Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit lehet kezdeni egy vásárlás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni egy vásárlásmániás nővel?

Figyelt kérdés

Átlag alatti színvonalon nőttem, fel, szinte már szegények voltunk. Nagyon ritkán vehettem magamnak bármit is, az alap dolgokban is hiány volt néha.

Most a párommal átlag színvonalon élünk, nem kell nézni az árakat bevásárláskor, de nem is szórjuk két marokkal.

Sajnos a régi életem miatt maradt bennem egy egyfajta komplexus, ami vásárlásmániává vált.

Ha eljutok üzletbe, úgy érzem, legszívesebben mindent megvennék. Nem tudom megvárni, még az előző kifogy, már jóval előtte beszerzem az "utánpótlást".

Jelenleg van otthon 6 tusfürdőm, 4 samponom, és állandó lelkifurdalásom.

El fog ez múlni valaha?

2014. aug. 11. 22:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%

Nezd, valahol ertheto a reakciod, de megsem jo. Ha nem sikerul kontrollalni, akkor erdemes lenne szakemberhez fordulni.

Valamilyen szinten potcselekves egyebkent.

2014. aug. 11. 22:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést már olvastam a szexualitás kategóriában is.

Egyébként agyban dől el minden. Mi is ilyenek voltunk, mikor össze költöztünk a párommal.

Ha oda figyelsz, később enyhülni fog ez.

Akkor nagyobb lenne a probléma, ha olyan dolgokra költenél pénzt, amit sosem fogsz használni.

Ajánlom, hogy listával és nagyjából kiszámolt összeggel indulj vásárolni.

2014. aug. 11. 22:31
 3/15 anonim ***** válasza:
Velem is hasonló a helyzet és szerintem ez egy idő után elmúlik. Csak tudni kell kezelni és az idő. Próbálj tudatosan vásárolni. Mindig mérlegeld, hogy mire van igazán szükséged és azt vedd meg inkább. Például samponból fölösleges 4et venni, de például új ruhákra mindig szükség van. Legalábbis nekem:)
2014. aug. 11. 22:32
 4/15 anonim ***** válasza:

Jó kérdés! Érzem,hogy közel állok ahhoz,amit mondasz,de mégsem gyűjtögetek még!

Azt nem mondom,hogy nagyon jól élünk,de jobban,mint amiben felnőttem!

Annyira nem rossz,hogy beszerzed előre,mert hát lényegében annyira ezek nem is felesleges dolgok és ha az anyagi helyzeteteket nem billenti ki,akkor nincs probléma!Akkor lesz,ha már sok lesz a kacat és a felesleges dolgok!

2014. aug. 11. 22:33
 5/15 anonim ***** válasza:
6%

Úri betegség.

Az a bajod, hogy nem minimálbérért dolgozol.

2014. aug. 11. 22:34
 6/15 anonim ***** válasza:
El fog múlni,de eltart egy ideig.(tapasztalat)
2014. aug. 11. 22:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A sampon, tusfürdő nem olyan vészes.

AZt hittem, hogy méregdrága ruhákra és parfümökre költesz vagyonokat :)

2014. aug. 11. 22:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem könnyű az ilyen félelmektől megszabadulni, de nem lehetetlen. Azzal, hogy felismerted a problémát és megfogalmaztad magadban, már megtetted a legfontosabb lépést. Jó lenne, ha tudnál a környezetedben másokkal beszélni erről (remélem, a férjed megértő, nem bánt emiatt, türelmes hozzád). Kitartás, idővel menni fog :-)

Gondolom, az alap tippeket ismered: írj bevásárlólistát, vezess költségvetést, tűzz ki magad elé célokat. Én is használok ilyeneket, de mindig hagyok egy korlátozott "csalási" lehetőséget is: csakis azt veszem meg, amit otthon felírtam a listára, plusz heti egyszer megvehetek valami mást is, ha megkívánom.

A másik, ami nagyon fontos, hogy ne tekintsd önmagában elítélendőnek azt, hogy ez a mániád. Mindenkinek van valami dilije. Az a fontos, hogy ezt korlátok között, mederben tudja tartani az ember. Ha odáig eljutsz, hogy csak annyit vegyél, amennyit időben felhasználtok, nem romlik rátok (a tusfürdőn is van lejárati dátum) és amennyi elfér tárolás szempontjából, akkor elégedett lehetsz magaddal.

2014. aug. 11. 22:48
 9/15 A kérdező kommentje:

A ruhák annyira nem érdekelnek, vannak jól kombinálható alapdarabjaim, csak akkor veszek, ha szükséges, vagy ha nagyon megtetszik valami. Parfümöt is csak akkor veszek, ha kifogy, nem érzem létszükségletnek.

Tudat alatt inkább attól félek, mi van, ha megint szegények leszünk egyik napról a másikra, és akkor ismét hiányt szenvedek az alap dolgokban.

2014. aug. 11. 22:49
 10/15 A kérdező kommentje:
A párom elmondása szerint a kiadásaink nem sokkal magasabbak, mintha egyedül élne, nem költök sokat. De már ő is figyelmeztetett, hogy aminek van lejárati dátuma, azt nem jó halmozni, a boltban mindig lesz belőle, és vehetek, ha elfogy.
2014. aug. 11. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!