Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig egészséges a tanár-diák viszony 2 felnőttnél?
Üdv,
A férjem főiskolán tanít és visz egy 15 fős csoportot. Az egyik lánnyal úgy érzem túl szoros viszonyt ápol, ugyanis a lány hívogatja iskolaidőben szinte mindennap valami kérdéssel, de most a nyár folyamán is, a férjem meg visszahívja és 1-2 órát beszélnek, de minimum egy félórát. Volt, hogy hívta a férjemet, hogy vigye haza valamilyen sulis rendezvényről. Ezek apró dolgok, de férjem maga mesélte, hogy a többiek ugratják őket, hogy "egy pár". Nem tudom, hogy ez ártatlan képzelgés-e vagy tényleg vannak ilyen barátságok, amiket nem szabad túlgondolni. Férjem is sokat beszél róla, mikor a csoportot említi, mindig őt emeli csak ki. Nincs köztük nagy korkülönbség (20, 32). Van egy olyan fura érzésem, hogy egyik fél részéről talán több van, de nem tudom pontosan, melyikről.az is lehet, hogy nincs semmi, de a rossz érzéssel nem tudok mit kezdeni, a férjemet pedig nem akarom erről megkérdezni konkrétan.
Tudnának tanácsot adni, hogy lehet-e igazam vagy csak képzelődöm, és mennyire szokványos az ilyen viszony?
Az egyetemen az egyik tanárról köztudott volt, hogy a hallgatókkal csalja a feleségét. Amikor érdeklődtek a kollégái, hogy ugyan miért, akkor azt mondta, hogy a felesége unalmas, nem jó az ágyban, évek óta le sem fekszenek... A vicc az egészben, hogy a feleségét is főiskolás lányként ismerte meg és elvette feleségül amikor a lány végzett.
Szóval igen, megtörténhet sajnos ilyen is.
a kettes válaszoló is megdöbbentő: 14 évesen a 25 éves tanárával fagyizni, sütizni. Senki ne mondja nekem, hogy az a 25 éves tanárgyerek csak tanítványként nézett a lányra.
Azért arra senki sem gondol, hogy esetleg a lánynak egyszerüen szüksége van egy felnöttre, mert esetleg privát problémái vannak?
Nem az elsö eset lenne, amikor a tanár "szülöpótlék", és nem a férfit látja benne, hanem egy olyan felnöttet, akiben meg tud bízni és ebben az esetben teljesen lényegtelen, hogy az férfi vagy nö.
Nekem eszembe nem jutna a férjemre gyanakodni, ennél jobban bízom benne.
De ha téged zavar, akkor mondd el a férjednek, csak aztán ne csodálkozz, ha esetleg megsérted a gyanakvásoddal.
Szerintem ez nagyon gyanús. Vagy a lány akar valamit és a férjed bamba, mert nem veszi észre, vagy (ami sokkal valószínűbb) imponál a férjednek a dolog. Az is egy reális lehetőség, hogy van köztük valami.
Mindenképp járj utána, ha nem akarod, hogy hülyére vegyenek.
"Ha apapótlékot keresne a lány, akkor miért nem egy idősebb tanárában találta meg, akire valóban nézhetne apaként márcsak a nagyobb korkülönbség miatt is?"
Nem apapótlékra gondoltam föként, hanem olyan valakire, akiben meg tud bízni, és aki a tapasztalatai alapján segít neki a problémák megoldásában.
Mindenképpen csak azt tudom javasolni, hogy a kérdezö beszéljen a férjével, mielött tönkremegy a kapcsolatuk akár a gyanakvás miatt, akár más okból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!