Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem kulonos az ilyen hazassag?
Szerintem ha nagy átlagot akarnánk venni, a közös kassza azoknál van,ahol nagy különbségek vannak a fizetésnél, főleg úgy, hogy az otthonuk fenntartására sem tudnának ugyanannyit beleadni.Tehát fele-fele részt a rezsibe,bevásárlásokra.Ahol mindkettő ugyanúgy keres,nyílvánvaló, hogy ugyanannyit tud beleadni.És jobb érzés is saját magamnak megvenni egy ruhát,cipőt,elmenni fodrászhoz v bármit. Egyelőre nem érzem úgy, hogy ezt a férjemnek kellene kifizetnie utánam.Néha meglepjük egymást ajándékokkal,vacsorameghívás, felváltva fizetünk a boltban is valamikor, de nagyjából mindenbe ugyanannyit adunk bele.
2014. aug. 14. 08:19
Itt egyetlen pont az érdekes: "rossza a kapcsolatuk is". A többi nem számít, egyénfüggő. Anyósom pl azért alszik külön egy ideje apósomtól, mert nagyon rossz alvó, apósom meg horkol.
A feleségemmel korábban mi is tartottuk a külön kasszát, de ennek semmilyen bizalmi oka nem volt, egyszerűen csak fenntartottuk az ilyen jellegű szuverenitásunkat. A spórolás miatt vezettük a kiadásainkat, a hónap végén pedig elszámoltunk, ha valakinek több kiadása volt a közösbe.
Ellenben az is tény, hogy közöttünk ez kimondatlanul megszűnt akkor, amikor lakásvásárlásra szántuk el magunkat, és összegtől függetlenül összecsaptuk a megtakarításainkat. Azóta gyakorlatilag közös a kassza, pedig ez nem egy kimondott döntés volt, csak egy félig önműködő folyamat.
2014. aug. 14. 09:36
A 11-es hozzászólása nagyon elgondolkodtató, kevés ilyet olvasni itt, fogadd meg kérdező, mert nagyon igazat beszél a hölgy!!!
2014. aug. 14. 09:39
Szerintem a külön kasszának van egy hatalmas buktatója: a gyerekvállalás. Akkor mit fognak csinálni a külön kasszások? Erre mindig is kíváncsi voltam.
2014. aug. 14. 10:23
14-es, nekem vannak külön kasszás gyerekes ismerőseim. Ők úgy oldották meg, hogy az apa fizeti a rezsit és a bevásárlást, az anya pedig a gyerek óvodáját és ruházkodását. (lakbér nincs, mert az apa saját lakásában laknak)
2014. aug. 14. 10:40
Ezer meg egy megoldási módja van. A lényeg, hogy a gyereknek vett dolgokat megbeszélitek egymás között, a végén meg megnézitek, ki mit fizetett és kiegyenlítitek a mérleget.
Tulajdonképpen, hogy ki hogyan kezeli a pénzügyeit, részletkérdés, mert egyedül az számít, hogy ezt meg tudják beszélni és igazságosan, mindkét félnek megfelelően felosztani. Ha a terhek elosztása terén mindkét fél elégedett, akkor szerintem sokat nem számít, hogy ezt milyen rendszerrel érik el.
2014. aug. 14. 10:51
Igazából ez mindaddig működhet, amíg nincs gyerek. Korábbi hozzászóló is ezt írta. Én is kíváncsi lennék, hogy azt akkor hogy fogják az ilyen párok megoldani? A balos cipőt én veszem, a jobbosat te? Most én vettem pelenkát, legközelebb te veszel és vezetik majd egy füzetbe?
2014. aug. 14. 10:58
Akkor olvasd el az előző két választ.
2014. aug. 14. 11:25
mi is külön kasszán vagyunk és teljesen jól működik a dolog évek óta..általába azok ragaszkodnak a közös kasszához akik kevesebbet keresnek és általába a nők ragaszkodnak ehhez..a pasinak szerintem mindegy lenne hogy közös vagy külön..mindegyiknek meg van az előnye..hátránya...én a külön kasszáról tudok nyilatkozni..a kaja rezsi..háztartási cuccok felesbe mennek..a többit mki saját maga veszi..én ha megakarok venni egy cipőt akkor nem kell a másiktól kuncsorognom,nem kell megmagyarázni (mert bizony sok ismimnél ez a helyzet akik közös kasszán vannak el kell számolni mit mennyiért vett..)nem kell hogy egyik félnek is rossz érzése legyen..pl. nekem hogy miért vettem magamnak a páromnak meg hogy mondjuk akkor neki is vehetnénk..hiába tagadják az emberek bizony vannak ilyen érzések vagy amiert en kiadok bizonyos osszeget az a masik felnek lehet hulyesegnek tunik fele annyit se adna erte..tehat kulon kasszan nincsenek ilyen problemak ...kozos kasszan altalaba olyanok a felek hogy a nonek kuncsorogni kell mint egy kisgyereknek a zsebpenzert..xD amig valakinek a kulon kassza a furcsa valakinek a kozos. amig egy parnak mukodik a dolog teljesen mindegy szerintem hogy hogy osztjak be a penzuket nem ettol lesz komoly vagy rovid egy kapcsolat. viszont mi a parommal megbeszeltuk hogy ha gyerek lesz (tervezzuk)akkor atallunk kozosre ..en ket ev gyed utan visszamennek dolgozni szerintem (ez az en elkepzelesem)es biztos visszaallnank kulonre :)
2014. aug. 14. 11:29
Közös kasszán vagyunk, bár két bankszámlánk van. Az enyémben ő társtulajdonos (két bankkártya van így hozzá), az övéhez pedig meghatalmazásom van, gyakorlatilag a számla megszünetetésén kívül mindenhez jogom van.
Pénzt meg egyikünk sem kér vásárláshoz. Nagyobb kiadásokat úgyis megbeszéljük, kisebbekkel pedig nincs elszámoltatás. Egyforma a pénzügyi felfogásunk, így ebből soha nem volt még vita.
Pont a múltkor szólt utólag, hogy vett egy olcsóbb használt kocsit. Korábban volt róla szó, hogy kellene, akkor én mindenféle döntési jogot átruháztam rá, mivel nem értek a kocsikhoz. Így probléma se volt belőle, tájékoztatott, ennyi.
2014. aug. 14. 11:59
Kapcsolódó kérdések: