Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem kulonos az ilyen hazassag?
"Mondjuk ilyen alapon akár közös kasszán is lehetnétek, teljesen mindegy lenne, de nektek így tetszik jobban, nincs ezzel gond szerintem. "
Nem, nem érted a lényeget.
Igen, meg tudjuk venni a drágább dolgokat, de ahogy sok embernek - mások a preferenciáink! Nekem nem kell többtízezer eurós autó, a férjemnek igen. Én beérem egy kisebb, régebbi típussal is, jóval olcsóbbért. Ilyenkor pl. nekem nem kevés összeg marad fenn, amit utána a hobbimba tehetek vagy amibe csak szeretném. Ha közös kasszán lennénk gyakorlatilag az én pénzem fele is elmenne erre a számomra "hülyeségre". Ahogy az ő pénze fele is elmenne az én ruháimra, cipőimre, olyan egyéb dolgokra, ami számára egy fillért sem ér.
Valaki pedig írta, hogy mi a legfontosabb a külön kasszában: egyrészt a váláskor nincs vita. Van szerződés, tiszta ügy, hogy ki mit visz. Nyilván nem erre apellálunk, de én nem akarom megnehezíteni az életem, ha amúgyis egy ilyen szar helyzet állna elő.
Valamint nem csak a váláskor, de a mindennapi életben is. Nekem nem kell megkérdeznem a férjemet, vehetek-e táskát 15.000 ft-ért mondjuk. Ha te elmész bevásárolni és kinézel valamit, a közös pénzből nyilván megegyeztek, hogy megér-e annyit. Nálunk erre nincs szükség.
"Ugyanis közösen vettétek pl. a kávéfőzőt és gondolom sokminden mást is, tehát ugyanúgy osztozkodnotok kell. A drága ruháidra meg amúgy sem tartana igényt a férjed, gondolom."
Nem leszünk bajban, mert mint írtam, van házassági szerződés. A háztartási gépeken és bútorokon kívül semmi nem közös, le van fektetve, hogy kinek mi a tulajdona. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!