Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig egészséges a tanár-diák viszony 2 felnőttnél?
Üdv,
A férjem főiskolán tanít és visz egy 15 fős csoportot. Az egyik lánnyal úgy érzem túl szoros viszonyt ápol, ugyanis a lány hívogatja iskolaidőben szinte mindennap valami kérdéssel, de most a nyár folyamán is, a férjem meg visszahívja és 1-2 órát beszélnek, de minimum egy félórát. Volt, hogy hívta a férjemet, hogy vigye haza valamilyen sulis rendezvényről. Ezek apró dolgok, de férjem maga mesélte, hogy a többiek ugratják őket, hogy "egy pár". Nem tudom, hogy ez ártatlan képzelgés-e vagy tényleg vannak ilyen barátságok, amiket nem szabad túlgondolni. Férjem is sokat beszél róla, mikor a csoportot említi, mindig őt emeli csak ki. Nincs köztük nagy korkülönbség (20, 32). Van egy olyan fura érzésem, hogy egyik fél részéről talán több van, de nem tudom pontosan, melyikről.az is lehet, hogy nincs semmi, de a rossz érzéssel nem tudok mit kezdeni, a férjemet pedig nem akarom erről megkérdezni konkrétan.
Tudnának tanácsot adni, hogy lehet-e igazam vagy csak képzelődöm, és mennyire szokványos az ilyen viszony?
Nem akarok allast foglalni ez ugyben, hiszen itt mindnyajan nem tudhatjuk, mi is folyik kettojuk kozott, a bizonytalansagodat pedig nem akarom benned feleslegesen novelni. Vajon a ferjed tisztaban van-e vele, hogy milyen veszelyes jatszmat uz? Vagy csak azt gondolja, hogy a nott a nepszerusegi indexe? Egyebkent mar biztos beszelgettetek arrol, hogy mi fer bele szamotokra a hazassag fogalmaba. Flortoles? Orakig beszelgetni valakivel telefonon az komoly rahangolodast mutat. Mi lehet akkor, amikor szemelyesen talalkoznak? A tobbiek ugratjak, hogy egy par, es ezt a ferjed nevetve meseli?
Szerintem le kellene ulnotok es megbeszelni, hogy ez neked igy nem oke. Lehet, hogy te eddig csak latszolag eleresztetted a fuled mellett, ha ot emlitetted, es kozben meg a ferjed igazabol igenyelne a figyelmed, enyhe kis feltekenyseget (ne ess tulzasba!). De az is lehet, hogy valojaban halvany lila goze sincs, hogy epp egy ragadozo probalja becserkeszni. De mindenesetre, akkor talan jobban fog figyelni a jelekre. Hogy utana mit csinal, az rajta all velemenyem szerint. Ha bizol benne hagyd meg neki a dontest. Ha nem, akkor vagy valj el azonnal, vagy nyomozz a bizonyossagod kedveert!
Ha felhív egy diákom alkalmatlan időben, vagy nem veszem fel, vagy közlöm, hogy ezzel a kérdéssel munkaidőben keressen meg. A munkaidő alatt értem azt, hogy hétköznap 8-18ig.
Azt hiszem, hogy tanulmányi ügyekben bőven elég időintervallumban vagyok elérhető, és állok rendelkezésre.
Este 10kor úgy küldeném el a diákomat, ha tanulmányi ügyekkel zavarna, hogy megértse!
De azt kell mondjam, hogy szerintem ezzel a lánnyal nem tanulmányi dolgokról beszélgetnek!
Ez az egyik része!
A másik meg, hogy egy normális tanár-diák viszonyba nem fér bele a diák hazafurikázása. Még a hazafurikázás kérése is érdekes!
Én a helyedben jobban körbejárnám ezt a dolgot! Nem kell rögtön robbanni, csak bizonyosodj meg a tényekről!
A "fura érzés" meg nyilván azért van, mert érzed, hogy nincs ez így rendben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!