kedvem hozzá. Volt olyan, mikor anyagilag ez nem volt megengedhető.

Szerintem menj át a férjed oldalára is.

Teszem hozzá most is dolgozok, csak tartottam egy kis szünetet, mert megfájdult a fejem. :D

2013. dec. 31. 23:34
 14/19 A kérdező kommentje:

Látom nem értitek. Soha nem kértem tőle azt, hogy hetente vagy havonta menjünk valahova. Megvan rá a keret, hogy elmenjünk ide-oda szóval a pénz nem kifogás, azt pedig a párom is tudja jól, hogy én igénylem a közös programokat, élményeket és nekem kevés a 365 napból elmenjünk 2× fél napra valahova.

Úgy érzem sokszor, hogy itt vagyok neki, házasok vagyunk és akkor már nem kell tenni semmit a kapcsolatunkért, miközben sokszor mondtam neki, hogy ez így nem okés, tudja jól, hogy mik az igényeim egy kapcsolatban.

2014. jan. 1. 08:13
 15/19 anonim ***** válasza:
37%
De, én értem, és persze, normális, hogy szeretnél együtt programokat. Én csak azt nem értem, hogy a programok hiánya miért okoz nálad eltávolodást... Én ha ránézek a páromra, akkor érzem, hogy mennyire szeretem, vagy azokban a pillanatokban, amikor egyszerre ugyanarra gondolunk, vagy amikor közösen tévét nézünk, és még száz ilyen helyzetet fel tudok sorolni... ahhoz, hogy érezd, hogy összetartoztok és szereted, ahhoz nem kellenek külső programok, vagy nagy dolgok... én csak arra próbáltam meg rávilágítani, hogy valószínűleg veled és az érzéseiddel van alapból a gond (és erre a közös programok hiánya még csak rátesz egy lapáttal), ha az "unalmas hétköznapokban" úgy érzed, hogy eltávolodsz...
2014. jan. 1. 11:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, túl sok tvt néztek, és abból csak azt látjátok, hogy vannak olyan pasik, akik annyi pénze van mint a pelyva. Ezzel nincs baj, akkor keress olyat, és lehet havonta utazgatni, mondjuk lehet, hogy 40 évvel idősebb, de sebaj. "

Ne is haragudj, de az estek 90%-ában mindkét fél kereső, így a programokat is ketten fizetik. Most akkor miért is a férfi fizetésén múlik??

2014. jan. 1. 15:13
 17/19 A kérdező kommentje:

Amiatt jelent nálam problémát a programok hiánya, hogy egész nap a 4 fal között vagyunk, abból áll a férjem napi programja, hogy hazajön délután, eszik, beszélgetünk egy kicsit és megy aludni, vagyis nincs itthon sem az a tartalmas együtt töltött idő. Emiatt is kellene, hogy legyenek közös programjaink.

Sajnos volt már rá példa, hogy jobban érdekelte a film, mint, hogy én mondtam volna neki mi történt aznap velem, a filmet lelehetett volna állítani, de inkább a film volt a fontos.

Tudom, hogy szeret és én is őt, de úgy érzem sokszor, hogy csak egymás mellett élünk.

2014. jan. 1. 16:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de akkor ezzel kéne kezdeni valamit, nem a kimozdulással! Attól, hogy kimozdultok nem fog javulni a helyzet. Ugyanúgy a film lesz a fontos.
2014. jan. 1. 17:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem szervezz valami programot te, tesóddal, barátnőddel, bárkivel.

Hátha akkor felfogja, hogy miről beszélsz.

2014. jan. 2. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!