Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezelnétek, ha a párotok vásárlásmániás lenne?
Mi számítana nálatok vásárlásmániának?
Hogyan próbálnátok neki segíteni?
Kort és nemet is
Ezt úgy bírom: "Kort és nemet is"... csak úgy...
Te viszont nem irod oda, hogy te ki vagy? A férfi? A nő? Hány éves vásárlásmániásról van szó? És miből vásárol sokat és feleslegesen? Ételt? Ruhákat? Illatszereket? Vagy mit?
Akkor leszek konkrét.
Impulzusvásárló vagyok. Ha elmegyek üzletbe, nem csak azt veszem, amiért indultam, hanem ha megtetszik valami, csak nehezen tudom megállni. Ez általában kozmetikumoknál (sampon, tusfürdő) van így.
Már sok módszert kipróbáltunk a párommal, hogy elmúljon ez a dilim, de nem hat semmi. Már nem megyek egyedül vásárolni, együtt járunk, és megpróbál lebeszélni, ha látja, hogy megint rám jött a költhetnék. A másik volt, hogy lesz egy fix összeg a kártyámon, ami ha elfogy, így jártam, legfeljebb nem tudom megvenni azt, amire tényleg szükségem van. (Nincs saját keresetem.)
Már az is felmerült, hogy ő fog helyettem boltba járni, csak nem akarom még ezzel is terhelni.
na b@sszus. Nálam is este van. Innen akartam.
Akkor leszek konkrét.
Impulzusvásárló vagyok. Ha elmegyek üzletbe, nem csak azt veszem, amiért indultam, hanem ha megtetszik valami, csak nehezen tudom megállni. Ez általában kozmetikumoknál (sampon, tusfürdő) van így.
Már sok módszert kipróbáltunk a párommal, hogy elmúljon ez a dilim, de nem hat semmi. Már nem megyek egyedül vásárolni, együtt járunk, és megpróbál lebeszélni, ha látja, hogy megint rám jött a költhetnék. A másik volt, hogy lesz egy fix összeg a kártyámon, ami ha elfogy, így jártam, legfeljebb nem tudom megvenni azt, amire tényleg szükségem van. (Nincs saját keresetem.)
Már az is felmerült, hogy ő fog helyettem boltba járni, csak nem akarom még ezzel is terhelni
20 éves nő vagyok egyébként.
Csak mi találtunk ki két módszert, nem voltam szakembernél.
Az egyik az volt, hogy nem megyek egyedül vásárolni, együtt megyünk, és megpróbál lebeszélni, ha megint olyasmit akarok venni, ami nem volt megbeszélve.
A másik, hogy lesz egy fix összeg a bankkártyámon, amit magamnak kell beosztani, és ha elszórom, max nem lesz pénzem a szükségleteimre.
Eddig sajnos még egyik sem vált be :(
Az nem jó. A függőség családi betegség, ami azt jelenti magyarról magyarra lefordítva, hogy az, aki segíteni akar ebben Neked, és laikus, az pont olyan magatartást fog tanúsítani, ami pont a függő viselkedést tartja fenn.
Én elmennék háziorvoshoz, addiktológushoz, családsegítőbe, stb., hogy mondják meg szakemberek, én, mint hozzátartozó, mivel járulok hozzá ahhoz, hogy a párom így viselkedik, és hogyan kéne viselkednem ahhoz, hogy ne járuljak hozzá a függőségéhez.
Az első módszer pont olaj a tűzre.:) A második módszer hogyan nem vált be pontosabban?
elfogyott a pénz, és...?
Tényleg jó kérdés, hogy miért nem válik be a "fix összeg a kártyádon és oszd be úgy ahogy tudod"-módszer?
Ha elfogy, könyörögsz, ő pedig megsajnál? Hát ne tegye!
Le vagy maradva a pénzügyi érettség terén. Gyerekként is mindig a végtelenségig pumpolhattad a szüleidet, mi? Nem volt beosztható zsebpénzed, hanem mindig kértél (és adtak), amikor kellett?
"Nincs saját keresetem"
Nem kell itt szakember, itt van a probléma forrása. Tudod, a más pénzét mindenki könnyen el tudja verni.
Majd ha felnősz, és érett NŐ leszel, szépen elmész dolgozni napi 8-10 órában, akkor majd megtanulod a pénz értékét.
Amíg kitartott vagy, addig nem valószínű, hogy ez változni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!