Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Menjek, vagy maradjak? Totál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menjek, vagy maradjak? Totál mélyponton vagyunk.

Figyelt kérdés

Próbálom röviden. Én vagyok az Apa/Férfi, 35 éves. Nejem 32. 10 éves házasság, három gyerek, 8, 4.5, és nyolc hónap. Nem gazdag családok, gyakorlatilag a munkámból van autónk, a feleségemé a lakás, én újítottam fel. Stresszes munkahely, feleségem itthon volt mindegyik gyerekkel két évet. Nappa, éjjel is van munkám. Hitelünk nincs. Iszonyatosan féltékeny a feleségem, de a kapcsolatunk legeleje óta. Nagyon bezárkózó is, baráti köre szinte nincs, aki van, külföldön, minimális kapcsolattartás. Próbáltunk más házaspárok felé nyitni, de aki itt volt, sem kereste őket nagyon. Én dolgozhatok bármennyit, vasalom a ruháim, kaját készítek magamnak, s szigorú időbeosztású családból származom. Egy gyerek, kettő, vagy három, a mosott ruha mindig halomban állt, ha elraktam, nem volt jó, nem hajtogatom neki megfelelően. Ok nélkül eleinte, feltörte az emailjeimet, ha egy nővel beszéltem, magyarázkodnom kellett, osztálytalálkozóra el se mehetek, ha mégis megtettem, kétszer kaptam vissza, sétálhattam a gyerekekkel. Ha piszkos volt a wc, rossz voltam. Akár 48 órákat is dolgoztam. Két éve kiderült, hogy megcsal egy 6 hónapja tartó kapcsolatban. Mert odafigyeltek rá. Reggel viszem a gyerekeket, hozom őket, nem olvas, mai napig kedvenc a Dallas és a Colombo, arról beszélgetni nem tudtam tényleg. Ha egy visszautasítást kapott, például ne ülj az ölembe most légyszi, vagy ne szexeljünk (na ez nem sok volt, bár abban nagyon egyet is értettünk), hónapokig tartotta a besértődést. Extrém makacs. Két éve, mikor megcsalt, nem tudtam feldolgozni belőle sokat, aznap éjjel kiborultam, három napra elköltöztem, a lányom akkor kijelentette, hogy velem jön. A feleségem szerint csak meg volt zavarodva. Karácsony otthon egy üveg pálinkával, nem iszok, visszaköltöztem, hogy visszaadjam a lányát. Voltak szép időszakaink, úgy éreztem, hogy nem figyel rá, baromságokat csináltam, nőkkel csetelgettem, megfutamodva a valódi dolgok elől állandóan, nem történt velük semmi. Harmadik gyerkőc becsúszott. Kikészült benne, Úr Isten, mi lesz a szexxel, nekem fontos, mert állandóan be is buktam a csetelésekkel, igazából szartam a biztonságra is. Hozzáteszem, feltörte a mailjeimet már régen, beszélgetett az exemmel, otthagyott facebookon pedig én is olvastam osztálytárs felé főiskola levelezőn, melynek első évét a család termelte ki, hogy "Bevallom már nagyon hiányzol, Szombaton már remélem találkozunk, puszi!" Ezek állítólag szerencsétlenül megszerkeszett mondatok. Nekem rövid póráz a csetelések után, veszekedések során azt is megkaptam, hogy ne verjem arra, hogy három apás szülésen bent voltam, más is bemegy. Pedig azt hittem... Majd besértődött mert nem kívántam minden nap ugyanazt, szinte ugyanakkor, gépiesen, ugyanúgy a harmadik terhességben a szexben, vagyis a "megoldásában", s egy nap valóban kicsit ingerülten visszautasítottam. Ezután szülés utánig talán két alkalom, a harmadik hónapjától. Egyszer csak szembejött velem egy régi ismerős, fiatalabb, rühellte is az első pillanattól. Fotózok, eljött hozzám. Oda vittem még az asszonyt is aznap. Utána kiakadás, a másik egyre többet ír, keres, hirtelen kaját hoz, apróságokat ad, ami minimális egy barátnői viszonyban is, szeretővé válik, én állandóan elküldöm, de ügyes női trükkökkel a horizonton tartja magát, gyerekek nem akadály mondja, stb. Nem bírom tovább a saját hazudozásomat, balek módjára, könnyek közt elmondom, ő másnap a legkisebb gyerekkel felrohan hozzá, viszony vége, azt hisszük lezárva... Lány tovább próbálkozik, még így is, mondván szeret, a feleségem attól omlik össze, hogy a szemébe is mondja, válópert adok be, szinte egy szerelmes regény. Ekkor meghülyülök, én kérem, vonjuk vissza, felperesként. Visszavonjuk. Jeges viszony, öt nap után szép nap, kirándulás, gyerekek, shopping, puszi, nagy ölelés. Utoljára öleltem, bejött a munkahelyemre éjszakásba, s közölte velem a kollégáim előtt, hogy mocskos szar vagyok, mert beengedtem egy nőt az életembe, piszkosnak tart. Azóta külön alvás, sok balhé, gyakorlatilag minden amit tíz év alatt tettem, semmit nem ér szerinte, sosem illettünk össze. Ő csak és kizárólag a gyerekeinek akar élni.

Ha kell várok. Ha kell egy évet is, mert bármit tettem, szeretem, a gyerekeimet meg mindíg is szerettem, rengeteget foglalkozok velük. Pár hét alatt fogytam 12 kilót, a Balatonra is lementünk nyaralni, de külön alszunk, napközben apuci vagyok a szomszédok előtt, este meg megmondja, hogy soha többé nem fog férfinak tartani, mert elképzeli, ahogy a másikat kefélem. Az ő két éves dolga elfelejtve, ne is hozzam elő, nem is úgy volt, nem is volt. Most tűnjek el, vagy maradjak, menjek az egyik gyerekszobába, vagy éljek külön, le van szarva. Ha megkérdezem, miért játszunk akkor egy kissé nappal-éjjel bipoláris játékot, akkor a gyerekeim miatt, éljek én is nekik. Hülye kérdés. Menjek, törjek szarrá a gyerekeim miatt, vagy maradjak, gyászoljon, várjon, játszak totál nyílt lapokkal, lássam el továbbra is magam, de élhessek velük. Na most mi legyen, mert a vonatoknak ronda az eleje.

2014. júl. 20. 18:12
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

Azért én meghallgatnám az asszony verzióját is, nyilván ő is tudna legalább ilyen hosszú panaszt írni, hogy ő miért olyan, amilyen, hogy éli meg a házasságotokat, a gyerekek születését, nevelését, miért féltékeny. Lehet, hogy nem te tehetsz róla, hanem érte a múltjában olyan sérelem, ami ezt kihozta belőle, de te biztosan tudtál volna rajta segíteni, ha igazán szereted, és szeretted volna eloszlatni a kételyeit. Megtehetted volna. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy azért lépett félre, mert a saját féltékenységével nem tudott mit kezdeni, és azt hitte, ettől majd elmúlik, vagy legalábbis jobb lesz. Persze nem lett. Ezt egymással kellett volna lerendeznetek, még a félrelépések előtt. Megbeszélni az okokat, kideríteni, kiben, milyen érzések és félelmek miért vannak/lehetnek.

Abból, amit leírtál, az jön át, hogy ti egyszerűen nem illetek, illettetek össze. Ilyenkor senki nem hibás, csupán arról van szó, hogy mások az igények, a tempó, a célok, emiatt nem tudjátok elviselni egymást, nem tudtok igazán egymásra hangolódni, hiába vannak esetleg jobb periódusok, szép időszakok. Ezt fel kell ismerni, és nem kapaszkodni abba, ami nem megy, hanem elengedni a másikat, hogy mindkettőtöknek legyen esélye egy boldog kapcsolathoz. Itt kezdődik a felelősség, hogy felismerjük, ha valami nem működik, és ennek megfelelően lépünk, nem pedig a másikat hibáztatjuk, maradva a rosszban.

Többször elolvasva az írásodat, egészen egyértelmű, hogy minden felelősséget elhárítasz magadról. Szenvedő alanynak állítod be magad, holott egy kapcsolat/házasság tönkretételéhez mindig két ember kell. Nem az asszony a hibás azért, mert akaratgyenge vagy, arról csak és kizárólag te tehetsz. (Szerintem a te gyengeséged abban áll, hogy nem lépsz ki a házasságodból, pedig szenvedtek már évek óta.) Mint ahogy te felelsz azért is, hogy megcsaltad. Nem lehet arra fogni, hogy az asszony ilyen vagy olyan. Az ő. Ez meg te vagy. Ha ennyire rossz volt a házasságotok, ki kellett volna lépned belőle, és utána tiszta lappal egy új viszonyt kezdeni, tanulva a hibákból, jobban odafigyelve a másikra és magadra.

Viszont bárhogy is alakul, a gyerekeidnek mindig maradj jó apukája, lehessen rád számítani, érezzék, hogy te bármikor ott vagy nekik. Szeresd őket feltétel nélkül, mert ha képes leszel kilépni a házasságodból, nekik is nehezebb lesz (mint ahogy neked is egy darabig), meg kell szokniuk az új helyzetet.

Ne hibáztasd a saját hülyeségedért a szeretődet se. Nem tisztességes. Ez megint a felelősség elhárítása. Szeretővé senki nem „válik” csak úgy. Ez is két emberen múlik. Ahhoz egy nőnek minimum udvarolni kell, vagy szépeket mondani, hogy belemenjen egy számára több szempontból is hátrányos kapcsolatba. Egyetlen nő sem alázza meg magát úgy, hogy egy egyértelműen elutasító férfinek kaját visz. Ha már kaját vitt neked, egészen biztos, hogy azért te is tettél, biztattad, kedves voltál hozzá, ki tudja, miket mondtál neki (ilyenkor a szokásos szöveg, hogy rossz a házasságom, már évek óta semmi szex, az asszony hülye, lusta, igénytelen, stb, elegem van; de ahhoz általában egy férj sem olyan bátor, hogy otthagyja a megszokott biztonságot és a kényelmet). Egy nő ilyet nem tesz meg olyanért, aki tojik rá, aki elutasítja. Azért pedig főleg ne hibáztasd, hogy kapcsolatba kezdett veled. Nem az ő dolga felelősséget érezni a te házasságodért, családodért. Az neked fontos, nem neki. Fura, hogy a figyelmességét, kedvességét, odaadását manipulációként értékeled. Ez nem női trükk. Egy normális nő ilyen. Ha úgy érzi, szeretik, meghálálja és gondoskodik. Egészen biztos vagyok benne, hogy mivel menekültél a házasságodból, szeretetre vágytál, így adtál is, ezért kaptál cserébe apró figyelmességeket, nem pedig azért, mert az a „céda” elcsábított és sakkban tartott. Ha ezt állítod, akkor megpróbálod azt is bemagyarázni magadnak, hogy pisztolyt tartott a fejedhez, mikor lefeküdtél vele. Az pedig alap, hogy egy nő nem mondja, hogy szeret, ha te nem mondod neki előtte.

Légy őszinte magaddal! Légy férfi! Vállald a tetteid következményeit, még akkor is, ha rohadt kellemetlen. Ez a hajó már elment, de csak akkor fog működni a következő kapcsolatod, csak akkor lehetsz boldog, és csak akkor fejlődhetsz pozitív irányba, ha először magadat hibáztatod, nem mindig a másikra mutogatsz (asszonyra, szeretőre, stb.), és megtanulsz felelősséget vállalni. Tanulj a hibáidból, változtass azon, amiről tudod, hogy nem megfelelő. Figyeld magad, a saját igényeidet, és olyat keress, aki ahhoz passzol, akihez szívesen idomulsz, aki mellett úgy érzed, megéri érte kompromisszumokat kötni anélkül, hogy feladnád önmagad. Ha mégsem ilyen a másik, akkor tovább kell állni. Férfiként. Határozottan. Egy életünk van, ami túl rövid ahhoz, hogy arra pazaroljuk, hogy kínlódjunk, beleragadjunk egy rossz házasságba/kapcsolatba, veszekedjünk, hibáztassuk a másikat és mentegessük magunkat, mikor tudjuk valahol legbelül, hogy mi toltuk el.

2014. júl. 21. 13:43
 22/24 anonim ***** válasza:
Sztem b*szott nagy balfék vagy. Hagyod magad nyomorgatni de a háta mögött kikéred magadnak a bánásmódot és előadod hogy rossz neked. Máshol keresed a boldogságot aztán meg visszatáncolsz okosba. Dunsztod sincs sztem hogy mit akarsz valójában.
2014. júl. 21. 15:29
 23/24 A kérdező kommentje:
De,van. Elválunk.
2014. júl. 23. 07:04
 24/24 anonim ***** válasza:

örülök, hogy van még olyan férfi, aki nem a rosszat szereti! Sok sikert, kérdező!

Egy jó tanács! Rendes, szép nőt keress! :)

2015. febr. 25. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!